Budí se v noci hlady

226
19.5.09 11:49

Budí se v noci hlady

Prosím poraďte. Mám dva problémy. Můj syn 7 měsíců (9,2 kg) se začal v noci budit hlady. Pravidelně kolem druhé hodiny. Jsme na UM a v poledne máme masozeleninový příkrm 200gr. a začínáme zkoušet dopolední svačinky. Ale ty nám moc nejdou. Večer než jde spát ve 20.30 vypije 270 UM.Mám začít dávat kaše? A jaké? Na trhu je jich tolik. A dálší náš problém je, že nechce vůbec pít koj.vodu.Zkoušela jsem dětský heřmánkový čaj od Lerosu a to taky nechce.Co dáváte pít miminkům vy a do čehoto dáváte? Já zkoušela do lahvičky na UM a taky lžičkou,ale žádné uspěchy. Bojím se že začnou vedra a nebude nic chtít pít.Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
19.5.09 12:00

Aha, další noční vyjídač ledničky :)

Kaše nepomohou, uvidíš. Prostě buď najedete na noční jídlo nebo ne :)

Pití je boj, já u všech tří nakonec vyměkla a sladíme…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
19.5.09 12:36

Hurvínku, já si dovolím nesouhlasit s naší adminkou. U nás kaše k večeři pomohly u obou holek. Pokud má fakt hlad (a nechce se jen pomazlit a napít), tak ta kaše pomůže. Já jsem dávala rýžovou krupičku od Nestlé - připraví se s UM.
K pití dávám kojenecké čaje od Megafitu do pítka.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
19.5.09 12:53

Ahoj, my jsme na tom podobně a s pitím jakbysmet.
Večer dávám kaši, ale fakt můžu říct, že když náhodnou jsme někde venku a dostane místo kaše UM, budí se pak úplně stejně. Kaši dostane kolem sedmé a o půlnoci chce UM. Pak zase spí až do osmi. Mně to tak i vyhovuje, spát chodím stejně až kolem půlnoci a ráno ráda pospím. Myslím, že když se mu to budu snažit posunout na dřív, zase bude dřív vstávat, tak to nechávám tak a ono se to třeba časem nějak srovná, až bude větší a bude večer jíst jinak než instantní kaše nebo UM. Tak uvidím, ale ony se v tomto věku asi všechny děti budí ještě na noční pití.

Ohledně pitíčka, vyzkoušela jsem kde co. Taky byla předsevzetí nesladit, dávat jen vodu. Bohužel je Martínek jiného názoru a vše odmítal, z čehokoliv. Největší úspěch mají šťávičky naředěné vodou 1:1, nebo čaj zase se šťávou, z pítka od Aventu s měkkou hubičkou. On si s tím hraje, ojíždí si dásně jak rostou zuby a k tomu občas i pije. Za den vypije zhruba 200ml a to je u nás úspěch. Párkrát dal i víc, když bylo horko, nejlíp pije venku v kočáře. Vzhledem k tomu, že potřeba tekutin je zhruba 100ml/kg váhy/den (ale ve všem), tak to stačí. Musí, víc do něj prostě nedostanu. Doufám, že až udeří letní vedra, bude mít i větší žízeň a začne pít víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.5.09 13:33

Moje mladší dcera spala celou noc a každou noc od 6 týdnů do 6 měsíců. Pak se začala budit kolem 2. hod v noci evidentně hladem - kňourala z polospánku, „lovila“ pusou, cucala chvíli palec, což ji dřív vždycky znova uspalo, po přisátí (kojila jsem) se nachlemtala (to se jinak říct nedá, zběsile pila) a usnula okamžitě jako špalek až do rána. Možná nějaký růstový spurt nebo večerní kojo přestávalo stačit - byla hodně velká , měla tenkrát skoro 10 kg. Neřešila jsem to, protože jsem jí měla v posteli, takže jsem nakojila v polospánku a nijak zvlášť mně to neobtěžovalo. Jen jsem chtěla říct, že to může být opravdu hladem, ale řešení neporadím, jen bych se asi snažila i s nočním krmením „držet noc“ - nakrmit potmě nebo v polotmě, nepovídat , nemazlit, do postele a spát. On je pak často spíš problém se spánkovým režimem než se skutečným hladem - vždycky si vzpomenu na kamarádku, které holčička spala jako andělíček, pak měla ATB bo 6 hodinách, na která jí budili 10 dnů ve 2 hodiny v noci a od té doby se v ty dvě hodiny budila jak hodinky asi rok a půl…

Nepřihlášená Evalu

• Citovat
  • Upravit
331
19.5.09 13:51

mela jsem stejny problem taky se zacal budit v noci hlady a tak jsem mu parkrat dala mliko asi petkrat a pak uz se to zase srovnalo a spal celou noc. ale asi bych zkusila i tu kasi.
jinak k piti davam stavy(hipp,hami) hodne redene. protoze Danny uz temer od zacatku omitl caje a vodu nepil nikdy. :roll: jeste bych mozna zkusila nejdriv granulovane caje a pak az stavy. na tech jsme vydrzeli par mesicu ale pak prestal pit a zacal az stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
19.5.09 17:44

Já myslím, že za zkoušku nic nedáš. Ty kaše bych zkusila , u nás teda moc nešly a dodnes je Tinka nemá ráda. Chce to zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
19.5.09 19:17

Jakou bych tedy měla koupit tu kaši? Ovocnou nebo na dobrou noc?
Jáká značka je nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.5.09 19:54

to tezko rict protoze kazdemu chutna neco jineho.Danny treba vubec nechtel jist sunarku a bolelo ho po ni bricho. takze jsem davala Nutrilon ale myslim ze kazde dite je jine. zkus davat stejnou znacku jako UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
19.5.09 22:04

Taky bych spíš doporučovala zkusit kaši stejné značky. Malej pije Baby lactum od Hera a kaše dávám Sunarky (taky Hero) a chutnají. Jen já mu ji dávám víc naředěnou a flaškou, právě kvůli tomu, že málo pije, abych do něj dostala tekutiny. Má rád rýžovou s banány, ovesnou s jablky, rýžovou s kukuřicí a krupicovou s medem. Zkoušela jsem i jogurtovou s ovocem, sice vypil, ale mně osobně teda vůbec nechutnala :wink:
Jinak každý výrobce má své stránky, kde mají přehled sortimentu, tak můžeš vybírat. Asi bych zkusila začít nějakou tou rýžovou, zvlášť pokud ještě nechceš dávat lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
21.5.09 11:19

Nám taky kaše pomohly, začali jsme kolem 6m - s první kaší pro kojence od Hippu (míchá se vodou) a pak jsme rozšířili o další od Hippu a o medovou a hruškovou od Nestlé. Teď sní misku kaše (53g+170ml vody) a zapije 150 fenyklového čaje a v noci se vzbudí tak kolem 2-3 na žízeň (150čaje) a pak spí do 6. Kaše ředěné mlíkem nedávám, protože kojím.
Vodu k pití nechce ani vidět, dáváme víc ředěné čaje a ředěné džusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.09 23:53

noční buzení

Já mám stejný problém. Od dvou měsíců dcera spala celou noc, nekojila jsem. Ve 4 měsících jsme začaly zeleninkou a na noc kašičky, v 5 měsících papala ovoce a vše bylo bez problémů. Teď je jí 7 měsíců a odmítá přesnídávky i kašičky, oběd sní jen někdy a za noc se budí i po hodině. Večer usne jen ve velké posteli a přitom byla zvyklá chodit spát do postýlky, dostala pusu a byla v pokoji sama, dokud neusnula. Už jsem bezradná, ví si někdo rady

• Citovat
  • Upravit
30628
1.8.09 00:13

Zrovna dneska jsem dala poprvé na zkoušku rýžovou kaši, protože malá se budí tak pětkrát za noc, jinak jen kojím. Začala jsem s příkrmy…zatím střídám zeleniny, pít krom MM nechce nic. Zkoušela jsem jí to dát lžičkou, ale všechno mi vyzvracela, z flašky pít neumí, nemá ani cumel…prostě zázrak :wink: :lol:

A spíme na zemi na matraci, postýlka jí nic neříká a kočár taky ne, nosím ji…tohle u starších dětí vůbec neznám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.8.09 19:23

Ahojky holky,tak jsem konečně našla diskuzi co hledám ohledně nočního krmení.Nám je 7.měsícu(9,88kg a má 76cm) a taky baštíme 2 krát za noc,když mu nedám mlíko(dáváme mu Nutrilon Good Night nebo tak nějak,prostě na noc.) tak prostě neusne,budí se mi kolem pulnoci a kolem 4…myslíte že by se to dalo odnaučit,rostou nám do toho zoubky takže se budíme i kvuli tomu…prosím o radu.
Holky jak se dělá ten metřík,dík moc zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.9.09 08:01

prosím prosím pordte mi někdo....... :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...