Bydlení na samotě a MD

78
18.9.21 11:52

Bydlení na samotě a MD

Ahoj holky,

zajímalo by mě, jestli někdo zažívá něco podobného a jak zvládáte.
Před rokem jsem odešla s půlročním mimcem od manžela k rodičům. Bydlíme na samotě, nejezdí sem nic, nejbližší sousedi asi 2 km. Táta už je v důchodu, ale není moc povidavy typ a mamča ještě pracuje, takže jsem s malou celé dny sama. Rada bych třeba jezdila do mateřského centra, ale malá auto nesnáší. Kamarádi zůstali asi 50 km daleko, sem někdo z nich přijede tak jednou za dva měsíce.
Jsem sice moc ráda, že jsem měla kam jít, bez rodičů bych byla v háji. Díky nim jsme obě co potřebujeme, ale z té samoty už mi dost hrabe…
Zažila jste to některá? Co vám pomáhalo?
Dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
18.9.21 12:01

Hned bych menila. Já sice bydlím v centru města, ale kamarádky tu taky nemám, všechny bydlí mimo město a vidím je tak jednou za čtvrt roku. Mateřská centra nevyužívám, celkově mě nebaví se shromažďovat s dalšími rodiči. Spíš co to jde prchame z města do prirody, na túry, výlety… Třeba povídání po telefonu/ chatu ti nepomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
18.9.21 12:28

@slunicko117 Boží, jestli to budete prodávat, dej vědět. Místo, kde je nejbližší další 2km, to je jako sen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.9.21 12:48

Jo, chapu Te strasne moc! Sla jsem za partnerem na male mesto. Dceru vozim pres 20km do skolky, protoze jsem tim smerem drive pracovala a pak tam ma krouzky… (tady pro deti nicmoc). Ja jsem na rodicaku.
Kdyz dcera nejde do skolky, tak obcas cely den nikoho nepotkam, takze si povidam s detmi, ale uz jsem si „pokecala“ i se psem :lol:
A strasne se tesim do prace (zila a pracovala jsem v Pha, mam rada ten lidsky ruch a shon a tak)!

Radu nemam, leda vydrzet nebo nemohli by pozdeji obcas rodice pohlidat a ty chodit treba jenom na brigadu? Napr o vikendu

Za starsi dcery jsem se vracela do prace v jejim roce na 2dny/tyden a bylo to super. Sice jsem silene dojizdela a hlidani skoro spolklo vydelek, ale obe jsme velmi spolecenske, takze na hlidani chodila rada a ja se do prace primo tesila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.21 13:30

Co to je, ze nesnasi auto…?
Nejak bych se to snazila postupne zlepsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.9.21 13:47
@Zumpa píše:
@slunicko117 Boží, jestli to budete prodávat, dej vědět. Místo, kde je nejbližší další 2km, to je jako sen.

Takových míst bude v prodeji podle mě i teď dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.9.21 13:48
@slunicko117 píše:
Ahoj holky,zajímalo by mě, jestli někdo zažívá něco podobného a jak zvládáte.
Před rokem jsem odešla s půlročním mimcem od manžela k rodičům. Bydlíme na samotě, nejezdí sem nic, nejbližší sousedi asi 2 km. Táta už je v důchodu, ale není moc povidavy typ a mamča ještě pracuje, takže jsem s malou celé dny sama. Rada bych třeba jezdila do mateřského centra, ale malá auto nesnáší. Kamarádi zůstali asi 50 km daleko, sem někdo z nich přijede tak jednou za dva měsíce.
Jsem sice moc ráda, že jsem měla kam jít, bez rodičů bych byla v háji. Díky nim jsme obě co potřebujeme, ale z té samoty už mi dost hrabe…
Zažila jste to některá? Co vám pomáhalo?
Dekuju :srdce:

A jak se projevuje, že nesnáší auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
18.9.21 15:47

No tak naloz malou a jed! hold to v aute prorve, postupne si zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.21 19:12

Vezmu auto a jedu..do města to mám cca 30 minut. To mimco přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.9.21 19:15

@Bábrdl Pláče až se zalyka, nepomáhá nic.. Zpětně zrcátko, hráčky, pohádka na tabletu, zpívání, jet na spánek. Je to peklo, nedám v tom řídit v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.9.21 19:16

Pokud batole vyloženě nezvrací a je jenom protivné, tak bych normálně jezdila, však si musí zvyknout, co pak do školky, školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.21 19:49
@slunicko117 píše:
@Bábrdl Pláče až se zalyka, nepomáhá nic.. Zpětně zrcátko, hráčky, pohádka na tabletu, zpívání, jet na spánek. Je to peklo, nedám v tom řídit v klidu..

A nestacilo by dojet k nejblizsimu busu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12971
18.9.21 20:03
@slunicko117 píše:

To znam, moje dcera byla jak pres kopirak. Ridit jsem taky nedokazala, musel jezdit nekdo se mnou, to jsem ji dokazala tak pulku jizdy do mesta (30 km) zabavit. Delsi cesta za trest, byla jsem ochotna jet akorat jednou za rok k pribuzenstvu a jednou na Sumavu. Vyvadet prestala tak okolo roku a pul, myslim.
Jinak jsem taky na male vsi, mam tu jen muze, rodice a par sousedu. Ze zacatku to bylo bozi, ten klid po blazinci v praci, odesla jsem z Prahy a vzdycky jsem chtela bydlet tady. Ale pak jsem taky mela par krizovek, kamaradky daleko a vyrazit kamkoliv s tim mym rvounem bylo o nervy.. :mrgreen: Ja se vratila ke starymu konicku, to me dost zamestnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.9.21 21:49

Nevím, proč nebo jak Tvoje mimčo auto nesnáší, většina miminek právě za zvuku motoru při jízdě usne :-), ale nemůžeš třeba zajet aspoň někdy o víkendu s maminkou do města? Že by mamča třeba miminko držela? Chápu, že 50 km v sedačce mimino samo asi nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.9.21 21:51
@Markéta Rudná píše:
Pokud batole vyloženě nezvrací a je jenom protivné, tak bych normálně jezdila, však si musí zvyknout, co pak do školky, školy…

Tak dítě si možná zvykne, ale než si zvykne, řidička se musí soustředit na jízdu!
S křičícím miminem v zádech jet desítky km je o nehodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí