Jak vyřešit trvalé bydliště?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.1.11 16:30

Jak vyřešit trvalé bydliště?

V současné chvíli máme pronajatý byt od soukromého vlastníka a normálně zde máme trvalé bydliště, nebyl s tím problém ani v tomto, ani v předchozím bytě.

Nyní se ovšem z finančních důvodů stěhujeme, ale zde už problém je. Byt je to družstevní, družstvo povolí nájem, smlouva ale bude jen podnájemní, ne nájemní, mezi námi a vlastníkem družstevních práv (nebo jak se majiteli dr. bytu říká). V tomto případě prý trvalý pobyt nejde, na družstvu nám bylo řečeno, že to nelze.

Ale teď nastává otázka, kde si ho udělat? K rodičům nemůžeme, pravděpodobně skočníme u exekuce kvůli špatnému splácení úvěru a mít trvalé bydliště u nich, ještě je kvůli nám vybrakují :-?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
17.1.11 16:33

můžete se přihlásit a obecním nebo městském úřadě .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.1.11 16:34

To je teda nějaké divné - celý život jsem žila s rodiči v družstevním bytě, který patřil družstvu a celý život jsme tam měli trvalé bydliště (rodiče dodnes). Nikdy jsem se u nikoho nesetkala se situací že by byl v družstevním bytě a nemohl tam mít trvalý pobyt.

A nejde se s nima ještě nějak domluvit?

• Citovat
  • Upravit
17162
17.1.11 16:34

V tom případě se zkuste obráti na obecní úřad s rozšířenou působností v místě současného trvalého bydliště, nastínit jim situaci a nechat si napsat trvalý pobyt na adresu úřadu.
Nemají to rádi, ale jde to. Pak Vám bude všechna pošta doručována tam, pokud si nezadáte „doručovací adresu“ na byt v podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.1.11 16:35
petka.konecna píše:
To je teda nějaké divné - celý život jsem žila s rodiči v družstevním bytě, který patřil družstvu a celý život jsme tam měli trvalé bydliště (rodiče dodnes). Nikdy jsem se u nikoho nesetkala se situací že by byl v družstevním bytě a nemohl tam mít trvalý pobyt.A nejde se s nima ještě nějak domluvit?

Jak jsem pochopila, budou jen v podnájmu, ne v nájmu jako běžný družstevník, který vlastní byt. Oni jej vlastnit nebudou. A to je jiná.
Pouhým podnájemníkům, kteří nevlastní práva k družstevnímu bytu (tj. nekoupí si ho) trvalý pobyt nepovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 16:37

To mě nenapadlo s tím obecním úřadem… :think: Ale tak mají to tak bezdomovci, tak snad to půjde :mrgreen:

Petko majitel družstevního bytu může trvalý pobyt mít. V tomto případě je to člověk, který nám byt pronajme. My jsme až třetí osoba, smlouva bude mezi námi a jím na základě svolení družstva, proto to prý nejde :-(

• Citovat
  • Upravit
18305
17.1.11 16:43

Do zřizování trvalého pobytu nemá družstvo, promiňte mi ten výraz, co mluvit. Je to na dohodě mezi vámi a majitelem družstevního bytu. Pokud si půjdete na městský úřad ohlásit trvalý pobyt a předložíte podnájemní smlouvu, tak po vás budou chtít písemný souhlas majitele bytu. Pokud on vám písemný souhlas dá, tak vám to trvalé bydliště zaevidují.
Jinak trvalé bydliště je pouze administrativní údaj, aby pošťáci, policie a exekutoři věděli, kde vás mají hledat - a taky aby zaměstnavatel věděl, kam vám zasílat písemnosti spojené se zaměstnáním a kde vás vyhledat, pokud bude něco neodkladného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.1.11 16:44
Anonymní píše:
To mě nenapadlo s tím obecním úřadem… :think: Ale tak mají to tak bezdomovci, tak snad to půjde :mrgreen:Petko majitel družstevního bytu může trvalý pobyt mít. V tomto případě je to člověk, který nám byt pronajme. My jsme až třetí osoba, smlouva bude mezi námi a jím na základě svolení družstva, proto to prý nejde :-(

Aha - tak to jsem špatně pochopila, u našich to je tak že jsou majiteli družstevního bytu. Omlouvám se, ale alespoň jsem se dozvěděla něco nového.

Tak asi jedině jít se nechat zapsat na ten úřad :) - přeji dobré pořízení.

• Citovat
  • Upravit
6093
17.1.11 16:58

Nejsem si jistá, jestli od nového roku ještě existuje možnost nahlásit TP na městský úřad :nevim:
Nepídila jsem se po tom, ale pár lidí nezávisle na sobě mi tvrdili, že od nového roku to už nebude možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.1.11 17:02
Cappy píše:
Nejsem si jistá, jestli od nového roku ještě existuje možnost nahlásit TP na městský úřad :nevim:
Nepídila jsem se po tom, ale pár lidí nezávisle na sobě mi tvrdili, že od nového roku to už nebude možné

A kde budou „bydlet“ bezdomovci? Ti se vždycky hlásí na úřad, ne?

• Citovat
  • Upravit
4989
17.1.11 17:19

Je to presne tak, jak pise Jura, k trvalemu pobytu staci svoleni majitele bytu, jiste vam to potvrdi na MU. My se nedavno hlasili k rodicum a tata musel jit s nami na MU a podepsat, ze s tim souhlasi.

Příspěvek upraven 17.01.11 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
17.1.11 17:21

Nahlásit se na úřad nešlo nikdy… dá se tam dostat pouze tak, že vás někdo odhlásí z předchozího bydliště (doloží, že už se tam nezdržujete), pak přepíší trvalé bydliště na úřad v té obci, kde jste dříve bydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.1.11 17:28
petka.konecna píše:
Cappy píše:
Nepídila jsem se po tom, ale pár lidí nezávisle na sobě mi tvrdili, že od nového roku to už nebude možné
A kde budou „bydlet“ bezdomovci? Ti se vždycky hlásí na úřad, ne?

Snažila jsem se něco o tom najít na netu, ale marně.
Takže radši považujte to moje tvrzení jako výkřik do tmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.1.11 17:46
lucie.t píše:
Je to presne tak, jak pise Jura, k trvalemu pobytu staci svoleni majitele bytu, jiste vam to potvrdi na MU. My se nedavno hlasili k rodicum a tata musel jit s nami na MU a podepsat, ze s tim souhlasi.Příspěvek upraven 17.01.11 v 17:21

Njn, jenže majitelem bytu je družstvo, družstevníci de facto nee a když to družstvo nepovolí, tak jsou namydlení. V případě hrozící exekuce bych se rovnou přihlásila na ten úřad, bude to nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 18:43

Obávám se, že Gina má pravdu a máme smůlu :-( No snad teda půjde udělat bydliště na tom magistrátu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max