Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj.
Manžel má asi dva měsíce stavy, že se mu najednou rozbuší srdíčko a je mu na omdlení. Prošel vyšetření a nic mu nenašli. Prý je to od nervů.
Stává se mu to asi 2× týdně.
Nezažili jste někdy něco podobného? Nevíte co s tím. Je teď na neschopence, ale to asi není řešení.
Ještě dodám, že nic zvláštního se u nás nestalo.
@vicca píše:
Ahoj.
Manžel má asi dva měsíce stavy, že se mu najednou rozbuší srdíčko a je mu na omdlení. Prošel vyšetření a nic mu nenašli. Prý je to od nervů.
Nezažili jste někdy něco podobného? Nevíte co s tím. Je teď na neschopence, ale to asi není řešení.
jestli mu nenašli jiný zdravotní důvod ze kterého by to mohlo být tak to opravdu může mít od nervů…měl by si dojít k psychiatrovi…to co popisuješ mívám taky…mám panickou poruchu a beru AD
http://zdravi.doktorka.cz/buseni-srdce/
No, je potřeba vše rozebrat, zda je to z léků, ze stresu, či opravdu nastupuje vážné onemocnění. Zřejmě bych otravovala doktora znovu, pokud by se to často opakovalo.
Měla jsem to taky, já to teda měla ze stresu v práci…kolikrát jsem stála ve skladu, nemohla jsem dejchat, srdce bušilo, točila se mi hlava a mě byylo na omdlení! psycholožka mi vysvětlila, že jak začne ssrdce bušit, člověk začne rychle dýchat a víc a víc do sebe nasává vzduch, ale nevydechuje, tak se plíce přeplní a proto takovej stav. naučila mě v týhle chvíli se uklidnit a soustředit se na dýchání…počítat do 4 a nadechovat se, počítat do 4 a vydechovat…pomalu a takhle do chvíle, kdy se mi neuleví! pomáhá to! a pak dobře pomáhá levandulový čaj - zklidňuje nervy, dobře se po něm spí ![]()
ale psychoterapeuta bych vyhledala na jeho místě!
Na psychiatrii je objednaný, ale až za měsíc.
Ráda bych mu nějak pomohla, ale už nevím jak. Snažím se, aby byl v klidu, pravidelně jedl, chodil ven,,, ale je to pořád stejné.
Jake vysetreni podstoupil?
Meli by mu udelat tzv. Holtera… To delali me k vylouceni jinych zdravotnich komplikaci.
Drzim palce!
@dvojmatka píše:
Měla jsem to taky, já to teda měla ze stresu v práci…kolikrát jsem stála ve skladu, nemohla jsem dejchat, srdce bušilo, točila se mi hlava a mě byylo na omdlení! psycholožka mi vysvětlila, že jak začne ssrdce bušit, člověk začne rychle dýchat a víc a víc do sebe nasává vzduch, ale nevydechuje, tak se plíce přeplní a proto takovej stav. naučila mě v týhle chvíli se uklidnit a soustředit se na dýchání…počítat do 4 a nadechovat se, počítat do 4 a vydechovat…pomalu a takhle do chvíle, kdy se mi neuleví! pomáhá to! a pak dobře pomáhá levandulový čaj - zklidňuje nervy, dobře se po něm spíale psychoterapeuta bych vyhledala na jeho místě!
Přesně, jak to popisuješ tak to má
Na pohotovosti mu taky říkali, že to musí rozdýchat.
@Moni25 píše:
Jake vysetreni podstoupil?
Meli by mu udelat tzv. Holtera… To delali me k vylouceni jinych zdravotnich komplikaci.
Drzim palce!
Měl UTZ, Ekg, Holtra, internu, a krve. Vše dobré.
Až na jaterní testy, ale s tím se léčí od mala.
@vicca uvař mu tu levanduli…jen počítej s tím, že bude takovej mouchy snězte si mě a bude spát
mě po vypití hrnku levandule bylo dva dny všechno jedno
a ať se naučí dobře dýchat…třeba by mu s dýcháním pomohli v nějakým fitku nebo někdo, kdo zpívá - to dýchání je fakt důležitý!! ![]()
Čaj určo koupím ![]()
A myslíte, že to někdy přejde nebo to bude už napořád?
@vicca píše:
Ahoj.
Mívám podobné obtíže, mám to od nervů, pomáhá mi meduňkový čaj a když je nejhůř léky na úzkost.. Někdy se dostávám do takového stavu, kdy se mi i špatně dýchá, musím sebou pořád cukat, potom už pomůže jen studená sprcha..
Ja jsem to mela taky… zacalo mi bit rychle srdce, klepala se a hrozne rychle dychala. mela jsem to z nervu a bylo to pokazde kdyz jsem se rozcilila..kdyz jsem v sobe neco dusila a chtela vybouchnout, pak jsem zkoncila v nemocnici a s antidepresivama
uz je to ok. ty nervy jsou ale svine ![]()
@vicca tak to asi bude mit urcite od nervu.. Ja to mela po porodu, taky aniz by to spustila nejaka vetsi stresova situace…
Ja se nastesti dostala rychle k dr a dostala jsem AD… Nouzove antidepresiva mize predepsat i praktik…
Kdyby ses chtela neco zeptat, muzes do SZ ![]()
Jo a jeste mi dr doporucila prieodni preparat novoPassit…
Jinak neboj, neni to naveky, ja brala leky rok a uz jsem srovnana… Uz mesic po nasazeni leku mi bylo fajn!
@vicca Manžel má asi panickou úzkost. http://cs.wikipedia.org/…3%A1_porucha
Taky jsem to měla a vyléčily mě z toho antidepresiva. Prozatím bych se ještě domluvila aspoň s obvodním, ať mu napíše třeba Neurol, než to začne řešit s psychiatrem. A ještě celkem pomáhal sirup Novo passit, je volně prodejný ale je to jen na takově jednorázové uvolnění a zmírnění úzkosti. Léčit tuhle poruchu dokáží opravdu jen antidepresiva. Rozhodně není třeba se jich obávat. Dnešní AD netlumí a nevzniká na nich závislost ale za to nástup účinku bývá třeba až za 2 až 3 týdny po nasazení, tak to chce trpělivost. Ale bude to dobrý ![]()