Jak vyřešit trvalé bydliště?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
17.1.11 18:53

No ono by bylo dobré vědět, jak je formulovaná zakládací listina toho družstva. CO přesně je předmětem vlastnictví člena družstva. Když jsem členem družstva, tak do něj vkládám nějaký majetek. Pokud jsou to jenom peníze, za které družstvo stavělo byty, tak byty jsou opravdu majetkem družstva. Fakt ale záleží na konkrétní formulaci. V obecné rovině má pravděpodobně pravdu Gina :oops: , ale pak by družstvo mohlo klidně podnikat tak, že by ty byty pronajímalo… Takže to určitě chce propátrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
17.1.11 21:27
pavlak5 píše:
můžete se přihlásit a obecním nebo městském úřadě .

to je asi nejlepší varianta i k hrozící exekuci, kdy pak nemají tolik možností vám sebrat bydlení apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
17.1.11 21:29
Cappy píše:
Nejsem si jistá, jestli od nového roku ještě existuje možnost nahlásit TP na městský úřad :nevim:
Nepídila jsem se po tom, ale pár lidí nezávisle na sobě mi tvrdili, že od nového roku to už nebude možné

No, taky jsem slyšela, že to bude problém…ale to z důvodu, že to lidi zneužívají právě kvůli exekucím apod., protože pro exekutory je to slepá ulička a exekuce většinou končí jako neúspěšné. Ale v tomto případ by problém být neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.1.11 14:10
Jura007 píše:
Do zřizování trvalého pobytu nemá družstvo, promiňte mi ten výraz, co mluvit. Je to na dohodě mezi vámi a majitelem družstevního bytu. Pokud si půjdete na městský úřad ohlásit trvalý pobyt a předložíte podnájemní smlouvu, tak po vás budou chtít písemný souhlas majitele bytu. Pokud on vám písemný souhlas dá, tak vám to trvalé bydliště zaevidují.
Jinak trvalé bydliště je pouze administrativní údaj, aby pošťáci, policie a exekutoři věděli, kde vás mají hledat - a taky aby zaměstnavatel věděl, kam vám zasílat písemnosti spojené se zaměstnáním a kde vás vyhledat, pokud bude něco neodkladného.

Tím si nejsem tak jistá, vlastníkem bytu je stále družstvo, nikoliv jeho nájemce, který vlastní pouze práva a s družstvem uzavírá nájemní smlouvu. POkud si najde podnájemníka, tak i ten musí podepsat smlouvu s družstvem, a v té je jasně uvedeno, že majitel bytu, tedy družstvo, nesouhlasí s přihlášením se k trvalému pobytu. Tak to chodí u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.1.11 14:52

v CR musi mit prece kazdy trvaly pobyt. Nebo ne? Kdyz jim k tomu druzstvo neda souhlas,tak jim bude muset MU (OU) umoznit trvaly pobyt na urade. :nevim:

Trvaly pobyt je jedna ze zbytecnosti, ktera komplikuje zivot. V jinych statech neco jako trvaly pobyt vubec neexistuje, dulezite je, kde clovek skutecne bydli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.1.11 16:17

Raduško, ono družstvo vznikne tím, že se sejde víc jak pět ekonomických subjektů a dají dohromady nějaký majetek za nějakým účelem. U bytového družstva bych předpokládal, že se dávají dohromady peníze za účelem vystavění bytů k účelu bydlení členů družstva. Ale zakládací listina může být formulovaná i mírně odlišně - třeba je část bytů určena ke komerčnímu pronajímání, aby se vylepšilo hospodaření družstva… Ale to fakt jenom hádám, potřeba je posuzovat konkrétní příklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 11:14
janina.sun píše:
Cappy píše:
Nejsem si jistá, jestli od nového roku ještě existuje možnost nahlásit TP na městský úřad :nevim:
Nepídila jsem se po tom, ale pár lidí nezávisle na sobě mi tvrdili, že od nového roku to už nebude možné

Vím, že to asi bude problém.. U nás to není ani tak o zneužití situace, nám stejně půjdou po penězích (kterých je tedy hooodně málo, z toho důvodu ty potíže) než po majetku, vlastníme jen nábytek a spotřebiče, hodnota minimální, to vem čert.. Ale bojím se, že kdybysme měli trvalý pobyt u rodičů, o všechno přijdou i oni kvůli nám. Nemají s našimi problémy nic společného, takže to nemůžu dopustit :zed:

No, taky jsem slyšela, že to bude problém…ale to z důvodu, že to lidi zneužívají právě kvůli exekucím apod., protože pro exekutory je to slepá ulička a exekuce většinou končí jako neúspěšné. Ale v tomto případ by problém být neměl
  • Citovat
  • Upravit
1626
25.2.11 09:38
pavlak5 píše:
můžete se přihlásit a obecním nebo městském úřadě .

To není tak lehký. Úřady Vás budou mít za „houmlesy“ a radnice,ne kterou byste se přihlásili taky bude protestovat (pro ně starost navíc) Vždyť víme jak to v tomhle státě chodí.Přeju pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.3.11 20:15

ahoj
mužu se zeptat jak jste dopadli na tom MÚ?Jde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
25.1.12 11:49

Trvalé bydliště na městském úřadě
http://my.opera.com/…stskem-urade

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
24.9.12 21:29

Potřebovala bych taky radu, byt, který s manželem vlastníme ted prodáváme, já a dcera tady máme trvalé bydliště, manžel ne, ten si nechal bydliště u rodičů, ted se manželovi rodiče odstěhovali, my půjdeme na zimu bydlet k nim a domek po nich budeme rekonstruovat, ještě to je pořád vlastnictví manželových rodičů, kam si ted máme nahlásit trvalé bydliště a kde se to vyřizuje a co všechno k tomu potřebuji? Už si to nepamatuji, děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.9.12 21:36

Pokud jsou rodiče majitelé domu, musí jít s tebou na úřad a podepsat souhlas s tím že budeš mít u nich trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.13 11:08

Mám takový dotaz, bydlím s přítelem a 3dětmi u známého, ale nechce nám dát nájemní smlouvu a ani trvalý pobyt. Přítel má trv. pobyt u rodičů. Známý neplatí TV ani rozhlas, to bych si klidně platila, ale nevím jak je to s popelnicí, tu ještě platím na starou adresu i rozhlas a TV. Když pujdu na Mú, že tam chci mít trvalý pobyt, tak musím mít od známého nějaký papír že u něj bydlím, ale nechce mi dát trv. pobyt, nebo jim nemám nic říkat kde bydlím? Kde potom budu platit popelnice? Na úřadě? Kam si mám potom nechat posílat poštu? Na úřad kde budu mít trvalák nebo ke známýmu? Nebo si múžu někde nahlásit doruč. adresu na úřadě a někde u známého? Snad jsem to napsala srozumitelně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
4.12.13 11:12

Ahoj, trvalé bydliště na úřadě ti dobrovolně rozhodně nedají. Popelnice bys měla nadále platit tam kde máš trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.13 11:18

Já mám trvalé bydliště, jinde než kde teď bydlím, musím se odhlásit z bývalého bydliště jelikož jsem byla v podnájmu, teď bydlím u známého, a nechce mi udělat trvalé bydliště a jediná možnost je trvalé bydliště na Mů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí