Bydlení s dětmi sama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bydlení s dětmi sama
Ahoj maminky, mám dotaz na vás, které jste odešli ze vztahu s dvěmi dětmi( 2 a 6 let)
Co vám dalo odvahu a sílu odejít… Šli jste někam do pronájmu/ šly jste bydlet k rodině? Měli jste něco našetřeno?
Já jsem ještě rok na rodičovské dovolené, budu si dělat kurzu manikúry.. pak uvidím jak se kde uchytím.. kolikrát už jsem to chtěla udělat, ale nemám silu.. vždycky se nějak obrátí k lepšímu a já stále věřím že to třeba bude lepší…:(( na partnerovi jsem momentálně závislá finančně.. jinak o děti moc zájem nejeví.. je buď v práci nebo s kamarády..:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pozor na to odstěhování. Pokud by šlo o významnou změnu bydliště (cca nad 40 km, jiný okres), bez souhlasu otce nebo jeho nahrazení soudem je to možné jen za specifických podmínek, které bych u tebe neviděla.
Jinak doporučuji před rozbitím rodiny ještě alespoň rok pracovat na zachování vztahu s odbornou pomocí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KovaJana
Můzes to trochu rozepsat? Každopádne kdyz tak bych se do těch 30 km vlezla.. proč zrovna další rok čekat s odbornou pomocí? — nějak nerozumím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamakejte na sobě než to rozpustite. Je to škoda kvůli dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli jo tohle už jsme zkoušeli asi 20×..:( když on se nějak před mýma očima mění.. a děsně mě štve ten nezaljem o jeho vlastnil děti.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saila44 píše: Více
Zda jde o významnou změnu bydliště dítěte posuzuje soud. Hodnotí se to např. podle vzdálenosti, ztížení kontaktu druhého rodiče s dětmi (např. pokud se odstěhuješ 50 km a do jiného kraje, ale do města, kde otec pracuje, je to posuzováno zase jinak). Dále se posuzuje, zda je s tím spojena změna školky, školy, kamarádů, lékaře, sousedských vazeb (tedy jestli dítě o něco přichází), vzdálenost prarodič a dalších blízkých osob.
Ohledně roku, zpravidla se to vyplatí to tak udělat, někdy i dva roky to zkoušet, protože je to sice zátěž, ale ta by nastala i při rozchodu. Ale otevře se šance, že tu krizi zvládnete a zachováte dětem rodinu a sobě stabilní vztahy bez ekonomického průšvihu. A když se to nepovede, budete mít oba nové zkušenosti a dovednosti, které se hodí v novém vztahu. Takže to v žádném případě není ztracený čas ani energie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele jsou chlapi, které dítě začne zajímat až v okamžiku, kdy dá 30 km na kole a dokopne z velkýho vápna do brány. Což u toho šestiletého může za nějaký čásek už nastat, zejména je-li to chlapec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebude to lepší šla jsem k mamce ta mi i pomohla v začátku a nechala mě u sebe bydlet začátky jsou vždy těžké
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ještě jedna poznámka zkušené harcovnice - některé maminky jsou velmi nevrlé, pokud chlap s dětmi nakládá jinak, než si ony představují, např. protáhnou dítě blátem a louží, nedají mu 3 hodiny napít, štvou ho k výkonu, že dítě usne ještě na lavičce při zouvání aniž by se stihlo naobědvat apod. A pokud chlap dostane za takové strašné, ale normální zacházení s dítětem čočku a zákaz sexu na 4 dny doprovázené tichou domácností, tak si raději tyhle strasti ušetří a na děti se vyprdne. Nevidíš se v tom?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Al35 píše: Více
může to být lepší. Funguje konvergence charakterů, ale jsou na cestě krize. Dneska se ale vztahy konzumují a zahazují, místo aby se pěstovaly a opravovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KovaJana hele vůbec, protože jediné co s dcerou podnikl jsou lyže … byli asi 2×.. to je vše.. o malého zájem nejeví skoro vůbec.. straní se a jde radši na pivo.. nebo prostě aby mohl zmizet a né být s námi nebo s dětmi doma …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KovaJana píše: Více
přesně, můj manžel o děti začal jevit více zájem, až se s nimi začalo dát něco dělat - kolo, lyže, fotbal, lezení, túra atd., když už to teď umí, tak se jim věnuje dost, před tím to byla bída, také jsem několikrát přemýšlela, jestli to mám vůbec zapotřebí
, ale vydržela jsem a teď je to v pohodě…
- Citovat
- Upravit
@Dynamitka je to strašné.. vubec ty chlapy nechapu.. maji deti vlastni a proste roky plynou a vubec nevi o co prichazi.. pritom je tolik moznosti… kam je vzit co s nimi delat… ani s jednim nikdy nebyl na hristi … v herne a mohla bych vypisovat dal..:( jenomže tohle člověk asi dopředu neví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zapoj ho - hele jdu s větším do bazénu, tady máš prcka. Za tři hodiny jsem zpátky. Nebo jdu s malým nakupovat, vem velkého na hřiště.
A naprosto ignoruj, co s dítětem provede. Přežije to, a současně se lépe očuchají a začnou se víc chápat. Pak si to dítě bude vyžadovat postupně i samo. Protože to bude jiné než s mámou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KovaJana píše: Více
Jasně po 10 letech a 3 dětech a jde to od špatného k horšímu to určitě bude lepší..jasně a teď tu o červené Karkulce …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit