Jak odnaučit dítě uspávání v posteli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
24.1.23 17:00

Jak odnaučit dítě uspávání v posteli?

Ahoj.
Svého prvního syna jsem nemusela uspávat asi do roka a půl. Dala jsem ho do postýlky, dala dudlík, pustila kolotoč a odešla jsem. Většinou normálně usnul, pokud ne, tak jsem mu přišla dát znova dudlík, třeba i několikrát a v pohodě. Později usínal s lahvičkou mléka, když ji dopil, usnul.
Problem je, že druhého syna (1rok) jsem si naučila na uspávání. Uspávám ho u sebe v posteli, spí v ní se mnou celou noc. Ráda bych ho naučila na spaní (a usínání) v postýlce. Je to vůbec po tak dlouhé době možné? Jen dodám, že 1. syn byl kojen cca do 3m, druhého kojím, ale už přecházíme na UM. Jen v noci je to těžší, radši mu dám prso :roll:
Díky za tipy a zkušenosti ;)

Edit: Asi jsem se spatne vyjadrila, nevadi mi uspavani, ale to, ze je nauceny spat se mnou v posteli. Partner spi na gauci. Uz ani nevim jake to je, mit v posteli dospeleho chlapa :mrgreen: jinak mi to nevadi. A vzhledem k tomu, ze jsem prispevek psala pred nejakou dobou, uz jsem to prehodnotila a je mi to jedno, dokonce jsem dala i pryc jeho postylku, pac jen prekazela. Bude spat se mnou, dokud nebude zraly na palandu (spodni :roll: )

Příspěvek upraven 16.04.23 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15782
24.1.23 17:16

Jak odnaučit dítě uspávání v posteli?

Neuspávat v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11154
24.1.23 17:33

Nijak, je to roční dítě a potřebuje tě. Nechat ho s tebou v posteli, dokud to chce a potřebuje. S kojením či bez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35616
24.1.23 17:34

Dej tomu čas. Taky jsem uspávala a uspávám teď kojením. Je to nejrychlejší.
Pak sme dětem přistavili jejich postel vedle naší, buď usli s náma v posteli a do jejich sme je přehodili. Pak se tam naucili usínat sami když sme je drželi za ruku a pak přešli si svýho pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.1.23 17:40

Uspávám sedmnáctiměsíční, trvá to i hodinu - a co? Je malá, potřebuje mě :nevim: Kojení jsem zrušila před pár týdny, ale tulení, zpívání a mazlení teda rušit nehodlám. Jednoho dne bude velká a už to potřebovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.1.23 17:42

@Lenicia94 já uspavam děti ještě v necelých dvou, ale každý spí u sebe v posteli, jen tam s nimi jsme dokud neusnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
24.1.23 18:27

Najít jiný rituál. Hlazení, lahev mléka, ukolébavka v postýlce.. Proč to potřebuješ měnit? Vadí to komu? Já bych klidně ročnímu dítěti ten luxus uspávání tulením dopřála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.1.23 19:00

Proc to chces menit?
Uspavani kojenim je rychle, pohodlne a spolehlive a dite v posteli spi lip, dele a mas ho stale pod kontrolou. Ze ma treba horecku si vsimnes okamzite.

Jeste jinak. Vetsina deti se zacne v noci budit a chodi uprostred noci k rodicum treba do 10 let.
Zato dite, co mas odmalinka u sebe, ve trech letech prestehujes a ono spi celou noc a nikam uz necoura. Obvykle.
Tak co je lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
24.1.23 19:16

Ono je to ve finale jednodusi uspavat u sebe v posteli. Kdyz jsem mela prvniho syna, tak jsem se snazila uspat ohnuta u postylky, z cehoz me bolela jen zada. Vzdala jsem to zahy a mela ho v posteli. Ted mam v posteli dva. 6,5 a 3 roky a casto usnu driv nez oni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
24.1.23 19:22

Nevím. Toto jsem nikdy neřešila.. Mám dvě děti.. Obě jsem naučila na neuspavani, obě od 10 měsíců spí celou noc.. Dítě jsem nakrmila, pokecali jsme si a šlo k sobě do postýlky… Tam jsem ho držela za ruku, usnulo a bylo. :nevim:. Nenudil se nikdo. Dcera už má 6 let a žádné buzení se nekonalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
24.1.23 19:24

Ještě dodávám, že u nás v posteli se obě budili často… Proto šli k sobě do pokoje. Poté se spinkalo celou noc, ráno děti spokojené a vysmáté. Dokud byli u nás tak se budili i 5× za noc. Zbytečně a s křikem. A dokud spali s námi, spali max do 5 hodin. Co spali u sebe tak do 7 hodin :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
24.1.23 19:25

Vždyt se uspavaji i daleko starší děti, třeba čtením pohadky :nevim: pro mě to je krásný čas se synem, v klidu, povídáme si, potulíme se, řeknu mu pohádku jakou chce, uspávám ho kdykoli potřebuje a doufam, že ještě dlouho budu.

Ale zas hodinu bych děcko neuspávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
24.1.23 19:26
@cassydiees píše:
Nevím. Toto jsem nikdy neřešila.. Mám dvě děti.. Obě jsem naučila na neuspavani, obě od 10 měsíců spí celou noc.. Dítě jsem nakrmila, pokecali jsme si a šlo k sobě do postýlky… Tam jsem ho držela za ruku, usnulo a bylo. :nevim:. Nenudil se nikdo. Dcera už má 6 let a žádné buzení se nekonalo..

takže jsi děcko uspávala, jen jinak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
24.1.23 19:27

Přijde mi, že na tom spát spolu atd spíš více lpí matky, jak děti. Naše děti budilo i manželovo občasné zachrapani, takže na jim naopak dopřála ten luxus klidného, nepřerušovaného spánku. A manžela kvůli dětem vystěhovat z ložnice když jsem prakticky budila děti i já svým pohybem, převrácenim by bylo k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
24.1.23 19:28

@debra.morgan

Neuspávala jsem ho. Došli jsme do postýlky, já ho držela za ruku u toho řekla jsem : dobrou noc broučku, uvidíme se ráno, hezky se vyspi. Zhasli jsme.. Za chvíli jsem došla, dítě spalo. A bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí