Bydlení s dětmi sama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Eliška jojo jenomže to starší už bude v 1. Třídě a řešit pak přechod na jinou zš
a taky je mi jasné že nebude asi čas na tohle, rozvázlení deti do skoly, skolky, kroužky, práce jedna a práce druhá doma.. atd, pak se rozvíjet v manikúře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 nechci právě a on moc nestojí o ten čas s námi.. Odpovědět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saila44 píše: Více
a najit najem v dosahu skoly nevidis jako realne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dynamitka píše: Více
Přesně. Chlapa to musí bavit. A nebo jsou za to prachy, moc a nebo sex. Jinak to dělat nebude. Že je to třeba? Na to se jich chytá opravdu málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, začni ten kurz dělat nyní. Manzel ať děti hlídá v tu dobu. Začni si dělat klientelu - začni řešit tedy pomoc doma i od manžela.
Navštivte manželskou poradnu, ať vám to někdo pomůže komunikovat a pokud pak zjistíš, že to nejde a OBA nechcete, najdi si podnájem a odstěhuj se.
Dítě změnu školy zvládne. Nebude první ani poslední kdo ji někdy měnil. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx už mám kurz domluvený, za měsíc mi začíná, když on to bude i koníček, nehty si dělám už asi 6 let a občasně kamarádce nebo v rodině
miluju to
a proto se chci zdokonalit a uvidíme jak to půjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška bohužel asi ne, protože bych neměla uplně v blizkosti rodinu kterou bych potřebovala minimálne do zacatku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška A takhle ani nevim jestli by mi zistalo auto a bylo by to pro mě náročné, tak bych v blízkosti měla rodiče +babičku a tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 kurz mi za měsíc začíná
poradnu zatím asi ne.. jo někdy si říkám jestli chci tak moc… jenomže ten jeho nezájem mě děsně vytáčí a kolikrát jsem pak protivná i na děti.. to mě taky štve.. príklad: jsem doma s dětmi.. víceméne pohoda, hrajeme si, atd a přijde chlap, sedne na sedačku a čumí do mobilu.. nebo řekne jdu na pivo.. bože co to jako je 🫣 🫣 neviděl děti celý den nic a jako nezájem.. pak to ve mě řve a je oheň na střeše..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saila44 Manželská poradna je o tom, aby jste si mezi sebou naučili tu komunikaci a uměli si říct co ten druhý chce a očekává.
Nebo se ho rovnou zeptej, jestli máte jít?
Jinak úplně nechápu. Ty píšeš, že jste to zkusili 20×. Co dal jste pro ten vztah, spolu, udělali?
Tak pokud se raději budeš stěhovat, než se snažit najít řešení ok. To musíš vědět ty, jak to mate.
Osobně si myslím, že je normální, že lidi se vyvíjí věkem, zkušenostmi, atd… Důležité je ale, aby si to umí odkomunikivat.
Tvůj chlap tedy chce, aby jsi s dětmi odešla?
Nebo proč sedí doma na mobilu, místo aby se věnoval tobě a dětem?
Příspěvek upraven 20.03.25 v 20:31
- Citovat
- Upravit
@Snopy123
Po kurzu bych párkrát v týdnu chtěla manikuru pilovat a zdokonalovat.. kdyby to nešlo podle plánu tak bych nastoupila někam na zkrácený nebo něco a k tomu ty nehty.. uvidím podle situace, kazdopadne bych pro zacatek sla asi k rodicum,, ale zaroven si to neumim moc predstavit.. ach jo je to komplikované:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saila44 Záleží jakou podporu od rodičů můžeš mít a očekávat. Jaké máš vzdělání, jaká je možnost uplatnění v místě a oboru.
Ono zkrácený úvazek po X letech doma jako samoživitelka bez hlídání nemusí být tak jednoduché. Zase pokud máš hlídání kdykoliv si umaneš, nebo je to reálné dlouhodoběji, proč ne.
To ale musíš vědět ty.
Já bych u těch pedi a podobně viděla, že si mov nemůžeš dovolit odvolávat zákaznice, protože děti, protože nemoce, protože … Uděláš to párkrát a nevim no. Hlavně tedy to budou chtít po práci, odpoledne, večer. Někdo u toho nebude chtít poslouchat děti pokaždé.
Je to jiná sorta, vím. Mam kamarádku co doma stříhá psy. K tomu chlapa normálně v práci.
Stříhá 3-4 dny v týdnu, je fakt šikovná. Ty 1-2 dny se snaží věnovat takovým tomu doplnění a dětem a domácnosti. Ale lidi chtějí večer, kolikrát tam je do 20.00 hodin. Zažila jsem nemocné 4 leté dítě samo v obýváku, protože nikdo na hlídání nemohl. Ohřívala jsem dítěti jídlo, protože stříhání se protáhlo, dítě mělo hlad a pauza původně plánovaná na oběd pro ně byla fuč. Netvrdím, že si nevydělá, ale říkala nervy a nervy a nervy. A to ty psy střihá doma - má na to místnost a má chlapa, co domu přinese výplatu a udělá klidně dětem večeři a domu to má 10 kroku.
A někde má kroužky děti a úkoly starší ![]()
Původně chtěla 2 dny v týdnu k RP. No je šikovná a ono ty zájemce odmítat nebudeš moc. Příště nepřijdou, naučí se jinde.
Maminku co dělala pedi jsem znala taky. Chlap ji na to postavil domek na zahradě a ona k tomu a ona k tomu něco prodávala.
Měla to jako přivýdělek, aby to nevypadalo, že ji plně financuje manžel. Co vím tak k ní chodily pouze kamarádky a pár ženských co mohlo dopoledne. To jen zkušenost, každý může mít jinou samozřejmě.
- Citovat
- Upravit
Poradnu nechceš, mluvit s ním nechceš, trávit s ním čas nechceš… Je strašně jednoduché všechno zahodit, ale uvědom si, že tráva vedle není zelenější. A nevím, co si tady představuješ za rady, jak se osamostatnit, když nemáš práci, kam jít, peníze…I na začátek podnikání potřebuješ vysoký vstupní kapitál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 ne na každé podnikání. Kdyby nabízela třeba pedikúru v domě klientů, potřebuje tašku a nohy. A pro ty starší by to bylo fajn.
Ale celkem si myslím, že tam bude někde někdo, kdo ji jaksi víc přitahuje. Protože rozvádět se, že chlap přijde z prace a padne na kanape? Každý ti řekne, že potřebuje aspoň půl hodinky klid. Ne že hned skočí po deckach a manželce a jede naplno v módu vzorný muž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Akorát ona z toho potřebuje finančně zabezpečit 3 lidi a nějaké bydlení.
A ani neví jestli ji zůstane auto.
- Citovat
- Upravit