Trvalé bydliště v podnájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
244
20.1.11 13:23

Trvalé bydliště

ahoj,na toto téma je tu dost diskuzí,ale chtěla bych
se zeptat na svůj konkrétní případ,kdo mi co poradíte nebo napíšete zkušenosti.S přítelem a dcerou bydlíme již tři roky v podnájmu,peníze za najem posíláme nájemci majieli který tady má pořád trvalé bydliště,ale byt je družstevní.Přítel má trvalé bydliště u své matky a já i s dcerou u svých rodičů,jenže moji rodiče za mě i dceru musí platit poplatky jako stočné a popelnice.Ikdyž si všechno platíme tady v nájmu.Chtěla bych si trvalé bydliště odhlásit od rodičů,ale můžu si napsat trvalé bydliště v podnájmu,co k tomu potřebuji??v případě kdyby to nešlo tak budu mít trvalé bydliště na obci a o zrušení trvalého bydliště u rodičů musí požádat rodiče?poraďte děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.1.11 13:26

k tomu je potreba sohlas majitele bytu,jen tak sami od sebe nemuzete

• Citovat
  • Upravit
2436
20.1.11 13:28

Pro trvalé bydliště v podnájmu potřebuješ souhlas majitele bytu. Buď s tebou musí osobně zajít na úřad nebo dát písemný a notářsky ověřený souhlas. Z vlastní zkušenosti vím, že majitelé ten souhlas moc dávat nechtějí a když tak až po delší době, kdy se přesvědčí, že jste spolehliví nájemci. Jak je to s odhlášením od rodičů nebo nahlášením se na obci nevím. Teď někde jsem zrovna četla, že to není tak lehké se přihlásit na obecním úřadě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
20.1.11 13:30
Anonymní píše:
k tomu je potreba sohlas majitele bytu,jen tak sami od sebe nemuzete

no jo a za kým jít za tím pronajímatelem,kterému posíláme nájem a je vlastník družtesvíno podílu jestli jsem to napsala dobře nebo musíme jít pro souhlas na družstvo když byt je družstevní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 13:34

popelnice ale za tebe platit rodice nemusi ani az malou staci kdyz daji papir z et o platis jinde.
A toto vim moc dobre. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
20.1.11 13:36

Můj švagr ted pronajímal byt,je taky družstevní,tak on i nové nájemníci zajely na bytové družstvo a tam se to vše vyřídilo.Na obec si pak už můžete zajít samy dát trvalé bydlyště a tím pádem se zruší to minulé,není třeba to odhlašovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
20.1.11 13:37

A nemusí platit ani vodu - u rodičů, nemusíš tam být přihlášená jako bydlící, ale můžeš tam mít trvalé. Já to mám takhle u babičky, jsem majitel bytu, ale neplatím služby, prostě se jen pošle prohlášení, že to chceš odhlásit, jelikož se tam nezdržuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
20.1.11 13:43
Blanulina píše:
Můj švagr ted pronajímal byt,je taky družstevní,tak on i nové nájemníci zajely na bytové družstvo a tam se to vše vyřídilo.Na obec si pak už můžete zajít samy dát trvalé bydlyště a tím pádem se zruší to minulé,není třeba to odhlašovat.

no bylo mě řečeno když bych musela jít na obec dát trvalé bydliště tak prý to nejde jen tak a prý rodiče musí poslat nějaký papír na obec že mě u nich chtějí zrušit trvalé bydliště :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
20.1.11 13:45
kattkka píše:
popelnice ale za tebe platit rodice nemusi ani az malou staci kdyz daji papir z et o platis jinde.
A toto vim moc dobre. :wink:

posílali jsme na obec i okopírovanou podnájemní smlouvu že na adrese trvalého bydliště nebydlím,aby mamka nemusela platit to stočné a popelnice,tak odpověď byla,že nám dají jen X % slevu že placení nám úplně neodpustí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
20.1.11 13:49
pikola píše:
A nemusí platit ani vodu - u rodičů, nemusíš tam být přihlášená jako bydlící, ale můžeš tam mít trvalé. Já to mám takhle u babičky, jsem majitel bytu, ale neplatím služby, prostě se jen pošle prohlášení, že to chceš odhlásit, jelikož se tam nezdržuješ.

no vodu teda za nás neplatí ale stočné za mě i dceru platí,protože se to platí za osobu,a protože tam máme to trvalé bydliště tak to chtěji zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
20.1.11 14:02
Lucky.O píše:
pikola píše:
no vodu teda za nás neplatí ale stočné za mě i dceru platí,protože se to platí za osobu,a protože tam máme to trvalé bydliště tak to chtěji zaplatit

To právě není pravda, to že tam máš trvalé bydliště neznamená, že tam musíš bydlet, vodné stočné se platí na přihlášené osoby v bytě, to je úplně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 14:05
Lucky.O píše:
kattkka píše:

posílali jsme na obec i okopírovanou podnájemní smlouvu že na adrese trvalého bydliště nebydlím,aby mamka nemusela platit to stočné a popelnice,tak odpověď byla,že nám dají jen X % slevu že placení nám úplně neodpustí :nevim:

Mam pocit ze musi uplne.ja zkusim nekde pohledat.Stema popelnicemi.A tu vodu a stocne to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
20.1.11 14:08
kattkka píše:

hele to neni tak jednoznacny, asi jak kde. my zijeme v zahranici a rodice za nas musi platit stejne. Jednou tam mame trvale bydliste,tak musime platit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 14:08
pikola píše:
Lucky.O píše:
pikola píše:
To právě není pravda, to že tam máš trvalé bydliště neznamená, že tam musíš bydlet, vodné stočné se platí na přihlášené osoby v bytě, to je úplně něco jiného.

ja mam dojem ze i ta voda se rozpocitava na osoby zijici v domacnosti.my tu nemame trvalej pobyt.Ale tam kde mam neplatim.A popelnice jsem platila tak tam kdemam trvalej pobyt.I pritel.
Akorat tu jsem dosla na obec rekla jsem ze popelnice platime jinde a oni mi dali akorat nalepku na poplenici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 14:10
lucie.t píše:
kattkka píše:
hele to neni tak jednoznacny, asi jak kde. my zijeme v zahranici a rodice za nas musi platit stejne. Jednou tam mame trvale bydliste,tak musime platit :cert:

Mam trvalej pobyt jinde.Popelnice se plati jednou a je jedno kde.
Jak to je kdyz zijes v zahranici nevim.Ale dvakrat rozhodne popelnice neplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí