Bydlení s rodinou

Anonymní
30.12.21 20:11

Bydlení s rodinou

Dobrý den, chci se zeptat na váš názor..bydlíme s přítelem v bytě jeho mamky, ona bydlí na baráku máme 1 ročního syna a moje sestra mi navrhla abysme sní a s jejím chlapem šli bydlet do 2generačního baráku koupili si ho teď. Přítel je pro ale já si tím nejsem jistá, sice ten byt ve kterém jsme teď není náš ale jeho mamky..prostě bych ráda znala váš názor, děkuju a šťastný nový rok :pankac: :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1899
30.12.21 20:14

Ačkoli mám svou rodinu ráda, tak ani v dvougeneračním baráku, bych s nimi nebydlela. Radši fakt svoje a svůj klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
30.12.21 20:19

No nevím, musela bych mít se sestrou a jejím mužem fakt super vztah a i tak bych hoooodne váhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
30.12.21 20:22

Ahoj, my ve dvougeneračním žijeme s mými rodiči a super. Ale.je fakt, že manžel má s rodiči skvělý vztah, spíše kamarádský a naši jsou rozumní a do soukromí nám nelezou, když nechceme, nevidíme se. A toto bydlení má i výhodu, hlídání dítěte, když není čas, mamka uvaří a.my jsme jim za vše neskutečně vděční a pomáháme různě zase my jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
30.12.21 20:23

Já raději budu bydlet do smrti v paneláku, než s rodinou (a to z obou stran). To je moje noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.12.21 20:23

Záleží jaké máte vztahy no, já bych do toho se ségrou šla spíš, než s rodiči, protože ta generační propast je znat a zabili bysme se, ale se ségrou vyjdeme lip. Taky záleží jak je dům situovaný, jestli máte vlastní vchod nebo je to aspoň nějak oddělené, že nechodite třeba přes stejnou předsíň apod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.21 20:33

@Kriss Tina vztahy jsou dobré, vchody jsou dva..prostě nevim stím že přítel stále říká že Mamka na něj byt napíše ale stále nic

• Citovat
  • Upravit
15142
30.12.21 20:37

S rodinou nikdy. Soukromí je mi nadevše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16167
30.12.21 20:39

Nešla bych do toho. Mám se ségrou i bráchou výborné vztahy, mám velmi ráda i jejich děti, řekla bych, že v základních názorech se shodneme. Přesto když jsou třeba v létě u nás na chalupě nebo jedeme my k nim na více nocí, tak se projevují už ty drobné odlišnosti, a zcela bez obalu přiznávám, že se mi vlastně většinou uleví, když odjedou (je mi s nimi fajn, ale jsem ráda, že je to časově ohraničené). Brácha třeba dětem hodně kompenzuje nedostatek času s rodinou přes dražší dárky, o víkendech jezdí (když už se utrhne) na dražší výlety s programem a přespáním, děti mají super vybavení na všechno. Neumím si představit, že se např. v pátek budou balit, že jedou na víkend na hory, a moje děti se budou ptát, proč nejedeme taky. Naopak jeho děti budou chtít odpoledne hrát s námi deskovku, bude to fajn i když tam budou tři odpoledne v týdnu, protože taťku ještě nemají doma a teta s dětmi něco hraje?
S odrostlýma dětma si umím představit, že se ty rodiny nemusejí potkat, ale rodiny, kde jsou děti, které se mají rády a chtějí se vidět, tam mi přijde, že to bude zátěž na všechny strany, protože aby se všichni obyvatelé (jak dospělí, tak děti) shodli na míře kontaktu, to by bylo hodně vzácné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.12.21 20:48

S rodinou nikdy.. nedělá to dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.21 20:58

Po zkušenostech… Už ne. Raději bych bydlela ob 2 domy než ve dvougeneračním. NIKDY nevíš co se změní a začne pak rodeo. Sestra se rozjede, najde nového chlapa a už to bude jiné…
Bydlím v dvougeneračním domě, tak vím co píši. A to jsem kliďas… A nemáme nějak problémy. Sem tam se ale chytneme… A je to pak blbý. :roll:
A to nemluvím o soukromí. :nevim:
Fakt bych do toho nešla.

• Citovat
  • Upravit
35771
30.12.21 20:59

Asi potřebují aby tu jednu půlku někdo opravil :mrgreen: ale ne za jejich peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
30.12.21 21:02

Já bych do toho nešla. Ještě jsem totiž neslyšela o případu, kdy by tohle fungovalo. Většinou jsou z toho všichni do roka dost nešťastní, i když ze začátku si mysleli, že to bude super, protože mezi sebou mají hezké vztahy…

Teď to bude znít blbě, ale nebylo by možné, aby s bratrem a jeho ženou ve dvougeneračním domku bydlela maminka a vy se nastěhovali do domu, kde žije teď? Případně, abyste zůstali, kde jste? Nejde ani tak moc o to, komu to patří. Spíš o to, že nedělá dobrotu denně se vídat. Klouže to potom k tomu, že vám rodina strká nos tam, kde už to není příjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
30.12.21 21:07

Jsem hlubokým zastáncem toho, aby mladí bydleli sami. Avšak mám kamarádku, kde to funguje. V jednom domě bydlí ona s rodinou v jednom bytě, máma s tátem v jiném bytě, babička s dědem v jiném bytě a její sestra s rodinou v jiném bytě. Dům má 5 bytů. Ten zbylý pronajímají - krátkodobě. Zahradu mají společnou. Maximálně jim to funguje a vyhovuje. Záleží, jak si rozumíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.12.21 21:07

K

Já nevím, švagrová třeba bude kopat zahrádku, tvé děti něco utrhnou a bude zlé. Samozřejmě že to na začátku nevadí nikomu, ale časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí