Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nebudila jsem ani v noci ani pres den. Kdyz zacala byt na umelem, tak mi pak spala celou noc. Jestli prospiva, tak ho nech. On se vzbudi sam ![]()
@Adis89 JEstli prospívá, nikdy bych dítě nebudila. Já nebudila ani v porodnici tak, jak chtěli. První jo, aby se rozběhla laktaci, druhou ne.
Pokud pribira, neni nemocny a neni dehydrovany, tak bych nebudila.
V opacnem pripade bych dala pit nez jdu spat.
Já jsem budila jen asi do 3 týdnů, aby se mi dvojčata synchronizovala, ale pak už spala celou noc a bylo mi to svaté. Nebudit!
Já se přidám na stranu nebudících, teda pokud normálně prospívá
Prospívá ve 3,5 měsících má 6,5kg a 64cm. Takže bych řekla, že dobrý ![]()
BUdila jsem některé z dětí (už nevím které), ale jen z mé pohodlnosti. Chodívám spát pozdě a hodně mě ubíjí probuzení uprostřed spánku. Tak abych byla usměvavá maminka, budila jsem, když jsem šla spát (kolem půlnoci). Pak jsme spali minimálně do 5 hodin ráno.
Některé z dětí bylo nevbuditelné, tak jsem nebudila. A byla jsem utahaná. Šla jsem spát kolem půlnoci a miminko se vzbudila třeba ve 2 hodiny. Byla jsem ráno jak praštěná palicí. Ale to je má „chyba“, že po probuzení jsem marná. ![]()
Takže pokud nemáš problém jako já
, tak zbytečně nebuď. ![]()
Už vím: Druhé bylo nevzbuditelné a třetí jsem budila.
@Adis89 píše:
Ahoj maminky, chci se Vás zeptat na zkušenosti a nechat si poradit. Mám 3,5 chlapečka chodí spát kolem 19:00-20:00 vypije mi asi tak 130ml a jde spát. Vždy jsem ho budila kolem 22:30 a dala mu ještě dopít. Vypil tak 70-90ml. Včera mi poprvé vypil jen 30ml a spal jako obvykle do 03:00hod. Tak by mě zajímalo jestli by jste budili nebo bych ho už měla nechat spát až do těch 03:00.
pokud normálně prospívá, nevidím důvod proč budit..:)
@marrlinka píše:
@Aries6 ve 3,5m bych nebudila, jestli dobre pribira.
Dyť taky píšu…
Nikdy bych nikoho v noci na jídlo nebudila. Už v porodnici měly všechny moje děti jedno noční spaní výrazně delší a časem se to ještě prodlužovalo, nakonec mi v kuse spali jedno od 3 měs, další od 4m, jedno od 6m a všichni v okolí mi záviděli:-) Zato přes den se kojili po 2h, ale za ten nepřerušovaný spánek v noci to rozhodně stálo.