Bydlení v Azylovém domě

Anonymní
23.1.11 17:03

Bydlení v Azylovém domě

Ahoj maminky,
v létě mě manžel vyhodil se synem a novorozencem na ulici. Jsme v rozvodovém řízení pro domácí násilí a děti mám svěřené do péče. Prozatím bydlím u rodičů, ale už to nejde. Moje matka je skytá alkoholička a je tu dost dusno a denně jsou tu hádky, řev a prostě to není ideální pro děti. Nemám kam jít a tak to musím přetrpět zatím tady. Zkouším najít někde podnájem, ale marně. Všude za bydlení chtějí hodně. Docházím do krizového centra kam také chodím k psycholožce a ta mi doporučila jít s dětma bydlet jinam. Syn to nese po psychické stránce špatně. A jediná možnost je asi jít do Azylového domu. Ale nemám s tím zkušenost. Nemám ani nikoho v okolí kdo by v takovémto domě bydlel. Prý se tam dá bydlet maximálně na rok a pak žádat o místo v jiném domě a tak pořád dokola než najdu vlastní bydlení. A teď co potřebuji. Je tu někdo kdo by mi dokázal poradit jak si o takové místo zažádat, jestli musím žádat v Praze kde momentálně žiji a nebo můžu zažádat i třeba ve středních čechách a jestli nevíte jak to bydlení v azylovém domě chodí. Kolik se platí měsíčně a tak. Jsem teď dost zoufalá a nevím jak jinak to řešit. Moc děkuji za jakoukoli radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
23.1.11 17:36

Ahoj. Je mi moc líto, v jaké jsi situaci. Nechápu, proč ti tak zásadní věc neporadí v krizovém centru. Jsou určitě jiné poradny, kde ti dají dobrou radu a to i po telefonu.
A když tě manžel napadal, mohla jsi zavolat policii a ta by vyprovodila jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.11 17:37

ceny jsou různé ale nikde to není zrovna levné … nebudu říkat kde ,ale před cca 10 leta jsem platila na azylovém domě 7000,– měsíčně za 1 kk.
když do vyhledavače zadáš azylové domy určitě ti vyjedou i v tvé lokalitě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.11 17:42

Co vím, tak se musí žádat v místě bydliště.

• Citovat
  • Upravit
4854
23.1.11 18:11

Ahoj,bydlela jsem pres rok v AD.Na nic,opravdu na nic si nemuzu stezovat!!Ja platila 2200kc a postupem casu se to zvedlo na 2800kc,vic nic.
Pokud chces,napis mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.1.11 22:41

Nedavno otevirali novy azylovy dum Lochovicich na Berounsku, cca pul hodiny jizdy ze Zlicina…to jen pro info, zkus tam zavolat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.11 11:18

Ahoj ,tady u nás jsou azylové domy dva.Jeden na vesnici a druhý ve městě .Co vím tak tam můžeš byt rok ,po domluvě i dyl.Mám dojem ,že v tom jednom maminka platí necelé tři tisíce za pokoj.Musí se tam dodržovat nějaký režim .Jsou tam i utajené byty,kdy pošta atd chodí na prostředník ,aby maminka a děti byli v bezpečí.Ale je to okres Zlín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí