Budí se každou hodinu

9125
6.10.18 12:50

Vydržet. Je to prcek. Těch spánkových změn ješě bude několik. Nic s tím neuděláš. Tak ji hold vezmi k sobě do postele, mluv na ní tiše, ujišťuj, že tam jseš, hlaď… Pokud nemá hlad - to by byl jiný hysterák, tak prostě bych to řešila takhle.

Těch diskuzí o tom jak miminko nejdřív spalo a pak se začalo budiť a jsou z toho rodiče na „prášky“ je nějak moc v posledním čase. Fakt si myslím, že je jednodušší když to dítě nespí od začátku - tak pak rodiče tak vynervení nejsou. Já jsem kolikrát odstěhovala manžela pryč - ať se vyspí alespoň on. A občas když už jsem se 3 hodiny v ložnici sama s dcerou snažila vymyslet něco - ne aby usnula, ale aby přestala brečet, tak jsem to vzdala a šla za ním „ať z toho taky něco má“ a ono ejhle, do 10ti minut jsme spali všichni. Já mám „nespavce“ už 2,5 let. Do týdne bude druhé. Dcera teď vyžaduje v noci abych k ní vstávala já - darmo chce manžel, to je scéna jak z národního. Jak to budu zvládat, pokud budu xkrát vzhůru koli mimču a 2-3× vzhůru koli starší, netuším. Ale snad to přežiju…

edit: za týden nebo zítra to může být zase u starého scénáře - prostě jsou to přtavci a mají nárok na své manýry a rituály ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
6.10.18 12:57

@Chaloupa Normální obě mě děti nespálí syn se budil co hodinu ..celou noc spal až od 3let dcera o rok dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
6.10.18 12:59
@iwa83 píše:
Vydržet. Je to prcek. Těch spánkových změn ješě bude několik. Nic s tím neuděláš. Tak ji hold vezmi k sobě do postele, mluv na ní tiše, ujišťuj, že tam jseš, hlaď… Pokud nemá hlad - to by byl jiný hysterák, tak prostě bych to řešila takhle.

Těch diskuzí o tom jak miminko nejdřív spalo a pak se začalo budiť a jsou z toho rodiče na „prášky“ je nějak moc v posledním čase. Fakt si myslím, že je jednodušší když to dítě nespí od začátku - tak pak rodiče tak vynervení nejsou. Já jsem kolikrát odstěhovala manžela pryč - ať se vyspí alespoň on. A občas když už jsem se 3 hodiny v ložnici sama s dcerou snažila vymyslet něco - ne aby usnula, ale aby přestala brečet, tak jsem to vzdala a šla za ním „ať z toho taky něco má“ a ono ejhle, do 10ti minut jsme spali všichni. Já mám „nespavce“ už 2,5 let. Do týdne bude druhé. Dcera teď vyžaduje v noci abych k ní vstávala já - darmo chce manžel, to je scéna jak z národního. Jak to budu zvládat, pokud budu xkrát vzhůru koli mimču a 2-3× vzhůru koli starší, netuším. Ale snad to přežiju…

edit: za týden nebo zítra to může být zase u starého scénáře - prostě jsou to přtavci a mají nárok na své manýry a rituály ;)

Poznala jsem se v té části s manželem - holka chce uspat pouze ode mě jakmile ji vezme muž rev, vezmu ji já a je klid :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
6.10.18 13:08

@Chaloupa Já vstávám i po 10 minutách až 20 minutách od půl noci do 3 do rána..po 3 hodině usne a spí do 5, pak nakojím a spí do 7 ráno. Jsem nevyspaná a přes den to taky nedoženu..mám ještě starší dítě, které už přes den nespí, tak musím hlídat 2 děti. Ten nejmladší momentálně 9.měsíců mu lezou zuby a přes den spánku taky moc nedá. Někdy spí přes den 10 minut, někdy i 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.10.18 13:38

Ja to pisu uz do nekolikate podobne diskuse - kolem 4 mesicu je to pry naprosto normalni, ziju v zahranici, kde se bezne mluvi o ctyrmesicni spankove regresi. Teorii je nekolik, pry to muze souviset s vyvojem mozku - dite najednou podstatne vic vnima a ty vjemy se musi naucit zpracovavat, ale v tomhle veku to casto zpusobuje horsi spani…nebo neco v tom smyslu. Pisu „pry“ pac muj prvni nespal dobre nikdy a druhemu je teprve necelych 7 tydnu, tak osobne to vyzkousene nemam :mrgreen: ale slysela jsem to od hodne lidi a fakt tady existuje na to specialni nazev ;) Rada je vydrzet…a moje osobni, klidne ji do te postele vem. Ale ja v ni mam i triletaka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.10.18 13:45

Dej do Googlu „4 months sleep regression“ a uvidis, kolik ti toho vyjede…spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.18 14:38

Bohuzel je to normalni, je nutny vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
6.10.18 22:25

@Chaloupa zkousejte různé bílé sumy. A co to uspávání dle Karpa? Zavinout, hojdat/šumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
16.10.18 07:52

2 mesicni

Hackuju se: projela sem diskuze a nenasla nic, co bych nevyzlousela.. mam tenhle problem s 2 měsíční dcerou. Takže bohuzel žádná 4 měsíční regrese.celou noc sebou mele, hází- mam ji u sebe v posteli, sama v postylce řve. Zavinuti=hysterak. Bily šum mi uz vysumel mozek ( zabírá pres den). Prso nepomáhá. Vyplakat nepomáhá ( vecer) v noci v bytě to nezkousim. Mluvit, vysvětlovat- nic.
Vydržet- zkousime.. jen hledam, zda by neco nezabralo driv, než mi z migrény praskne hlava. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
16.10.18 09:39

Mam skoro 3 mesicni a dneska usnula v pul 8 a vstavala prvne v pul 6 na kojeni. To spi v postylce, ale pak uz spi na me a to jsme lezeli do pul 9. Ale pres den se koji treba i po hodine, dvou a spi pokazde na me, kdyz usne po kojeni a staci ji tak 20-40 min. Dele mi pres den usne jedine v aute pokud nezastavim na cervenou. Jeste pres den se snazim aby byla max.dve hodiny vzhuru. Driv casto spavala na brisku, to se min budila, v postylce ma hnizdecko to taky pomohlo a spi jenom pod dekou, nesnasi vedro a zavinovacku jsem vyhodila hned. Ja bych se proste vykaslala na vsechno okolo a jenom pozorovala nekolik dni ty reakce co mimcu vyhovuje a podle toho upravila rezim. Uz mam druheho pohodare tak skoro muzu rozdavat rady :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510