Bydlení s dětmi sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2035
19.3.25 22:58

A jaký byl, než jste si pořídili druhé dítě? Myslíš, že se budete mít s dětmi líp, když budeš od rána do večera v práci honit peníze a stresovat se, abys měla na suchý chleba? Jestli stejně není doma, tak si žij prostě po svém jako by tam nebyl a neřeš ho. Rozchod, když jsi na rodičáku (a nejsou tam drogy a násilí), je za mě šílený nápad (pokud nemáš dobrou práci, úspory a podporu rodiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2754
20.3.25 03:30
@Saila44 píše: Více

Já zase nechápu tebe. O jedno se nestaral, tak si s ním poridis další? :nevim: tak neříkej, jak člověk dopředu neví… jsem si jistá, že domácí práce odjakživa napůl a taky hned omezil práci, aby se tomu prvnímu mohl věnovat… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
20.3.25 06:34
@prejeta_zaba píše: Více

Já jo, a dost často. V naší partě to bývá. Dětičky by ideálně nejraději ležely ve stanu s tabletem, a taticci jim ho kruté zhabnou a vykopou je do lesa, třeba. Ovšem je pravda, že matky dělají povětšinou totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
20.3.25 08:15

Naopak, teď je právě dost časté, že tatínci vezmou děti a jdou přežívat do přírody. V okolí mam několik takových rodin. Ale tam se tatinci aktivně podílejí na všem. Matkám opravdu špinavé oblečení, hladové, poskrabane děti opravdu nevadí. Užívají si ten volný čas bez děti a chlapů po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
20.3.25 10:28

představ si, že běžně vídám chlapy, co táhnou dítě do přírody, co ho tahají po skalách, co ho „máčí“ v řece, „trápí“ dítě na kolech či bruslích, „nutí“ ho kopat do míče apod. Dokonce jsem viděla chlapy, co nechávají malé děti spát pod širákem, lotři. A ty chudinky děti se u toho ještě hystericky tlemí a předstírají spokojenost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.25 11:43

@K92 nevím zda bychom se hned ze začatku měli líp, ale ono taky to častel dusno, tichá domácnost, kolikrát se ani nepozdravíme není k vydržení na dlouho..:( občas se k tomu přidá zesměsnění ponížení a tak :).. nejprve mi říkal ať si najdu něco co mě bude bavit.. a pak vždycky otočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.25 11:48

Ještě nějaké info k mému příspěvku.. a odpoveď k některým dotazům..
Obě děti byly neplánované…ale samozřejmě chtěné… už u první dcery to bylo jak na houpačce ale tam jsem to asi tolil nevnímala.. nevím :(.. a taky si říkám že 30 skoro na krku a je třeba se nějak posunout a taky bych chtěla si život užívat a ne přežívat.. pro děti bych se rozdala jsou pro mel vše,, ale partner to má jinak.. tím pádem se v tom rozcházíme.. každý jsme nějak úplně jinde.. on má tu možnost dělat ai co chce, jezdí si na závody.. chodil si do hospody, nevidí celý den děti a nevadí mu to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
20.3.25 12:02

@Saila44 a s kým si budeš užívat? Všude fronty nezadaných empatických, co se třesou na rozvedenou se dvěma dětmi?

Příspěvek upraven 20.03.25 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
20.3.25 12:23
@KovaJana píše: Více

Však já neříkám nic o chudinkách. Tohle všechno děláme normálně my matky. Ještě se chlap obvykle diví PROČ. Asi jiná bublina. 🤷‍♀️ Já bych zakladatelce poradila to samé, co @K92, dělat si vše po svém a mít zázemí od chlapa. Jako proč si chlap navyrábí děti a pak se s něma ženská má někde třást v garsonce. 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
20.3.25 12:52

A čím si pomůžeš, když teď odejdeš? Ještě rok na rodičáku, nemáš se kam vrátit do práce… Píšeš, že si chceš život užívat, ne přežívat. A to si myslíš, že se ti, jak povede samotné v nájmu se 2 dětmi? Mě se rada od KovaJana, jak ho zapojit líbí. Začni postupně. Píšeš, že jezdí na závody, nemůžete tam s ním? Podpořit ho? Jde do hospody - co mu místo toho navrhnout restauraci s dětským koutkem, děti se vyblbnou a vy si v klidu pokecáte spolu. Přes léto můžete někam na zahrádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.3.25 15:58

Pokud otec byl super tak, že jste si vědomě pořídili druhé dítě a pak tedy nastal zlom, tak bych zkusila manželskou poradnu.

Navíc budeš jako čerstvá OSVČ řešit nemocné děti, klientelu a jeďte podmínku, že vás 3 zvládneš uživit?

Pokud máš možnost hlídání pak, začala bych podnikat už nyní ( dítě dala do DS na rok - aspoň máš ten rodicak na placení DS ) a rok pro RP rozjížděla tu živnost a až pak odcházela.
Co když to nepůjde dle předpokladu, malé dítě bude marodit neustále ze školky, atd…

Mně to celé připadá jako hrozný risk.
Budeš bydlet aspoň u rodičů? Ty mohou hlídat?

• Citovat
  • Upravit
17969
20.3.25 16:12

Zakladatelko, pockala bych aspon, az budes mit mladsi ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.25 19:24

@Lucie008 jasně, ale já nějak po tom všem nechci někam s nim jet.. nemáme se ani o čem bavit..:) užívat myslím v tom smyslu ze nechci zazivat to co už nějakou dobu.. ignorace, ponižování.. výčitky s ještě před dětmi.. spíše jsem čekala rady jak se osamostatnit nezl tohle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.25 19:25

@smile_xxx myslím to tak, že děti jsme oba chtěli ale nechávali tomu volný průběh a dvakrát se takto poštěstilo :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí