Bydlení pro svobodnou matku

76
15.8.11 20:40

Bydlení pro svobodnou matku

Ahoj holky,
právě jsem se dostala do situace, kdy s 13 měsíční dcerkou odcházím od přítele. Mám možnost jít bydlet k mamce s manželem, ale ač máme výbornej vztah, nechce se mi do toho. Raději bych měla svoje soukromí, svoje útočiště. Na pronájem bytu asi těžko dosáhnu, na koupi vlastního nemám. Před časem jsem slyšela o možnosti nějakých bytů od města pro svobodné matky, nevíte o tom něco bližšího??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
15.8.11 20:43

google mi našel jenom tyhle dva http://neziskovky.cz/…bodne-matky/ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
15.8.11 20:45

Musela by ses informovat na konkrétním městském úřadě :nevim:
Jako upřímně, do azyláku pro sociální případy bych nelezla :poblion: a sociálních bytů na slušné úrovni je velmi, velmi málo..Většinou jsou na to pořadníky a dlouhá čekací doba..Co se týče „domů pro matky s dětmi“, ty jsou na dobu určitou, většinou rok nebo dva, musíš tam respektovat jistá pravidla a ze své zkušenosti(školní praxe), je ve většině případů taky považuju za pajzly a smetiště..Slušné byly církevní instituce..

Kdybys šla sama s dítětem do podnájmu, kde bys měla trvalé bydliště, dosáhla bys po 3 měsících na příspěvek na bydlení, který není málo..Ale až po 3 měsících, protože se počítá z příjmů a nákladů na bydlení za minulé čtvrtletí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
15.8.11 21:32

Ahojky, tak o azyláku a podobných věcech ani nepřemýšlím, mám na to stejný názor, spíš jsem asi slyšela o těch bytech, co jsou na ně pořadníky. Slyšela jsem někde jen útržek, takže o tom nevím hlavu ani patu, proto se tu ptám :-) S tím příspěvkem na bydlení to zní dobře. Píšeš o pěkné částce, kolik to může orientačně být? Mám RD 7600 + dostanu 3000 alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
15.8.11 21:33

Děkuju, ale tohle jsem neměla na mysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.8.11 21:41

hoj osobne byych necekala ani na byt od mesta,tam jsou velmi dlouhe poradniky,a malo ktere mesto byty pro svobodne matky maji,a kdyz uz tak jsou plne obsazene,do najmu muzes samo jit,ale musis tam mit ty i dite trvalak,prispevek se pohybuje podle poctu obyvatel mesta,a podle vysi najmu,nekdy je to trii tisce nekdy dva,opravdu jak kde,ale urco nepocitej s celou castkou,byt tebou jdu na chvili k mamince,pokud je to teda akutni,a cas ukaze,muzes si najit nejakou praci,a pomalu se zbrchavat…vim o cem mluvim jsem samam mam dve deti,,a bydleni v najmu si nemuzu dovolit,a navic zrovna u nas mi nikdo nechce dat trvalak,takze asi tak,je to tezke :hug:

• Citovat
  • Upravit
76
15.8.11 21:47

Děkuju za radu. K mamce asi půjdu, ale na dlouho se mi nechce, dokážu si představit pár měsíců, můžu být ráda za to, že mám kam jít a mě se tam stejně nechce, ale nemám asi na výběr no… mamka je skvělá, ale to prostředí v jejich domě mě nějak odrazuje… mám možnost jít i do bytu, který mamka pronajímá (můj rodný byt, kde jsem strávila celej život), ale mohla bych si dovolit jen jeden pokoj a v druhém nějakého spolubydlícího… ale zase, vracet se mezi ty sousedy, lidi co mě znají od mimina, se mi moc nechce. Vím, že mi můžou být u prdele, je to můj život, ale vidím, jak by se na mě dívali, že jsem se vrátila sama s dítětem na krku… divnej pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.8.11 21:59

Oni si zvyknou,to si nelam hlavu,na ne se vyprdni,kazdy at si hledi sveho,hele tak to ber vsema deseti,trvalak tam bude bez problemu, mamka ti muze napsat o neco vetsi najem tak aby si pokryla poplatky,tk to mas perfektni,tady nemas nad cim premyslet! :potlesk: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
76
15.8.11 22:22

Možná by to nějak šlo… musím to promyslet a propočítat… taky jsou tam teď nějací nájemníci, takže jít na chvilku k mamce, mít už smlouvu apod. o placení na ten byt (fiktivní), mezitím vystěhovat nájemníky a pak jít bydlet a zažádat rovnou o ten příplatek… to by šlo :-) tak díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.8.11 22:38
mirriss píše:
Možná by to nějak šlo… musím to promyslet a propočítat… taky jsou tam teď nějací nájemníci, takže jít na chvilku k mamce, mít už smlouvu apod. o placení na ten byt (fiktivní), mezitím vystěhovat nájemníky a pak jít bydlet a zažádat rovnou o ten příplatek… to by šlo :-) tak díky

Nemáš zač,hlavne at ste ty i prcek v poradku,bude to ok uvidis :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
motyylek
22.1.13 12:10

premyslim...

ahojte.jsem muz co bydli sam v 4+1 v Zl. mam 3leteho syna ktery u mne byva kdyz mam volno. jinak je tady ticho a smutno. proste nekdy premyslim ze bych mohl pomoct nejake mamince ktera nema kde bydlet. nejradeji bych pomohl vsem a take vsem detem co nemaji rodice ale nejde to…nemam na to

• Citovat
  • Upravit
1211
22.1.13 12:23
@mirriss píše:
Děkuju za radu. K mamce asi půjdu, ale na dlouho se mi nechce, dokážu si představit pár měsíců, můžu být ráda za to, že mám kam jít a mě se tam stejně nechce, ale nemám asi na výběr no… mamka je skvělá, ale to prostředí v jejich domě mě nějak odrazuje… mám možnost jít i do bytu, který mamka pronajímá (můj rodný byt, kde jsem strávila celej život), ale mohla bych si dovolit jen jeden pokoj a v druhém nějakého spolubydlícího… ale zase, vracet se mezi ty sousedy, lidi co mě znají od mimina, se mi moc nechce. Vím, že mi můžou být u prdele, je to můj život, ale vidím, jak by se na mě dívali, že jsem se vrátila sama s dítětem na krku… divnej pocit

TAK PŘESNĚ TOHLE JSEM ZAŽILA :( VRATILA JSEM SE DO RODNÉHO HNÍZDA S MIMINEM A SOUSEDI KOUKALI JAK VYORANÍ…JSEM STALE U RODIČU A TAKY BYCH CHTELA DO SVOJEHO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.1.13 12:54

Tak ja bych se azyloveho domu pro maminky nebala. Tady u nas jsou dva, oba domy jsou novy, v jednom jsou garsonky, v druhem jsou pokoje s prislusenstvim a kuchyne je spolecna. Co se vybavenosti tyce, tak maji hezci nabytek atd, nez my doma :-) Nosim tam veci, co uz nepotrebuji pro malou a me se to prostredi spatny nezda, kazdy tam ma sve soukromi a s ostatnimi maminkami se potkava tak casto, jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Losted
29.1.13 22:16

Ahoj, to jsi nejaky hodny…mne ted nasi vyhodi z domu a nebudu mit kde byt…zrovna resim co delat, protoze trvale bydliste mi nikde nedaji…a ty jsi ze Zlina???Taky je mi hrozne smutno a nemit syna, tak opravdu nemam proc zit…http://s.emimino.cz/images/emoticons/icon_wink.gif

• Citovat
  • Upravit
motyylek
30.1.13 07:24

Ahoj. no nejak premyslim tady na hlas ze bych nejakou mamcu si sem nastehoval. ale trvale bydliste by jsi u mne take nemohla mit. rad bych videl nejake fotky. ale mail adresu tady na verejnosti psat nechci. kolik mate s klukem let…ne dohromady :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max