By jsme, aby jsme

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Liz
2064
16.9.17 22:00

By jsme, aby jsme

Nikdy mi nevadilo, když někdo napsal chybu, nikdy jsem nemoralizovala, každý jsme dobrý v něčem jiném a věřim, že mi sem tam písmenko taky ujede, ale… na aby jsme mám poslední dobou šílenou alergii, protože se s tím setkávám často. Když to píše někdo na vyšším postu, tak si občas říkám, jestli čeština v některých školách nebyla pouze volitelnym jazykem :roll: Máte to tak taky, nebo jsem mimo s mojí alergií? (neberu cizince, nebo slováky píšící česky, ty spíš obdivuju)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.9.17 22:02

Nevim, o cem tu budeme disktutovat. Mne to prijde pitome, studovala jsem lingvistiku. Ale v ramci hlouposti, ktere tu casto ctu, je to jen detail. Anonym z duvodu oboru.

• Citovat
  • Upravit
441
16.9.17 22:05

Ja jsem celkove hnidopich na cestinu, ale tohle mi teda nevadi. Vadej mi hrubky, ze kterych vzdycky krvacim z oci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
16.9.17 22:06

Já jsem se od vyučující na VŠ (titul už nevím) dozvěděla, že takhle je to správně, protože u nich na škole na tom dost bazírovali :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
16.9.17 22:06

Je mi to tak nějak jedno, já gramatiku snad ovládám a co si dělají druzí je mi šumák.

• Citovat
  • Upravit
30919
16.9.17 22:11

@Liz No pockej, ale dle novych pravidel je to snad pripustna spisovna verze. Jinak take me to stve, ale malo kdo tento tvar pouziva spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.9.17 22:12

Poslední dobou lidi často píšou PŘEZ :cert: To vytáčí mně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
16.9.17 22:13

Jo, mám na to alergii taky a nechápu, jak tohle může někdo napsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
16.9.17 22:13
@Cuddy píše:
@Liz No pockej, ale dle novych pravidel je to snad pripustna spisovna verze. Jinak take me to stve, ale malo kdo tento tvar pouziva spravne.

8o Cože? To se píše kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.9.17 22:16
@Cuddy píše:

Dle jakých nových pravidel? Pravidla jsou stále stejná a nic takového nepřipouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21209
16.9.17 22:19

Tady na emiminu jsem videla tolik blitek, ze jsem odolna. Kazdeho vizitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21209
16.9.17 22:19
@Cuddy píše:

:lol: to tezko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
16.9.17 22:20

Mně to tolik nevadí, protože se tak mluví. Skoro bych předpokládala, že se to časem kodifikuje. Nedavno jsem ve velkém rozčilení napsala by jsi. Tak samozřejmě v úřední korespondenci by to třeba být nemělo, tam bych na to poukázala hned, obzvlášť, pokud bych neměla pisatele ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
16.9.17 22:22
@PaníBovaryová píše:
Tady na emiminu jsem videla tolik blitek, ze jsem odolna. Kazdeho vizitka

Nevadí mi to tady na emiminu. Vadí mi to třeba v pracovních mailech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
16.9.17 22:24

@Reflex Ono se tak právě nemluví. By jsi jsem nikdy mluvenym slovem neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová