Našla jsem bulky v podpaží

7
21.2.24 19:51

Bulky v podpaží

Ahoj holky, mám dotaz ohledně uzlin v podpaží. Na levém podpaží si nahmatám 3 uzliny jsou celkem malé, ale na pravém podpaží si žádné uzliny nahmatat nemůžu. Jsem levák, takže nevím jestli to může být i tím, že více pracuju levou ruku.

Zajímalo by mě zda si můžete taky nahmatat uzliny v podpaží, protože někde čtu, že jsou hmatatelné a někde že už to může být rakovina prsou, tak mám celkem strach je mi teprve 20 let a bojím se aby to nebylo něco vážného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
21.2.24 21:16

Byla jsem s třináctiletého dcerou na ultrazvuku prsu a podpaždí, v podpaždí to byla tukova nebo potní boulička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
21.2.24 21:34

A nemohla sis to podrazdit treba holenim? Jako bezne asi hmatny nejsou, vim ze bejvaji maly uzlinky hmatny u hodne lidi na krku.
S rakovinou bych neplasila v tvym veku, zajdi si zejtra k prakticce. Ideal by bylo kdyby ti dala zadanku, a ty se pak objednas do mamo centra. Tam ti zkontroluji podpazdi i prsa at mas klid.☺️ Pokud ti ji neda prakticka, muzes se objednat do nejblizsiho mamo centra i jako samoplatce, sono je tusim do 1000kc a budes mit klidek.☺️I gynekolog ti muze dat zadanku takze bud praktik nebo gynekolog, do ty doby na to nesahej☺️

• Citovat
  • Upravit
7
21.2.24 21:51

@NicolaR7
Objednala jsem se dnes na sono, ale termín mám až za měsíc, ale jsem hroznej plašan a ve všem vidím to nejhorší.

Myslím si, že ty uzliny mám už delší dobu rok to bude určitě. Když si na ně sáhnu mohu kůží nad nimi normálně pohybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
21.2.24 22:12

@Laura208 hele ja mam treba dve drobny uzlinky na krku taky uz pres dva roky, brali mi kvuli nim krev a delali sono a proste nic no….Asi zustali z nejaky nemoci a uz se nestahli, ač doktor na ORL tvrdil, ze to je normalni (mekke, pohyblive, do 1cm jsou prej naprosto normalni)☺️ 😃

Mesic je jeste dobrej, to utece….Snaz se na ne nesahat, ja si takhle nasla bulku v prsu a to teorve bylo🙈doka maly miminko…Jsi hodne mlada na nejakou rakovinu prsu, urcite to bude ok!☺️ 👍

• Citovat
  • Upravit
2986
22.2.24 09:23

Trpíš na nějaké alergie? atopický ekzém nebo něco podobného? tam bývají uzliny trvale zvětšené
samozřejmě na ultrazvuku si můžeš nechat překontrolovat pro klid duše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.2.24 09:31

@cancerka Nene na nic takového netrpím, ale co jsem pročítala internet, tak jsem našla, že u hubených lidí můžou být v podpažní jamce uzlinky hmatatelné, ale měli by mít max. do 1cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
9.7.24 19:41

@Laura208 ahoj jak jsi prosím dopadla mám tl samé na každé straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.8.24 16:20

@Karinka323 Ahoj, na ultrazvuku mi bylo řečeno že je to normální nález. Byla jsi s tím u lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí