Bydlení s dětmi sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dynamitka
19.3.25 21:37
@Saila44 píše: Více

no jo no…u nás stačilo vydržet to školkové období…teď už se jim věnuje, protože začaly umět to, co chlapa také baví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2978
19.3.25 21:39

No vidíš, nechápeš ho. A už se chceš rozcházet. Měla by sis zakázat rozchod minimálně do doby, než toho chlapa pochopíš. Bude se ti to hodit, oni ti samci mají tak nějak tři čtyři vzorce chování, pak už je to stejné… :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
19.3.25 21:43

@KovaJana jenomže ono moc není, když doma skoro vůbec není, nebo má vlastní plán..:/ a jako mám se ho doprošovat ať tráví čas se svými dětmi.. ach jo.. chápu že to myslíš dobře ale tohle ssi neudělám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.3.25 21:45
@KovaJana píše: Více

Neříkám, že dáváš špatné rady.
Ale jen jedna poznámka, kdy že se to ty vztahy pestovaly a opravovaly? V jaké době? Myslíš doby, kdy bylo pro ženu ekonomicky a společensky naprosto nepřijatelné, aby byla sama s dětmi? I přesto, že doma bylo budování vztahu za cenu modrin, znasilnovani, vyhrožování apod? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.3.25 21:51

Ja si tedy myslim, že se to lepšit nebude s tim panem. Moje zkušenost je taková že též nejevil o děti zájem jeho koníčky a kamarádi byli a jsou na prvním místě, deti jsou nyní čerstvě uz oba dospělí, manžel si našel přítelkyni a je pryč. Čekala jsem spoustu let že to bude lepší, nyní má o ně zájem když je potřebuje využít aby mu s nějakou prací pomohli nebo ho někde vyzvedli autem nebo chce parťáky na pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
19.3.25 21:55
@janickaIII píše: Více

nehroť to. Nic takového zakladatelka fakt neuvádí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.3.25 22:04

Ano, píše pouze o ignoranstvi a sobeckosti. To je vlastně jen lehká forma domácího násilí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
19.3.25 22:11
@janickaIII píše: Více

Ale jdi ty, to už je domácí násilí i tichá domácnost, řev ženy na chlapa, výčitky, že nosí málo peněz, výčitky, že se nestará o dítě, že smrdí (ponižování) a v podstatě vše je skoro nějaký druhá domácího násilí. Pak se budeme divit, až se nás budou chlapi bát úplně a raději budou spolu na fotbale, v hospodě a jinde. Než s hysterkami považujícími koukání na fotbal v TV za domácí násilí typu ignorace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
19.3.25 22:13
:mrgreen: Tvl 8o To je jak další dítě, které musíš ukázánit a zaúkolovat a ne rovnocenný partner :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22529
19.3.25 22:21

O starsi nejevil zajem, tak proc druhe dite? Jeste pred 3 roky to byl idealni partner(kdyz jste zadelali na druhe dite) a ted uz se chces stehovat pryc. Je tady porad takovy stejny scenar dokola. Penize vlastni zadne a ani nejake treba trvalejsi zamestnani ci praxe. Jinak prece muzes dat mladsiho do detske skupinky a jit pracovat a nebyt financne zavisla na partnerovi. Druhe dite uz neni mimino. Muze jit do nejake sourome skolky ci detske skupiny. Muzes pracovat v oboru jako pred detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1135
19.3.25 22:28

Odešla jsem se 3 dětma (všechny na ZŠ) z domu na vesnici do nájmu do města, kam děti chodí do školy. K rodičům bych asi mohla, ale stěhovali bychom se přes půl republiky. Nechtěla jsem dětem úplně překopat život. Něco jsem našetřila a rodiče v začátku pomohli finančně.

Rozhoupat se a opravdu odejít mi trvalo dost dlouho (2 roky určitě). Dost jsem se toho bála, manžel mi systematicky snižoval sebevědomí, neměla jsem v podstatě kamarádky, od rodiny se mu naštěstí nepodařilo mě odstřihnout. U nás probíhalo v podstatě psychické násilí, rozhoupala jsem se definitivně, když poprvé tekla krev. Ten klid… :srdce: :andel:, ale náročný to je, logistiky, finančně…

Pokud by se o nás manžel „jenom“ moc nezajímal, tak bych asi neodcházela, to si moc nepomůžeš, budeš na děti zase sama a ještě k tomu řešíš finanční tíseň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.25 22:40

Tak myslím, že odcházet na rodičáku, víceméně bez peněz, s vyhlidkou nejisté práce pak, je blbost. Ale chápu tě. Máme dvě školkové děti. Manžel se jim sice doma vcelku věnuje. Ale chodit nebo jezdit ven, aby je někam vzal, vůbec. Chodíme jen společně. Už kvůli tomu bylo taky kolikrat dusno. Ale nebaví mě to, jak tady někdo psal, ukolovat apod. Já to beru tak, že kdybych odešla, tak jsem na ty děti úplně sama. Nevím jaké máte všechny problémy ve vztahu, ale určitě bych počkala, až bude jistota práce. A teda ví, že máš myšlenky na odchod? Je mu to jedno, jo?

• Citovat
  • Upravit
2978
19.3.25 22:45
@ibis píše: Více

no jo no, ale tohle dítě aspoň občas přinese prachy a zatluče hřebík… :mrgreen:
Jestli toho po těch jednoduchých samcích nechceme moc… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
19.3.25 22:48

Dobrý no, až na to, že poznámka je tak ze 70. let, ne? Jakože tys v posledních 20 letech viděla chlapa, který by sám od sebe vzal dítě a kamkoliv ho táhnul, nedejbože u toho měl nepohodu v podobě přírody? Já ne teda. Proč by to dělal, když může dítě zcela ignorovat, však ženská se postará a mít pohodu s kámoši někde v teple? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí