Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA.
On zatím za nikým nejezdí, rozešli jsme se už před měsícem, a pořád se to tak nějak střídalo.. sex jsme spolu měli když jsme chtěli.. pak zas říkal, že to s námi chce zkusit, a teď zase že ne, takže opravdu nevím, co s emu honí hlavou, rád mě má pořád, jen asi neví co chce, ale co já vím.. do hlavy už mu vážně nevidím, po tomhle :-/
pokud nejseš s rozchodem smířená a nebereš ho jako kámoše tak tě svobodné spolužití zničí, já to zkusila vydržela jsem 2,5 měsíce a pak jsem ho požádala at odejde - stálo mě to zdraví - problémy z toho mám doted
@ncc1701 píše:
Přesně tohle dělal mně. Jsem s ním pak hodil řeč, aby si uvědomil, jak je nechutný, když tu holku nechá vychrápat v mých peřinách a ani to nepřevleče. Jak by bylo jemu, kdyby věděl, že v jeho posteli spal nějakej zpocenej smradlavej chlap? V hotelu by kvůli tomu udělal scénu a já mám držet hubu?
U nás to bylo tak hustý, že mi zavolal, ať domů nechodím, že tam má babu. Asi si myslel, že mě tím přesvědčí o své neodolatelnosti. Zhnusil se mi ještě víc.
Pokud si jeden dela nadeje, ze by se to mohlo vratit, tak doporucuji, aby spolu uz nezustavali.
Ja jsem se rozesel s byvalkou a nez si neco nasla k bydleni, tak jsme spolu bydleli jeste 4 mesice a bylo to peklo. Okamziky, kdy me po tom rozchodu dokazala hodne prekvapit, ze jsem si rikal, ze takoveho cloveka vubec neznam, protoze se chovala hrozne. Stridani vzteku, vycitek, litosti apod., ale hlavne to jak se chovala, kdyz mela ten vztek.
Vzhledem k tomu, ze mi na ni hodne zalezi a vazim si ji, tak jsem se snazil, abych ji nepusobil zadnou bolest a navenek jsem byl klidny i kdyz i pro mne ten rozchod byl tezky, tak ji to jeste vice vytacelo a dohanelo k vzteku i slzam, protoze si myslela, ze jsem uplne v pohode a vysmaty.
@colafit píše:
U nás to bylo tak hustý, že mi zavolal, ať domů nechodím, že tam má babu. Asi si myslel, že mě tím přesvědčí o své neodolatelnosti. Zhnusil se mi ještě víc.
bych s nim asi vyběhla.. u nás fungovalo, že každý měl svůj život, ale do společného bydlení jsme nikoho nebrali ![]()
Ahoj, jdu oživit diskuzi a zeptat se…
S bývalým jsme se rozešli v dubnu, rozchod byl z jeho iniciativy, protože si našel jinou. Jelikož to bylo opravdu nečekané a hrozně naráz, domluvili jsme se, že než si najdu vlastní bydlení, budeme tu ještě žít nějakou dobu spolu. Bydlíme v domě, kde je hodně místa a vzhledem k tomu, že mám holku z předchozího vztahu, která tady chodí do školky, bylo to pro mě v tu chvíli nejlepší řešení. Nemusela jsem narychlo hledat nějaký přechodný podnájem, ani se stěhovat k rodičům o 20 kilometrů dál. Začala jsem hned hledat byt, řešila jsem hypotéku a teď ještě musím nějakou dobu počkat, než byt projde rekonstrukcí, aby se v něm dalo dobře žít. Bydlení tady jsme si tak nějak provizorně rozdělili: bývalý se přesunul do přízemí do obýváku a já a dcerka máme dvě ložnice v patře (já ložnici, ona pokojíček). První dny se to dalo zvládnout, jenže pak si bývalý začal k nám vodit jeho novou slečnu. Nejdřív na jednu noc, kdy moje holka byla pryč (pominu, jaká to byla „paráda“, když jsem se ještě vzpamatovávala z rozchodu a oni si to pár metrů ode mě rozdávali). Postupně se návštěvy začaly opakovat, byly častější a delší, až tu oni spolu tráví třeba i týden v kuse, skoro jako by se sem už nastěhovala. ![]()
Co je ale nejhorší a co mi fakt začíná vadit, je jejich přístup a chování. Skoro mě přestali zdravit, klidně se přede mnou muckají a líbají, chovají se, jako bych nebyla, úplně mě přehlížejí. Bývalý mi sem do ložnice chodí bez klepání, bez zeptání mi tu otevírá okna (má tady i pracovní kout, občas tu sedí u počítače, ale vůbec na mě nebere ohledy). V kuchyni mi přerovnali nádobí, co mohli to přemístili, to stejné v koupelně. A jako vrchol všeho jsem dneska objevila přestlanou mojí postel (ráno si samozřejmě vždy ustelu, ale pochopitelně poznám, když je něco jinak).
Je mi naprosto jasné, že to nedělá bývalý, ale ta jeho nová.
Bojím se, že když něco řeknu, akorát tím vyvolám konflikt a budu za tu nevděčnou, co si ničeho neváží (což stejně pro ně určitě jsem). Jednou už jsem bývalému zkoušela velmi opatrně říct, že mám pocit, že mi občas dělá naschvály a že se mi to nelíbí, ale akorát se mi vysmál. Jenže mi fakt vadí, když mi někdo cizí sahá na moje věci a uklízí to, co jsem já předtím uklidila. Ještě ke všemu když to dělá ta, která mě vlastně v téhle domácnosti nahrazuje (což je hrozný pocit na to jen pomyslet, natožpak to vidět na vlastní oči). ![]()
Co s tím? Ozvaly byste se? Nebo byste radši zůstaly ticho, jen abyste to tu ještě chvíli mohly vydržet? ![]()
Předem díky za odpovědi ![]()
Radsi bych se prestehovala k rodicum o 20km dal nez toto. Nesnesla bych to. A mas vyhlidky na vlastni bydleni. Takze do te doby bys to urco s vasima vydrzela.
Tak to se dalo tak nějak čekat. Když ona byla důvod k rozchodu. Já bych šla k rodičům
Jak už je tu napsané.. radši bych se přestěhovala o pár kilometrů dál než takto žít.
@Lucie486 píše:
Radsi bych se prestehovala k rodicum o 20km dal nez toto. Nesnesla bych to. A mas vyhlidky na vlastni bydleni. Takze do te doby bys to urco s vasima vydrzela.
Taky bych vypadla. Hned. Nebude Ti to tak rvát žíly, když je nebudeš mít na očích.
Tak oni se snaží urychlit tvoje stěhování, aby měli klid, že…
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu oživit diskuzi a zeptat se…
S bývalým jsme se rozešli v dubnu, rozchod byl z jeho iniciativy, protože si našel jinou. Jelikož to bylo opravdu nečekané a hrozně naráz, domluvili jsme se, že než si najdu vlastní bydlení, budeme tu ještě žít nějakou dobu spolu. Bydlíme v domě, kde je hodně místa a vzhledem k tomu, že mám holku z předchozího vztahu, která tady chodí do školky, bylo to pro mě v tu chvíli nejlepší řešení. Nemusela jsem narychlo hledat nějaký přechodný podnájem, ani se stěhovat k rodičům o 20 kilometrů dál. Začala jsem hned hledat byt, řešila jsem hypotéku a teď ještě musím nějakou dobu počkat, než byt projde rekonstrukcí, aby se v něm dalo dobře žít. Bydlení tady jsme si tak nějak provizorně rozdělili: bývalý se přesunul do přízemí do obýváku a já a dcerka máme dvě ložnice v patře (já ložnici, ona pokojíček). První dny se to dalo zvládnout, jenže pak si bývalý začal k nám vodit jeho novou slečnu. Nejdřív na jednu noc, kdy moje holka byla pryč (pominu, jaká to byla „paráda“, když jsem se ještě vzpamatovávala z rozchodu a oni si to pár metrů ode mě rozdávali). Postupně se návštěvy začaly opakovat, byly častější a delší, až tu oni spolu tráví třeba i týden v kuse, skoro jako by se sem už nastěhovala.
Co je ale nejhorší a co mi fakt začíná vadit, je jejich přístup a chování. Skoro mě přestali zdravit, klidně se přede mnou muckají a líbají, chovají se, jako bych nebyla, úplně mě přehlížejí. Bývalý mi sem do ložnice chodí bez klepání, bez zeptání mi tu otevírá okna (má tady i pracovní kout, občas tu sedí u počítače, ale vůbec na mě nebere ohledy). V kuchyni mi přerovnali nádobí, co mohli to přemístili, to stejné v koupelně. A jako vrchol všeho jsem dneska objevila přestlanou mojí postel (ráno si samozřejmě vždy ustelu, ale pochopitelně poznám, když je něco jinak).Je mi naprosto jasné, že to nedělá bývalý, ale ta jeho nová.
Bojím se, že když něco řeknu, akorát tím vyvolám konflikt a budu za tu nevděčnou, co si ničeho neváží (což stejně pro ně určitě jsem). Jednou už jsem bývalému zkoušela velmi opatrně říct, že mám pocit, že mi občas dělá naschvály a že se mi to nelíbí, ale akorát se mi vysmál. Jenže mi fakt vadí, když mi někdo cizí sahá na moje věci a uklízí to, co jsem já předtím uklidila. Ještě ke všemu když to dělá ta, která mě vlastně v téhle domácnosti nahrazuje (což je hrozný pocit na to jen pomyslet, natožpak to vidět na vlastní oči).
Co s tím? Ozvaly byste se? Nebo byste radši zůstaly ticho, jen abyste to tu ještě chvíli mohly vydržet?
Předem díky za odpovědi
To se nezlob, ale šla bych bydlet i těch 20 km daleko k rodičům. Bydlení s bývalým partnerem by se dalo zvládnout, když by se nastavila nějaká pravidla. Ale aby ti cizí ženská/holka sahala na tvé věci, chodila do tvého pokoje bez tvého vědomí a nabourávala ti tvé soukromí?
To ne.
Ano delaji to proto a schvalne, aby si brzo vypadla…osobne ja bych se odstehovala k rodicum hned poté jak by si tam byvaly privedl novou slecnu…
20 km se celkem dá dojíždět, pokud je rozumné spojení, obzvlášť, když je to jen dočasné a školka je teď stejně aspoň na nějaké období zavřená, ne? Pokud tam nutně musíš zůstat, tak si vaše pokoje zamykej, přerovnání věcí ve společné kuchyni a koupelně budeš holt muset skousnout, paní domu už je tam ona a je logické, že si značkuje území a snaží se tě vyštípat.
Přesně tohle dělal mně. Jsem s ním pak hodil řeč, aby si uvědomil, jak je nechutný, když tu holku nechá vychrápat v mých peřinách a ani to nepřevleče. Jak by bylo jemu, kdyby věděl, že v jeho posteli spal nějakej zpocenej smradlavej chlap? V hotelu by kvůli tomu udělal scénu a já mám držet hubu?