Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Anonymní píše:
Ahojte, omlouvám se za založení tématu,ale pečlivě jsem pročetla všechny podobné diskuze,leč nenašla…Mám dva kluky(4a7)mladší má dg.dětský autismus, starší má diagnoz víc včetně nedoslýchavosti,ADHD,atyp.autismu-zkrátka CNS poněkud jinak…Nastěhovali jsme se před 3/4rokem do pronájmu v paneláku.Nejsou zde koberce,jen levný laminát a opravdu vše jde slyšet.Starší syn mívá denně hysterické záchvaty, mladší navíc po bytě nechodí,ale běhá-chodit on normálně prostě doma neumí,takže bud po patách nebo běhá.Na jaře sousedy kluci vytopili,což byla tedy má chyba,to beru a řádně jsme se omluvili-soused je takový dost od rány,tenkrát udělal scénu,že jim tam teče voda za krk,ale moji pomoc,že jim to vymaluji,odmítli,že to chtějí pojištovnou.Sami mají 2děti-syna cca 9, dcera nyní nastoupí s mým synem do 1.třídy.Nejednou jsem slyšela nadávat jejich syna své sestře do všeho možného, i do pí.i, to byli doma sami v době nějakého šk.volna.Několikrát jsem slyšela řvát i souseda na svoji ženu, dokonce v noci kvůli sexu a to každé slovo.Zrovnatak si puští kolikrát hudbu nahlas tak,že já tv neslyším.Již,když je kluci vytopili, tak si sousedi neodpustili poznámku,že proč nemáme koberce, že jsme hluční.Dnes kluci chtěli tancovat,tak tančili-při potiché hudbě,která ani nebyla slyšet pomalu ke dveřím, nedupali!Za deset minut zvonil soused,že už si zvykli od nás na ledascos,ale dnes jim prý delý den cinkají skleničky.Oponavala jsem,že kluci tancují sotva 10min,předtím jsme koukali na film a předtím od rána skládali lego.Nechala jsem ho at si poslechne hudbu,jak to je nahlas,on ale jel svou,že jim celý den cinkají sklenky,pak tedy že 10min,no,ale chce mít klid.Neodpustila jsem si poznámku,že jejich syn tam řve sprostě na sestru-soused se na mě obořil,že to pravda není, já že při svých dětech to odpřísáhnu a on že mu je líto mých dětí…No odešel s tím,že jeho syn by nikdy takto nemluvil a konec.A já ted řeším,co mám dělat-odstěhovat se je složité,neb jsme na hranici městké části a kluci mají dobrou kurátorku-řešíme domácí násilí a právě probíhá soud kvůli dětem,ke všemu se nám vyřizuje příspěvek na péči,což trvá půlroku a to by se zase muselo řešit odznovu.Další-dětem časté stěhování neprospívá,což je jasné…tady jsme poblíž škole.No nevím,majitelka na koupi koberců nepřistoupí, já na ně nemám…Co byste dělali,neumím si ani představit,že syn bude ve třídě s jeho dcerou,nevím ani zda nemám třeba zavolat majitelce, nebo dělat mrtvého brouka a na souseda se vykašlat-on je takový evidentně morous,jeho žena na setkání prvnáků vypadala dost zničeně,on si hýčká své auto a dle všeho i toho,co slyším,musí být vždy po jeho…uf,potřebovala jsem si ulevit, díky,že jste dočetli i za rady …omlouvám se za anonimitu-bezp.důvody
Rozhodně vykašlat
![]()
Nic tak strašného se neděje..Vytopit - komu se to nestalo - pojištovna to zaplatila..
A hluk - jste si kvit..Vůbec bych s ním nediskutovala.. ![]()
Chovala bych se neutrálně a prvnáčky bych také neřešila. ![]()
asi bych to neřešila… I když vím, že je to těžký, taky na nás párkrát soused vlítnul, když malej dělal binec… my jsme teda koberec do obýváku nakonec dali, abychom byli „krytí“
I tak se snažím prcka mírnit, aby zbytečně moc nedupal, nemlátil s věcma do země, ale s ani ne dvouletým dítětem je občas těžká domluva…
Každopádně naposledy tu soused byl asi před půl rokem, to mu otevřel manžel a řešil to s ním on a od té doby tu nebyl… ![]()
Na jednu stranu chápu, že chtějí mít klid, na druhou stranu bydlej v paneláku, tak musí počítat s ním, že nad nima, pod nima a vedle nich někdo bydlí… ![]()
No můžeš zkusit hledat bydlení v té samé lokalitě, ale já bych řekla, vykašli se na něj, zkus si promluvit s jeho ženou (beztak se budete potkávat často ve škole apod), aby ti řekla svůj názor na cinkací skleničky apod, nejspíš se ukáže, že žádný hluk tvoje děti nedělají… je to nejspíš násernej dědek a s takovýma se nic nenadělá, nekomplikuj si kvůli němu život ![]()
Ahoj
Chapu ze jsi v hrozne situaci,navic bydleni v probnajmu,rekneme si na rovinu,nedela dobrotu,co se tyce deti,jelikoz kdykoliv muze majitelce soused zavolat a stezovat si,a ty pak budes muset vysvetlovat vo co go
Ale kazdopadne nevim co si soused mysli,takhle to proste funguje v panelacich,vse jde slyset,hele a ty jsi sama s detma?predpokladam ze je soused vychccany a vi ze na zenskou si muze dovolit,kdyby mu otevrel chlap asi by brzo pomlcel,je to des fakt,ja nevim mozna bych kontaktovala majitelku,,a rekla ji jak se vec maji,jak ses nestastna,aby hlavne vedela pravdu,ze vy tam opravdu nic nedelate
drzim palecky,a priste az prijde soused,tak mu rekni,ze tobe taky nevadi kdyz v noci soulozo a ty to musis posloucht,magor ![]()
poslala bych ho k šípku
nebydlí v baráku sám navíc byhc mu řekla at si poslechne svoje děti když není doma nebo sebe v noci(jen at panáček vidí) a zabouchla bych.Manželka s tou to asi nemác enu řešit pokud je on takový ona nejspíš sama neví co si s ním počít a je to putka co nesmí pomlau nic říct:(Pokud by nedal pokoj jakmile by začal řvát začala byhc k němu zvonit at se ztiší že nemusíš slyšet jeho výlevy
![]()
manžel si to nechal od souseda 2× vyložit (více méně se nechal seřvat), snažil se mu asertivně vysvětlit, že náš pes nedupe, doma nepořádáme velkou pardubickou (děti jsme ještě neměli) atd…ani se mu nezmínil, že by se měli sami zamyslet…po 3. už byl ten můj flegmouš tak hustej, že nás s úsměvem zdraví už z 5-ti metrů, ale já holt nezapomínám a až budeme prodávat byt… ![]()
Ahojky, já jsem s dětmi taky sama.. 2 a 4 roky…Dokonce nebydlím ani v paneláku. V takové větší vile, kde je cca 6 bytů. Jenže problém je, že máme společný dvorek, kam si moje děti chodí rády hrát.
Sousedce ale vadí, že jsou hluční:(. Jo, někdy ječí a jezdí tu na koloběžce či motorkách. Nepouštím je tam pořád, ale zas je držet doma nebo být jen pryč, když tu ten dvorek je, je nesmysl.
Už jsem se chytly, snažila jsem se domluvit. Sousedka má malé mimino. Jenže očividně jí tu vadíme a chce se nás zbavit. Už si stěžovala i majitelce. A já jsem bezradná také, jelikož ona tu bydlí 6let a my jen čtvrt roku. Také nevím co dělat a asi ani neporadím. Jen že v tom nejsi sama.
![]()
díky za rady,taky jsem si říkala,že se na něj vyprdnu,jeho žena dělá,co on řekne,takže když jsme je vytopili,minutu po něm mi tady zvonila jeho žena s hadrem,kýblem a dětmi,že mi jdou pomoct,jenže už to bylo vytřené a ještě ten jeho synátor měl připomínky.On i dle hádek,co slýchám je ten chlap vysazený na svého syna-zastává se ho za každé situace.Jsem s dětma sama,což oni samozřejmě ví,i jsem jim řekla,že kluci mají své handicapy,že starší nedoslýchá,nechápou,co se jim řekne,takže někdy musím houknout no.Dneska mě ale dostal-zrovna den,kdy nebyl žádný řev,nic.Taky už jsem se rozhodla,že až si pustí hudbu,budu mu tam zvonit hned,budu mu tam chodit pořád a majitelce zavolám sama zítra.Stěžovali si i na naše předchůdce,ti měli 3děti a sousedi,kteří bydlí za zdí a od nich jde slyšet vše ještě víc,takže od ns k nim taky,ti problém nemají.No tak ho nechám a doufám,že jeho syn nebude chodit ve škole prudit mého syna.On se dělá před rodiči samozřejmě lepším,jak už to bývá.Když mi soused řekl,proč jswem si nešlě stěžovat,řekla jsem mu,že jsou to děti,tak jsem si říkala,že tam nebudu běhat,no ale sex jsem od nich slyšela taky nejednou a taky na to nejsem zvědavá a když jí nadával,že se s ní nebaví,tak se bude chodit bavit jinam,to už bych snad příště měla zavolat na jeho výjevy noční policii…že ta ženská je chudák.no takovýho bych teda chtěla-fuj
![]()
Anonymní píše:
díky za rady,taky jsem si říkala,že se na něj vyprdnu,jeho žena dělá,co on řekne,takže když jsme je vytopili,minutu po něm mi tady zvonila jeho žena s hadrem,kýblem a dětmi,že mi jdou pomoct,jenže už to bylo vytřené a ještě ten jeho synátor měl připomínky.On i dle hádek,co slýchám je ten chlap vysazený na svého syna-zastává se ho za každé situace.Jsem s dětma sama,což oni samozřejmě ví,i jsem jim řekla,že kluci mají své handicapy,že starší nedoslýchá,nechápou,co se jim řekne,takže někdy musím houknout no.Dneska mě ale dostal-zrovna den,kdy nebyl žádný řev,nic.Taky už jsem se rozhodla,že až si pustí hudbu,budu mu tam zvonit hned,budu mu tam chodit pořád a majitelce zavolám sama zítra.Stěžovali si i na naše předchůdce,ti měli 3děti a sousedi,kteří bydlí za zdí a od nich jde slyšet vše ještě víc,takže od ns k nim taky,ti problém nemají.No tak ho nechám a doufám,že jeho syn nebude chodit ve škole prudit mého syna.On se dělá před rodiči samozřejmě lepším,jak už to bývá.Když mi soused řekl,proč jswem si nešlě stěžovat,řekla jsem mu,že jsou to děti,tak jsem si říkala,že tam nebudu běhat,no ale sex jsem od nich slyšela taky nejednou a taky na to nejsem zvědavá a když jí nadával,že se s ní nebaví,tak se bude chodit bavit jinam,to už bych snad příště měla zavolat na jeho výjevy noční policii…že ta ženská je chudák.no takovýho bych teda chtěla-fuj![]()
je to debil no nakopat ho do zadní části je málo já bych se s ním příště nepárala:D než jsem se přestěhovali tkay mi dělal zle jedna bába nejdřív jsem byla v klidu ale když už jsem fakt neviděla jinou cestu tak jsem se ozvala dost ostře a od té doby u nás nezazvonial jednou a k mé neradosti se odstěhovala pár dní před náma
![]()
já vím že je to možná nefér, ale já bych za ním nechodila si stěžovat, protože kor u takového s prominutím kreténa zlo dělá zlo. Jen bych dala anonymní udání na policii, když bude dělat vervál. A pak když by si náhodou stěžoval, že na něj přišli policajti, udělala bych ze sebe jak se říká blondýnu ![]()
tak už jsem vychladala,pokaždé mu tam zvonit nebudu,ale když uslyšímk jeho syna sprostě hulákat na dceru,tak na něj vlítnu a zrovnatak,když mi tady bude 2hodiny hrát od něj hudba tak,že neuslyším tv,rádio,nic,tak mu takm taky zazvoním-ve vší slušnosti samozřejmě…Nicméně jsem naštvaná-už tak kluky omezuju dost,jenže tady jde slyšet i jen,kdyžčlověk projde bytem,natož pak děcka.Je to takové pořád pod tlakem,aby se náhodou soused nenaštval,ale co už-přesně jak píšete-do 22h když tady může jet vrtačka,kladivo a co já vím,tak proč by nemohly moje děti trochu volně dýchat…A přinejmenším moje diskuze nediskuze včera přispěla k tomu,že se on snad už bude na manželku ovládat…byť na ní neřve denně…
Ale taky musite pochopit, ze to nekomu opravdu muze lezt na nervy. Sousedka si poridila 3 deti a denne s nimi stoji pred barakem a krafe s ostatnimi - deti rvou, jezdi na tech odrazeckach a je to silene.. A to mam porad brat ohledy na cizi potreby? To, ze porodim a mam dite automaticky neznamena, ze jsem nadrazena druhym a jejich potrebam. Uvedomte si, ze mit dite byla vase volba, ne sousedu
Konečně normální názor!!! Mě vadí také děti sousedů! Už jsou dost velké, takže by mohly mít rozum a neječet jako pominutý! Ale proč by neječely, když jim nikdo neřekl, že se ve svém věku chovají jako dementi, nikdo je neokřikne, rodiče ječí taky??? Že tu obtěžují celé okolí, je jim jedno! Jsme zvědavá, co z těch „osobností“ vyroste!!! Dnes si totiž matky myslí, že porodily zázrak a všichni to musí respektovat, držet hubu a krok!!!
@Anonymní píše:
Konečně normální názor!!! Mě vadí také děti sousedů! Už jsou dost velké, takže by mohly mít rozum a neječet jako pominutý! Ale proč by neječely, když jim nikdo neřekl, že se ve svém věku chovají jako dementi, nikdo je neokřikne, rodiče ječí taky??? Že tu obtěžují celé okolí, je jim jedno! Jsme zvědavá, co z těch „osobností“ vyroste!!! Dnes si totiž matky myslí, že porodily zázrak a všichni to musí respektovat, držet hubu a krok!!!
Pročpak ten anonym?
Ahojte, omlouvám se za založení tématu,ale pečlivě jsem pročetla všechny podobné diskuze,leč nenašla…Mám dva kluky(4a7)mladší má dg.dětský autismus, starší má diagnoz víc včetně nedoslýchavosti,ADHD,atyp.autismu-zkrátka CNS poněkud jinak…Nastěhovali jsme se před 3/4rokem do pronájmu v paneláku.Nejsou zde koberce,jen levný laminát a opravdu vše jde slyšet.Starší syn mívá denně hysterické záchvaty, mladší navíc po bytě nechodí,ale běhá-chodit on normálně prostě doma neumí,takže bud po patách nebo běhá.Na jaře sousedy kluci vytopili,což byla tedy má chyba,to beru a řádně jsme se omluvili-soused je takový dost od rány,tenkrát udělal scénu,že jim tam teče voda za krk,ale moji pomoc,že jim to vymaluji,odmítli,že to chtějí pojištovnou.Sami mají 2děti-syna cca 9, dcera nyní nastoupí s mým synem do 1.třídy.Nejednou jsem slyšela nadávat jejich syna své sestře do všeho možného, i do pí.i, to byli doma sami v době nějakého šk.volna.Několikrát jsem slyšela řvát i souseda na svoji ženu, dokonce v noci kvůli sexu a to každé slovo.Zrovnatak si puští kolikrát hudbu nahlas tak,že já tv neslyším.Již,když je kluci vytopili, tak si sousedi neodpustili poznámku,že proč nemáme koberce, že jsme hluční.Dnes kluci chtěli tancovat,tak tančili-při potiché hudbě,která ani nebyla slyšet pomalu ke dveřím, nedupali!Za deset minut zvonil soused,že už si zvykli od nás na ledascos,ale dnes jim prý delý den cinkají skleničky.Oponavala jsem,že kluci tancují sotva 10min,předtím jsme koukali na film a předtím od rána skládali lego.Nechala jsem ho at si poslechne hudbu,jak to je nahlas,on ale jel svou,že jim celý den cinkají sklenky,pak tedy že 10min,no,ale chce mít klid.Neodpustila jsem si poznámku,že jejich syn tam řve sprostě na sestru-soused se na mě obořil,že to pravda není, já že při svých dětech to odpřísáhnu a on že mu je líto mých dětí…No odešel s tím,že jeho syn by nikdy takto nemluvil a konec.A já ted řeším,co mám dělat-odstěhovat se je složité,neb jsme na hranici městké části a kluci mají dobrou kurátorku-řešíme domácí násilí a právě probíhá soud kvůli dětem,ke všemu se nám vyřizuje příspěvek na péči,což trvá půlroku a to by se zase muselo řešit odznovu.Další-dětem časté stěhování neprospívá,což je jasné…tady jsme poblíž škole.No nevím,majitelka na koupi koberců nepřistoupí, já na ně nemám…Co byste dělali,neumím si ani představit,že syn bude ve třídě s jeho dcerou,nevím ani zda nemám třeba zavolat majitelce, nebo dělat mrtvého brouka a na souseda se vykašlat-on je takový evidentně morous,jeho žena na setkání prvnáků vypadala dost zničeně,on si hýčká své auto a dle všeho i toho,co slyším,musí být vždy po jeho…uf,potřebovala jsem si ulevit, díky,že jste dočetli i za rady …omlouvám se za anonimitu-bezp.důvody