Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, chci se zeptat, zda někdo také nezažil a neporadí co s tím. Již více jak 2 měsíce se malá v noci xkrat (někdy i 15×) budí s pláčem, resp pláče ze spaní až později otevírá oči, ale jakmile ji vrátím do pusinky dudlík během 5 vteřin zase spí. Usíná s dudlíkem, je na UM už od konce 6N. Nikdy předtím ji vypadnutí dudliku nevadilo. Nebyl by to problém kdyby to bylo 1-2× za noc, ale někdy je to i 5× za půl hodiny. Už na sobě cítím nevyspání. Přes den se mi špatně usíná navíc malá si z 80% dává přes den pouze 30min spánky takže to se s ní moc nevyspim. Večer usíná kolem 19-20h a ve 22-23h než jdu spát ji dávám mléko, tím jsem docílila toho že vydrží celou noc bez jídla. Zkusila sem ji samozřejmě nakrmit zda to není hladem, ale budí se dál. Když v těch 22h nedám jídlo, je to to stejné s tím, že se na jídlo probudí kolem 4h ale trvá ji třeba hodinu než zase usne. Teď se do toho přidalo i to, že přítel vstává v 5h do práce a i když je tichý jako myška malá se vždy probudí s ním a opět má delší BO. Vyzkoušela sem přesunout postýlku, noční plenky, vše.. a nic. Chce to vážně jen čas? Malá bude mít za pár dní 6 měsíců. Děkuji ![]()
Za chvili se nauci strcit si do pusy dudlik sama, vydrz
1. synovi jsem pak dala do postele nekolik dudliku, aby si vzdycky v noci nejaky sam nasel. Mladsimu to nikdy nevadilo, kdyz mu dudlik vypadl.
No u nas to bylo tak, ze kdyz se zacalo dite budit, kdyz vstaval tatinek do prace, bylo presunuto do vlastniho pokojicku a byl klid
ale chapu, ze kdyz se ti takhle casto budi, to by ses ulitala. No nezbyva asi nic jineho nez vydrzet ![]()
No, kdybys kojila, taky by s prsem v puse nespala celou noc.
Vzala bych ji k sobe do postele, at nemusim vstavat, a proste dudlik odnaucila uplne stejne, jako bys to udelala s prsem. Pri vzbuzeni dat a jak zabere, tak sebrat. A takhle furt dokolecka. Ale pocitala bych s tim, ze pri spani bez dudliku se ti nejspis bude budit na jidlo casteji.
U nás tohle bylo, když začaly růst zuby. Probudilo ji to a hledala dudlík na uspání. Po pár měsících už byla schopna najít ho sama. Super byly dudlíky od Nuku, které v noci svítily.
Mě napadli zuby. Dávala jsem na dudlíky gel. A v postýlce měla třeba dva. Místo hračky ji nech třeba dudlík na šňůrce aby si hrála. Naučí se ho strkat do pusy. My ho měli připnutý na nosítko aby se houpal zaujal(původně to tak myšleno nebylo) ale brala to jako hračku a naučila se ho strkat kam má. Pak už ho stačilo pripinat na oblečení.
Joo, já vracela vypadlý dudlík 25× za noc snad rok ![]()
Nepomohlo ani, když si ho dokázala bezpečně vzít sama-jak spala, tak jí to ani nenapadlo.
Vyřešilo to, až když jsem dudlík definitivně vzala.
Ale pravda, už jí tou dobou byl rok a půl.
Jo tohle dělal syn a nejrozumnější bylo vzít dudlík. Za mě je tohle hledání dudlíku prostě zlo a lepší se ho zbavit. Sice mi spí stejně blbě, ale aspoň nehledám dudlík. Teď ve dvou letech teda zase hledám plyšáky
ale to se hledá trochu líp ![]()
@anavi13 píše:
Jo tohle dělal syn a nejrozumnější bylo vzít dudlík. Za mě je tohle hledání dudlíku prostě zlo a lepší se ho zbavit. Sice mi spí stejně blbě, ale aspoň nehledám dudlík. Teď ve dvou letech teda zase hledám plyšákyale to se hledá trochu líp
Náš syn ve 2 letech miloval takovou malinkou postavičku lemura, tahal ho všude a samozřejmě i na spaní. No ale hledej pak v noci v posteli nějakou pidi postavičku
to jsme kolikrat uprostřed noci museli rozsvítit a obrátit postel naruby
to se hledalo fakt blbě no ![]()
@Dana V jo chce to vybírat větší plyšáky
u nás mají oblíbené muchlačky oba kluci. Jezdí s nimi všude
staršímu jsou čtyři. Sice hledání naprd, ale vždy najdeme ![]()
Takže učit dát si dudlík sama do pusinky, popř učit spinkat bez něj. Děkuju moc za všechny názory, celkem jste mě uklidnily, mně už myšlenky klouzaly i směrem, že je s ní „něco špatně“. Tak aspoň vím, že je to vážně s největší pravděpodobností dudlíkem. ![]()