Budoucí optimista snadno a rychle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26559
25.8.18 23:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
25.8.18 23:49

Ty nevíš, že optimista je jen špatně informovaný pesimista?

• Citovat
  • Upravit
760
25.8.18 23:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
25.8.18 23:52
@Lenka_Hal píše:
https://www.youtube.com/watch?…:mavam:

Prosím,ja mu nerozumím.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.8.18 23:56
@Janli píše:

Já tohle beru vážně. Fakt si myslím, že to tak je. Život mě naučil. :D

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.8.18 00:05
@rokris píše:
Já tohle beru vážně. Fakt si myslím, že to tak je. Život mě naučil. :D

Mě život naučil být realistou a cynikem :mrgreen: .
Aneb: optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista sedí doma a pucuje Kalašnikov :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26559
26.8.18 00:06

@Karlaska Mam stesti, nasla jsem to uz prelozene…
 http://www.karaoketexty.cz/…-life-573311

@rokris Ja to mam jinak, dlouhodoby pesimista, ktery se rozhodl, ze se stane optimistou…a tak jest. Byla to drina, ale jde to… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
26.8.18 00:06
@Janli píše:
Aneb: optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista sedí doma a pucuje Kalašnikov :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
rokris
26.8.18 00:12
@Lenka_Hal píše:
@Karlaska Mam stesti, nasla jsem to uz prelozene…
http://www.karaoketexty.cz/…-life-573311@rokris Ja to mam jinak, dlouhodoby pesimista, ktery se rozhodl, ze se stane optimistou…a tak jest. Byla to drina, ale jde to… :mrgreen:

Gratuluju od srdce. :) Se mnou to možná taky tak beznadějný nebude. Jinak bych toho už tolik nepřežila. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.8.18 08:16

Nijak.
Klíčová v tomto případě kvalita připoutání v prvním roce života a to jak svět viděli jeho rodiče a člověk to odkoukal zhruba v prvních třech letech.

V případě že chceš předělat někoho druhého, tak se na to rovnou vykašli. Taky bys nechtěla, aby tebe někdo předělával.

Pokud se snažíš vyrovnat s vlastním pesimismem, tak je především potřeba zjistit, jestli jde jen o povahový rys, nebo už jsi za hranicí nezvládnuté deprese. Symptomy nemoci se dají léčit, ale základní rysy povahy se dají spíše jen korigovat tak, aby člověk neubližoval sobě či ostatním. Ať už přehnaným optimismem a nebo pesimismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
26.8.18 15:40
@Janli píše:
Aneb: optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista sedí doma a pucuje Kalašnikov :mrgreen:
Prvními dvěma obdobími jsem si prošel, ale bylo to u mě opačně. Optimisticky čínsky… A momentálně sháním Kalašnikov :D.
@Janli píše:

Takže potvrzuji. Optimistu získáme tedy předložením mylných informací :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.8.18 16:28

@D. C. Mohu nabídnout samopal vzor 58, pistole CZ85, pušku ráže 22mm a jednu vzduchovku. Sakra, asi bych se měla nad svým realismem zamyslet… :think:

• Citovat
  • Upravit
2180
29.8.18 21:52

@Janli , slušný výběr :palec: . Nějak jsem pozapomněl, že nemám zbrojní pas :D .

Jak je vidět, moc jsme toho ohledně tohoto tématu nevymysleli :nevim: . Navíc snadno a rychle?

Jestli je člověk optimista nebo pesimista, o tom rozhoduje snad jen to, jak se mu v životě daří a jak odhaduje budoucnost. Nejdůležitější je vlastní zkušenost. Když se nedaří, máme pesimistu a naopak. Takže optimistu získáme tak, když zajistíme, aby se mu v životě dařilo :).

No, můžeme ještě například dotyčného naučit a přesvědčit ho, že má láhev poloplnou, ale asi to nebude snadno a rychle… :D

A víte, jak optimisty „vyrobit“ masově? Zorganizovat revoluci anebo puč! To je hned optimistů a takových deset, možná dvacet let jim to vydrží. 1917, 1948, 1989 jsou zářnými příklady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!