Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To jo ale když příjdeš na úřad, že chceš zrušit trvalé bydliště, tak ti ho nezruší pokud jim nedáš jiné a dobrovolně si tě na úřad přihlásit nedaj. Takže akorát tak aby tam kde máš minulé bydliště tak majitel ti ho může zrušit, respektive dát žádost (trvá to tak 3 měsíce) musí to podepsat i svědci, že už tam nebydlíš a tak.
@janisek1812 na úřadě Ti nikdo nedá trvalé bydliště, tam se odhalšují jen zoufalci, co nikam nepatří, rozhoduje o tom soud. Musíte sehnat takové bydlení, kde Ti TP dají. Nebo si ho zřídit např u rodičů a pod. A platit tam příslušné poplatky, které se k TP vážou… Jinak pokud chceš bydliště na Mú, tak to musí žádat ten, kde jsi měla tp naposledy. Ty sama ne.
Ahoj, mám ještějeden dotaz ohledně podnájmu. My bydlíme u známého v RD, ale jak jsem už psala nechce mi dát nájemní smlouvu ani trv. pobyt.
Když je majitel RD a má podnájemníky, a dal by jim i nájemní smlouvu, musí odvádět nějaké daně, nebo z toho nájemného odvádět daně? Je tam nějaký limit, kdy nemusí platit daně za nájemníky? Snad jsem to dobře napsala, napíšu to i jinak:
Budu majitelkou rod. domku, budu tam mít nájemníky, kteří mi budou platit nájem, např.5tis. musím to někde nahlásit že mámnájemníky a musím z toho nájemného odvádět daně, nebo část nájmu? Nebo by mi celý nájem zůstal, ale i tak bych musela někam naahlásit že mám nájemníky?
Známý nám nechce udělat náj. smlouvu, že by musel odvádět daně. Můžete mi někdo poradit jak to vlastně je? Díky.
http://www.finance.cz/…najmu-bytu-/ určitě musí, nevím jak po novém roce, ale předpokládám, že to zůstane stejné…
@janisek1812 píše:
Ahoj, mám ještějeden dotaz ohledně podnájmu. My bydlíme u známého v RD, ale jak jsem už psala nechce mi dát nájemní smlouvu ani trv. pobyt.
Když je majitel RD a má podnájemníky, a dal by jim i nájemní smlouvu, musí odvádět nějaké daně, nebo z toho nájemného odvádět daně? Je tam nějaký limit, kdy nemusí platit daně za nájemníky? Snad jsem to dobře napsala, napíšu to i jinak:
Budu majitelkou rod. domku, budu tam mít nájemníky, kteří mi budou platit nájem, např.5tis. musím to někde nahlásit že mámnájemníky a musím z toho nájemného odvádět daně, nebo část nájmu? Nebo by mi celý nájem zůstal, ale i tak bych musela někam naahlásit že mám nájemníky?
Známý nám nechce udělat náj. smlouvu, že by musel odvádět daně. Můžete mi někdo poradit jak to vlastně je? Díky.
Ještě tady http://www.mesec.cz/…mni-smlouvu/
Vlastník bytu nemůže vnutit podnájemní smlouvu, pouze nájemní.