Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
alternativu k i'coo bych brala v uvahu Mutsy urban rider, Gesslein F6 nebo F1, nebo klidne levnejsi ABC design Viper 4s
@Stormay byt tebou tak bych bugaboo uplne vyskrtla, podle me by jsi z neho mohla byt nestastna, taky se mi nekdy zda, ze je to hodne modni zalezitost a jeho vlastnosti nejsou ty z nejlepsich, ..... a i co se tyce ceny.
jinak asi neporadim, ja sla po mestskem lehkem kocarku s prednimi otocnimi koly a s co nejsnazsi manipulaci.
hlavne si ho dojed nekam vyzkouset, bez toho bych kocar nekupovala a treba v obchode narazis na lepsi variantu.
Ale fak tje ,že když s I coo jedeš, vůbec tu váhu nepoznáš, má výborné jízdní vlastnosti,ale denně ho tahat do schodů nebo tak nee. Já bydlím na vesnici a pořád jezdíme někam na hory a za mě rozhodně Icoo:)I ve městě je fajn, když ho nenosíš do tramvaje, tak si ho někde vyzkoušej a uvidíš,jak lehce jede:)
Mam bugaboo a naprosta spokojenost, ale je fakt, ze je spis pro mesto a lehci teren.
Kdybych bydlela na vesnici vybrala bych Maxi Cosi Mura
Já se do I´COO taky zamilovala, ale pozdě. A teď nový kočár kupovat nebudeme. MAjitelky tvrdí, že ta váha není znát. Mě se líbí, že se ta kola jenom natáčí a netočí dokola. Známá má starý Peg Perego AT4 - je podobný, moc jsem ho chtěla, ale už se nevyrábí … Máme Dorjan, jsem spokojená - najezdím toho hodně, ale je pravda, že jsem moc kočáru neoshala.
@Mafina5 - jak je to myšleno s tou natáčecí korbou, co to je?
Mám Bugaboo, nechávám ho i na druhého.
Ty, které s ním nemají zkušenost, bohužel netuší, že přední malá kola se do sněhu či terénu dají nahradit velkými nafukovacími koly. Hluboká korba je fakt obrovská - Matese jsem v ní vozila do 12 měsíců!!! Kolem šestého měsíce chtěl začít koukat ven - stačí korbu nahnout (ten rám, na kterém je uložená, je polohovací), takže jsme jezdili s nadzviženou celou korbou, prcek viděl ven a byl celou dobu na rovném.
To, že je lehoučký, super ovladatelný a má další a další výhody, jako je přetáčecí rukojeť, atd. to už se ví a občas v diskusích zmiňuje.
Já taky jezdím s Bugaboo i do lesa a úplně v pohodě. A ty perfektní vlastnosti opravdu má, recenze nelžou a rozhodně to není nafouknuté. Ale kdyby se mi vzhledově nelíbil jako Tobě, tak bych ho asi taky nekoupila. Kočárek se musí i líbit. Jinak ale 100% doporučuju.
Taky bych asi zkusila kdyžtak Mutsy, jako možnou variantu řešení.
@lilida Kolik měřil v roce? Já dala dceru do sporťáku v 8 měsících a to je drobná.
@avm3 píše:
@Mafina5 - jak je to myšleno s tou natáčecí korbou, co to je?
Tys asi myslela naklápěcí sedačku, kterou jsem zmiňovala?
@Tedys píše:
Já taky jezdím s Bugaboo i do lesa a úplně v pohodě. A ty perfektní vlastnosti opravdu má, recenze nelžou a rozhodně to není nafouknuté. Ale kdyby se mi vzhledově nelíbil jako Tobě, tak bych ho asi taky nekoupila. Kočárek se musí i líbit. Jinak ale 100% doporučuju.
Mě vzhledově v nadšení neuváděl, spíš nakopak. Ale jeho recenzované vlastnosti neměl žádný jiný. Tak jsem do něj šla a začal se mi i ukrutně líbit…
Jinak mám i na druhé dítě jen tento jeden kočárek. Žádný jiný, ani golfky, jsem neměla. Ale jsem z města, na vesnici bych ho asi nevolila…
@Mafina5 píše:
Tys asi myslela naklápěcí sedačku, kterou jsem zmiňovala?
Tak jasně, že sportovní sedačka lze naklápět. Ale lze naklápět i hlubokou korbu. Je totiž na stejném pohyblivém rámu jako ta sedačka. Zjistila jsem to, když jsem se pohodlně nemohla dostat do košíku, potřebovala jsem tam dát větší balíček, tak mě napadlo tu korbu polohovat.
My máme I´coo peak air - zvažovala jsem fakt dlouho a četla a prohlédla snad všechny recenze
Jezdím s ním od zimy v dost náročném terénu i ve městě a naprostá spokojenost. Tu váhu opravdu při jízdě vůbec necítíš - ta kolečka jsou super a když si je odaretuješ, jezdí to ještě lehčeji (teda chvíli mi trvalo, než jsem si na ta odaretovaná kola zvykla, ale teď už bez toho jezdit ani neumím) - otočíš se s ním na místě, kdekoliv a čemukoliv se díky tomu vyhneš a kočár běžně řídím jednou rukou, a to mám na něm běžně navěšenou těžkou tašku s nákupem. Ta váha opravdu při jízdě znát není a do náročnějšího terénu jsou super i ta klasická kola - obě v jedné lajně a stejně velká
Zkoušela jsem jezdit s mutsy urban rider a concordem, ale s tímto se jezdí fakt super.
Doporučuju jen zvážit, jestli ho budeš někam tahat - mhd, denně skládat a dávat do auta, nebo někam do schodů atd. - to by pak ta váha rozhodně znát byla. Já vychytávám mhd nízkopodlažní a nikam ho zvedat nemusím - max. najíždím na jeden vyšší schod a to je v pohodě.
Za mě rozhodně dobrá volba - jen je potřeba zvážit kam a jakým způsobem ho budeš využívat ![]()
I´coo má za mě akorát jednu nevýhodu děsně malej košík, do kterýho nevleze skoro nic, ale s tím vědomím jsem ho kupovala a převažují mi ty výhody a terén, do kterého jsem kočár potřebovala. Navíc se ten košík dá vychytat jinak ![]()
@lilida píše:
Tak jasně, že sportovní sedačka lze naklápět. Ale lze naklápět i hlubokou korbu. Je totiž na stejném pohyblivém rámu jako ta sedačka. Zjistila jsem to, když jsem se pohodlně nemohla dostat do košíku, potřebovala jsem tam dát větší balíček, tak mě napadlo tu korbu polohovat.
Tak to mě nikdy nenapadlo a slyším to poprvé. To je dobrá vychytávka, protože do toho košíku se fakt nedá dostat, když má člověk ještě korbičku. No nic, teď už to nevyužiju, už máme sporťák ![]()