Litovali jste koupě bytu namísto domu?

Anonymní
20.12.21 19:01

Litovali jste koupě bytu namísto domů?

Ahoj s přítelem jsme vždycky toužili po domě, jenže hypo jsme si mohli vzít až teď. Už se nám nechce platit nájem cizímu a taky chceme zdrhnout z velkého města. Bohužel jsme však po přepočítání našich financí zjistili, že na dům nemáme- ani na stavbu a ani na opravu starého domu. Nezbývá nám než koupit byt…Ale vnitřně se s tím nějak nemůžeme srovnat. Celý život jsme tedy oba žili v bytě, ale víme, co je práce na gruntě a těšili jsme se na to a taky na ten prostor. Asi očekávání no. Byl jste někdo v podobné situaci a smířil jste se s tím? Já mám najednou pocit, že v našem okolí si všichni myslí, že barák je nejlepší řešení a že je škoda že to vzdáváme:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2505
20.12.21 19:08

Vzala bych ten byt, pokud se Vám vude nějaký líbit.. A třeba bych šetřila na zahrádku s chatou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
20.12.21 19:12

My jsme se s tím nesmířili, měli jsme krásný nový byt, ale prostě to nebylo pro nás to pravé a nezvykli jsme si. Po 5 letech jsme byt prodali a koupili dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
20.12.21 19:14

Vzdyt koupi bytu zivot nekonci, treba natrefite na neco cenove dostupneho a byt i s hypo prodate a pujdete na statek

• Citovat
  • Upravit
5006
20.12.21 19:14

Ja naopak nenavidela zivot v dome, celozivotni dojizdeni a nuceni od rodicu do domacich praci na zahradce. I proto jsem zvolila byt a jsem spokojena. Jak pise Andelka, popremyslela bych o zahradce, chate, chaloupce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.12.21 19:16

Já vždycky chtěla barák, po rozvodu mi zůstal a před měsícem jsem ho prodala a jsem šťastná v bytě. Tohle ti nikdo neřekne. U exe, nemyslím exmanžela, jsne bydleli taky v baráku a jako jediný výhody jsem viděla grilování a parkování. Pro mě barák není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
20.12.21 19:20

Plno lidí nemá ani vlastní byt, takže bych hned nebrečel. Krom toho, řada domů jsou šílenosti, kolikrát je lepší mít byt a nebát se, že ti spadne na hlavu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
20.12.21 19:21

Není všem dnům konec, po 15 letech v bytě jsme začali stavět. Hodně lidí okolo nás se stěhovalo do domu až po nějaké době, s odrostlejšími dětmi třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.12.21 19:24

Já mám ráda výhody obojího.. proto jsme přes teplejší měsíce na chalupě (kousek od města, ale bez občanské vybavenosti, do práce autem 11 minut, ale vlakem nebo busem tak hodinu a půl s dochodem na nádraží-zastávky apod.)… oboje má svá plus i mínus…
píšu to tu už po padesáté, prostě každý je jiný.. někdo je lesní typ, stačí mu dřevo, dvě místnosti a stromy, příroda, zahrada..
někdo zas potřebuje kino, divadlo, vše blízko..
já jsem někde uprostřed, proto jsme se rozhodli takto a nelitujeme…
ale samozřejmě to taky něco stojí - platíš dvoje zálohy, dopravu, máš dvě domácnosti…
Pokud by vás byt trápil, můžete časem prodat a pořídit menší domek,
nebo aspoň tu chatu… netrap se, určitě jste mladí, to se časem vytříbí ;) a na rovinu - obě dcery mi řekly, že by se mnou na chalupě NIKDY nebydlely.. 8) ačkoliv tam mají wifi, telku, teplou vodu, 4pokojový dům, ale holt je to na polosamotě, topí se tam dřevem a jsou to městské holky…
přes léto super (hlavně když byly menší), ale jako pubošky jsou šťastnější ve městě… uvidíte, ale nepropadej panice, vše má svůj čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.21 19:26

Ja mám vlastní byt a hrozne mě mrzi, ze nikdy nebudu mít svůj dům. Hrozne bych chtěla mít svůj domek, kde bude klid a ticho, zadní sousedé, jen soukromí a vše jen podle mě. Je to můj sen a zavidim každému kdo ten dům má. Jsem ale samozivitelka a bohužel na tohle nikdy nedosahnu. Byt vámi tak zkusím ještě najít nějaké řešení a dům si koupit

• Citovat
  • Upravit
24992
20.12.21 19:26
@Zumpa píše:
Plno lidí nemá ani vlastní byt, takže bych hned nebrečel. Krom toho, řada domů jsou šílenosti, kolikrát je lepší mít byt a nebát se, že ti spadne na hlavu apod.
:mrgreen: tak o tom něco vím :mrgreen: za poslední sanaci jedné zdi na chalupě mi řekl zedník 20 tisíc.. akorát zapomněl upozornit, že to myslet 20 jeden pátek a dalších 20 za týden :lol: staré baráky jsou nekonečné pokladničky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.12.21 19:28
@Anonymní píše:
Ja mám vlastní byt a hrozne mě mrzi, ze nikdy nebudu mít svůj dům. Hrozne bych chtěla mít svůj domek, kde bude klid a ticho, zadní sousedé, jen soukromí a vše jen podle mě. Je to můj sen a zavidim každému kdo ten dům má. Jsem ale samozivitelka a bohužel na tohle nikdy nedosahnu. Byt vámi tak zkusím ještě najít nějaké řešení a dům si koupit

jestlipak ty si ten domeček neidealizuješ :lol:
možná by tě to přešlo v zimě jako mně, když dojedeme na chalupě, tak je ve všech 4 místnostech 5 stupňů a na chodbě krásná nula :lol: to fakt jako samoživitelka s dětmi nechceš…buď ráda za pohodlí bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
20.12.21 19:35
@Lucy75 píše:
možná by tě to přešlo v zimě jako mně, když dojedeme na chalupě, tak je ve všech 4 místnostech 5 stupňů a na chodbě krásná nula :lol: to fakt jako samoživitelka s dětmi nechceš…buď ráda za pohodlí bytu.

To je „jen“ otázka peněz - topení na dálkové ovládání třeba přes SMS není problém, „jen“ to něco stojí…

• Citovat
  • Upravit
8523
20.12.21 19:39
@Lucy75 píše:
možná by tě to přešlo v zimě jako mně, když dojedeme na chalupě, tak je ve všech 4 místnostech 5 stupňů a na chodbě krásná nula :lol: to fakt jako samoživitelka s dětmi nechceš…buď ráda za pohodlí bytu.

Přesně tak. TAky jsem s manželem bydlela na vesnici ve starým baráku. V zimě se vstávalo do zimy, první co bylo, že jsem musela vyčistit krb, donýst si dřevo a zatopit. Pak tak hodinu čekat, až se to vyhřeje. Plyn tam nebyl a vytápět nezateplenej sto let starej barák, to bysme se nedoplatili. A topit uhlím jsem nenáviděla, to jsme mohli taky. Přes léto se furt jenom sekala tráva, akce tak na tři hodiny. Prachy se lily jenom do baráku a vidět to nikde nebylo. Do toho dvě auta a neustálý dojíždění. Barák je dobrej tak tři měsíce v roce, od června do září, kdy se děti na zahradě vyblbly.
Ale po rozvodu jsem šla do bytu a miluju svoje ústřední topení. :dance: Sama ve starým baráku bych nebyla ani za nic.

Příspěvek upraven 20.12.21 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.12.21 19:42

@PetraJ :lol: proto jsme tam jen od května do září :lol: a to ještě většinou jen čt-neděle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí