Bude vůbec někdy mluvit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7157
3.9.15 21:57
@aspagi
@aspagi píše:
@MarketaJ malej tez tezce snasi zmeny treba jit jinym smerem nez je zvyklej hroznej problen pokud ho nenecham zandat nadobi do mycky rev atd..beha furt ke stejnym cedulim a ukazuje stejne veci furt dokola je to tezkej ritualista…mno jinak je tez moc samostatnej radsi si udela vse sam nez aby rekl mami pod mi pomoc max tu vec prinese ukaze si…

Nechala bych ho vysetrit psychologem.. Autisticke chovani tam je, ktere samozrejme muze vymizet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 21:57
@MarketaJ píše:
Ono to s tím očkováním může souviset. Mně na něj divně reagovaly obě dcery. Starší přestala jíst a chovala se divně, jako by jí bylo všechno fuk. Naštěstí se to srovnalo po pár měsících, ale s tím jídlem je to boj doteď. Do tý doby jedla všechno a teď je strašně mlsná. Mluvit začala ve třech a půl letech. Ela do roka a půl naprosto ukázkový tabulkový dítě, dostala Priorix a za půl roku nepřidala ani slovo, naopak, ty co uměla, přestala používat, začala být vzteklá, agresivní. Takže je to dost divný a nemám tyhle zkušenosti jenom já. Znám hodně maminek dětí, co špatně mluví a měli špatnou reakci na Priorix nebo Hexu.

u me mluvil prestal to jako by to uplbe zapomel…no a pak zacal strasne byt vztekly a litat jak posahanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 21:59
@andelka83 píše:
@aspagi tak on měl hodně pomalý postup, ve 3 jsme byli na foniatrii, to používal výhradně citoslovce, a asi tak dvě tři slovesa typu ham, na.. Do 3,5 žádná velká změna, svoje slova, žádné věty. Od 3 let a 8 měs. chodime na logo a on se rozkecal mezi dvěma kontrolami, chodime po měsíci. Jakoby vsechno vstrebaval a až mu to seplo, rovnou to začal používat, slovesa, věty..bylo mu těsně pred 4 rokem.

tak to jste si museli ulevit kazdopadne jsem rada za vas ze vam to takto dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 22:01
@kelynka píše:
@aspagi jinak autismus se diagnostikuje kolem toho tretiho roku.. a co ocni kontakt??

ocni kontakt v pohode bych rekla ale ne a cizima pred tema se schovava a na deti kouka jako by po tajmu aby ho nevideli ze kouka na ty co nezna napr vidi je v tramvaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
3.9.15 22:04

@aspagi no, a o to víc jsem happy, že druhé dítě je normální. Úplně jsem v šoku, že se sotva 3,5letým se dá mluvit, debatovat, řekne svůj názor, řekne co chce, co potřebuje, prostě se normálně ve větách vyjádří (nepoužívá předložky, ale skloňuje). Když staršímu bylo 3,5 tak to byl brutál, většina dětí normálně mluvila, on ne, já měl depky, úplně na brečení. A pak jak se rozmluvil, tak jsme tomu ani věřit nechtěli, jaká to pak byla rychlost.On komunikoval, rozuměl, všechno poznal (když jsme byli na foniatrii), ale taky hodně stydlivý, svůj, umanutý..i dneska s málokým mluví, třeba jen tak na ulici, ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28716
3.9.15 22:05
@lucenka píše:
Koukám, že kluk je tak na stejný úrovni. Predlozky trénujeme od července… marně. Jediný co mu jde dobře, je vazba „na kole“, protože tu teď pořád používá :zed:

No nápodobně, jde mu říct „do vany“, jenže blbý je, že když ho vytahuju z vany, tak volá papa dovano :zed: jako to jeho sklonování je občas mazec, písek je piskis, dědečkis, maminkis. Loučí se se vším papa, papa záchode, papa nočníku, papa autobusi, ale aby pozdravil lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 22:07

@katka.polka tak on haze vsim ale nikdy to nehodil po nikom jinym az ted ve skolce…jinak s tou svagrovou je mi to lito kuli tomu klukovi musi to byt peo nej sileny nedomluvit se a musi s toho byt frustrovany, je blbe ze rodice nic nedelaji aspon tu skolku vsak se da zaplatit soukroma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 22:11
@kelynka píše:
@aspagiNechala bych ho vysetrit psychologem.. Autisticke chovani tam je, ktere samozrejme muze vymizet..

a potrebuju tu zadanku od doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.9.15 22:12

@aspagi Určitě klinický logoped, protože je pak školský logoped a ten se věnuje jn nápravě výslovnosti. Což není zatím váš problém. Vy potřebujete celkový rozvoj. Hlavně nabrat jak pasivní tak aktivní slovní zásobu. Výslovnost se řeší až naposled. Máte nějaký problémy s jemnou nebo hrubou motorikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.9.15 22:16

@andelka83 Tak to Ela se teď vykecává s každým. Hned ráno letí ukázat paní učitelce nový boty, tričko apod. Na ulici si vykládá s lidma, v obchodě, to dřív vůbec neexistovalo. Ona měla navíc ještě problémy s nosní mandlí a ušima. Mandli má trhanou 2× a jednou odsávaný uši, protože slyšela jen na 40db. Jakmile jí je odsály, tak se ta výslovnost začala raketově zlepšovat. A čím líp mluví, tím je odvážnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
3.9.15 22:18

@MarketaJ to je skvělý. :palec:
My jdem příští týden na orl, taky to vypadá na trhání mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.9.15 22:23
@andelka83 píše:
@MarketaJ to je skvělý. :palec:
My jdem příští týden na orl, taky to vypadá na trhání mandle.

Ele strašně prospěla školka. Já jsem z toho měla strach, jak to zvládne, když nemluví. Ale chodí do logo školky a tam jsou tak úžasný učitelky. Hlavně díky nim je tam kde je. A to byla hodně nemocná, chodila jenom na dopoledne, protože kdybych jí tam nechávala spát, tak tam pak nechodila vůbec. Když chodila třeba měsíc a půl v kuse, tak byl vidět tak neuvěřitelnej posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
3.9.15 22:28

@MarketaJ no, můj chodí do klasické, ale ty dva roky toho moc nenachodil, pár dní ve školce, 2-3 týdny doma. A chodil odpoledne, jinak mi to režimově nevycházelo s mladším. Teď chodí spolu do školky, i tak je to záhul je odvést oba, kdyby chodili do různých, tak už vůbec nevím. Takže doporučení na logo školku z foniatrie bylo, ale chodí do normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.9.15 22:50

@aspagi ne zadanku nepotrebujes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.9.15 22:51

@MarketaJ a si ted nedovedu predstavit co mu nejde ale je toho vic stridat nohy ze schodu ji levou davat tvary do neake skladacky to ho ani nebavi takze nevim zda to vubec umi…malovat ho bavi a ma problem s oblekanim u toho rvw protoze nechce pouzivat ruce nejradsi by vse si nandal jen nohama ja nevim co jeste z jakych cinnosti by te mohlo zajimat? neak si ted nevybavim co jestebpod to spada :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí