Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karleon že to chtějí hned ten den..měli jsme schůzku před měsícem a půl.. navíc vysvětlovali, jak to tam chodí a nechodí, tak si to pár maminek i rozmyslelo
Hmm tak u nás žádná schůzka nebyla, jen do školky nám lepli papír v které budou třídě a že mají přijít na 7:40.
Učitelky měly přijít na schůzku, ale ani jedna nedorazila. To nám to pěkně začíná.
@jakanas třeba vám všechno pořídí.. U nás teda ne všechno, ale polovinu, a k druhé bylo takové vyprávění, co raději nekupovat, co je jakoby šmejd.. Je fakt, že člověk neví, kdoví co by koupil…
@jakanas to jo.. to jako vám nezávidím.. I tak, když nám řekli co a jak, tak je toho dost na kupování, kdyby mi pak v září řekli, že máme pomalu vše nakonec kupovat a shánět, asi bych moc nadčená nebyla
My máme dneska odpoledne schůzku rodičů predskolaku s budoucí tridni a jdu tam sama s 2r. synem.
Predskolacka je od pondělí na dovolené u moře s prarodiči a mladší sestrou.
Takže tam jít nemůže.
Počítam, že nám řeknou co koupit, co zaplatit a půjdeme dom
.
V družině si hrají, tvoří, naše druzinarka jim vymyslí různé soutěžní aktivity.
My jsme byli 3 týdny zpět u místní druzinarky na zahradě s přáteli a ta mi hned řekla, že jsem doma, tím pádem nemáme nárok na družinu, je moc děti, málo kapacity. Školu máme naštěstí naproti baráků první stupeň, takže když se vyrysuje práce od podzimu holka mi bude chodit sama dom a chvilku počká než dojdu.
Pokud se v družině neuvolní nějaké místo.
@Kelsey u nás mají nárok všichni.. Ale jsem doma, tak jsem přemýšlela.. Nakonec nedáme, i když jsem slyšdela okolo, že mám, že se tam hrají, tvoří, jak píšeš, ale nakonec jsme nedali.. Teď si našel hromadu kamarádů i starších, myslím, že nebude takto bez dětí.. Možná jsme udělali chybu, uvidíme, příští rok třeba dáme..
Končí o pů 12 každý den, máme 5 min chůze školu
bude jíst doma
U nás očekávám, že dostanu tak polovinu informací…bohužel informovanost je tu bídná (zkušenost z vyřizování papírů pro asistenta pedagoga), všichni čekají, že automaticky víte, co je potřeba, tak mám obavu, že se nedozvím něco zásadního ![]()
Peníze si s sebou vezmu, děkuji za poznámku ![]()
@kvaček píše:
@Karleon že to chtějí hned ten den..měli jsme schůzku před měsícem a půl.. navíc vysvětlovali, jak to tam chodí a nechodí, tak si to pár maminek i rozmyslelo
Nás se na družinu ptali už v únoru u zápisu. Řídím se jen tím potřebuji x nepotřebuji.
@Karleon tak u nás právě chodí i děti maminek na mateřské…právě je to složitější, potřebuji nepotřebuji, právě u nás je to tak, že děti z družiny vodí učitelka na oběd, bez chodí sami.. takže se ještě maminky rozmýšlely, jeslti dát na oběd nebo ne..a když ano, jestli to dítě samo zvládně hned první dny..
Tak mít druhé dítě, tak už vím, člověk s prvním neví vlastně nic ![]()
@kvaček píše:
Tak mít druhé dítě, tak už vím, člověk s prvním neví vlastně nic
Asi tak ![]()
Taky netuším, jaká je organizace u nás. Přeci jen už je to hezkých pár let, co já nastupovala do první třídy, tehdy jsem se nesoustředila na detaily, které by se mi mohly teď hodit, dost si toho již nepamatuju a hlavně…za ta léta se toho také dost změnilo
(i když tady je to nějaké zastydlé
)
Jsem doma že schůzky prvnaku
.
1.září nástup bez aktovky, budou mít nějakou ceremonii a devastaci je odvedou pak do třídy.
Dcera bude mít třídu, že s ní uvidí přímo na nás barak
.
První týden akceptují, že je dovedeme do šatny, od druhého týdne neexistuje, dovest je nejdal na dvorek skoly a jít pryč, žádné s nima uz do šatny, že jinak jsou prý decka nesamostatní.
Obec je štědrá, takže většinu výtvarných a psacich potřeb decka dostanou ten první den. A něco co bude třeba na učení. My máme koupit jen drobnosti, jako obaly, papuce, věci do tělocviku ven a do tělocvičny a hyg. potřeby, desky na sešity a na číslice a písmena.
I svacinovy box dostanou. Krouzku v nabídce taky dost.
Ukazovala nám žák. knížku, prac. sesity, se kteryma budou pracovat.
Tot vše. Peníze předem žádné nechtěli. Stravování se nastaví až v září, aby si to strhavala obědy jídelna zrovna z uctu.
A jeste rikala, že první týden budou mít takový okukavaci, první den hodinu, druhy den dvě a další týden od pondělí už naostro, 4 h.
Dcera do družiny nechodila vůbec a rozhodně neměla ona ani já pocit, že přichází o nějaké činnost nebo kontakt s kamarádkami. Chodila odpoledne do nějakých kroužků a s holkama se taky setkávaly mimo školu. V družině nevidím přínos - narvaná dětmi, uštvané vychovatelky. ![]()