Bydlení na koleji
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To si musíš zjistit přímo na konkrétním místě. Já bydlela na koleji rok a neznala jsem nikoho, kdo by bydlel v páru. Ani nebyly obvyklý smíšený pokoje. Myslím si, že jako studentka VOŠ nebudeš mít tak výhodnou cenu, obvykle mívají tři ceníky - pro studenty prezenčního studia, pro kombinovaný a pro ostatní cizí. Obecně bych řekla, že to nejde. Spíš si najít byt, pokoj, ve spolubydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ty jo.. Neznám koleje, kde by to šlo.. Obraťte se na konkrétní kolej.. A jak bylo řečeno, mají pro různé studenty různé ceníky.. Sookubydleni vyjde asi lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano, jde to. Bydlení v páru je zcela obvyklé. Já jsem studovala na
Karlovce, na jejich kolejích to šlo, co vím od spolužáků. Sama jsem
bydlela na kolejích ČVUT a tam to jde stoprocentně. Páry tam byly úplně
běžně, já jsem třeba z Karlovy univerzity platila to samé co čvuťáci a
bydlela jsem s holčinou, co byla teprve na střední, nepohodla se doma
s mámou a musela se odstěhovat. Platila také to samé. Akorát jsme déle
čekali na přidělení pokoje, nastupovala jsem až týden po začátku
akademického roku. Strahov jinak doporučuji, parádní studentský život,
sportoviště, krásná část Prahy, akorát to samotné ubytování je trochu
punk . Jo a bydlela jsem tam do roku
2019, takže myslím, že aktuální info.
Anonym, protože by někoho mohlo napadnout, kdo jsem, je to specifický
příběh, jak jsem se tam dostala .
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, sice jsem si toho hodně přečetla, ale rada bych znala i vaše zkušenosti. Bude mi na jaře 20 let (měla jsem odklad) a chystám se v září na vysokou, tedy spíš VOŠ, která nenabízí ubytování. Přítel chodí rok na vysokou, známe se tři roky a už nás nebaví dojíždět každý den hodinu tam a zpět do Prahy (teda teď mě, přítel studuje nyní z domova). Oba jsme přišli s tím, že bychom mohli spolu bydlet na koleji, vše si budeme platit sami a kolej je o něco levnější než spolubydleni. Jde vůbec bydlet v páru, mate s tím někdo zkušenosti? Mohu bydlet na koleji, i když studuji jen VOŠ?
Anonym - osobní informace
Určitě lze bydlet na koleji v páru. My dokonce měli „speciálně“ vyčleněné pokoje pro páry. Ale spíš jde o to, že ty nebudeš student VŠ, ale VOŠ, tak jestli by tě za studentské ceny vůbec ubytovali. Poptejte se přímo na kolejích, kde byste chtěli bydlet resp. koleji které nabízí vaše školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Smíšené páry mohly bydlet na kolejích i před 20 lety, když jsem studovala já. Spíš se obávám, abyste dostali místo. Jestli se nic nezměnilo, tak koleje byly vždy strašně narvané a každý rok jsem se klepala, jestli kolej dostanu nebo ne. Ale záleží i na konkrétní škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zeptej se na kolejích. V ČB to před 10 lety šlo v pohodě. Kamarádi tam takto byli většinu VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
V páru bydlet jde, nicméně to dost vážně nedoporučuju, to fakt nechceš. Nejlepší je bydlet na stejný koleji, ale třeba v jiným bloku nebo na jiným patře a sestěhovat se pak do normálního bytu. Můžete se vídat, když se vám bude chtít, ale zároveň je ještě dost prostoru pro soukromí a kamarády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bydleni v paru by melo byt v pohode, minimalne na kolejich UK s tim nebyl problem (pred temi skoro 20 lety), ale pro lidi, kteri nedosahli na kolej oficialne, nebyla tehdy cena moc prizniva. Plus v zari nebylo nikde misto, o tom se nedalo vubec uvazovat chtit takto v zari, ale v rijnu/listopadu uz se bezne dalo misto sehnat, obrat prvaku byl relativne velky a kdo nemel od zari, mel davno podnajem. Nicmene si nemyslim, ze to bude extra jednoducha cesta a take ne k extra levnemu bydleni, i kdyz soucasne ceny neznam. Ale tehdy pred lety pro samoplatce to bylo snad 270 za noc a to mi prislo dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na ČVUT bez problémů, myslím, že to jen chtělo napsat žádost na správu kolejí. Akorát si rozmysli, jestli to vážně chcete, bydlet v jedné místnosti může být dost na palici, není se kam schovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bydlela jsem bez větších problémů v páru několik let, tak to určitě
půjde i ted, když to šlo před deseti lety jen se musíš zeptat na ubytovacím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Za nás tedy byl dost problém kolej dostat, pokud někdo dojížděl z tak malé vzdálenosti jako je hodina od Prahy, takže spíš bych se dost obávala, abyste kolej sehnali. Kolejí nebylo dost pro VŠ, kterým polej patřila, takže ubytovat někoho z voš by bylo úplný sci-fi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Moc děkuji všem za odpovědi ☺️.
Na nervy si podle mě lézt nebudeme, sice bychom bydleli spolu, ale když
vidím ty rozvrhy, hodně učení a k tomu nějaká ta brigáda (víkendy
doma), tsk podle mě budeme rádi když na sebe budeme mít večer chvíli čas.
Ale vše je ve hvězdách
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, sice jsem si toho hodně přečetla, ale rada bych znala i vaše zkušenosti. Bude mi na jaře 20 let (měla jsem odklad) a chystám se v září na vysokou, tedy spíš VOŠ, která nenabízí ubytování. Přítel chodí rok na vysokou, známe se tři roky a už nás nebaví dojíždět každý den hodinu tam a zpět do Prahy (teda teď mě, přítel studuje nyní z domova). Oba jsme přišli s tím, že bychom mohli spolu bydlet na koleji, vše si budeme platit sami a kolej je o něco levnější než spolubydleni. Jde vůbec bydlet v páru, mate s tím někdo zkušenosti? Mohu bydlet na koleji, i když studuji jen VOŠ?
Koleje nevím, ale naopak znám intry, kde ubytují VŠ:-)orientovala bych se na okolní intry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
U nás to lze. Ale jsme soukromý kolejo-hotel a většinou máme rakouskou klientelu, co se týče studentů. Máme to po malých bytečkách, v nichž jsou vždy 2 ložnice. Buď po jednom, nebo po dvou lůžkách. Wc, koupelna a kuchyně jsou tedy společné pro 2 - 4 lidi. A pokud chtějí např. kluk a holka bydlet spolu na jednom dvoulůžku, je to po vzájemné dohodě s druhým pokojem. Prostě to nesmí vadit. Většinou to nikomu nevadí. U těch dvou jednolůžek je to snadné. To obvykle berou rakouské páry… Stejně tak je u nás jedno, jestli jste na střední, vošce, vejšce, nebo už pracujete. Platíte = bydlíte.
Takže myslím, že v soukromém zařízení by to neměl být problém, ale ve školním zařízení a při požadavku okolo 4 000,– osoba/měsíc to asi úplně nevyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Bydlení v garsonce - zkušenosti
- Prý myslím jen sama na sebe, aneb řešíme bydlení
- Termín pro výplatu příspěvku na bydlení
- Škola, školka, bydlení v Rýmařově
- Jsem vyčerpáná, nemůžu najít bydlení
- Bydlení s tchánem a malým miminkem, přítel je na straně táty
- Bydlení mezi Prahou a Mladou Boleslaví
- Bydlení v mobilheim přídavky
Ahoj, sice jsem si toho hodně přečetla, ale rada bych znala i vaše zkušenosti
. Bude mi na jaře 20 let (měla jsem
odklad) a chystám se v září na vysokou, tedy spíš VOŠ, která nenabízí
ubytování. Přítel chodí rok na vysokou, známe se tři roky a už nás
nebaví dojíždět každý den hodinu tam a zpět do Prahy (teda teď mě,
přítel studuje nyní z domova). Oba jsme přišli s tím, že bychom mohli
spolu bydlet na koleji, vše si budeme platit sami a kolej je o něco
levnější než spolubydleni. Jde vůbec bydlet v páru, mate s tím někdo
zkušenosti? Mohu bydlet na koleji, i když studuji jen VOŠ?