Trvalé bydliště v podnájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
31.8.13 20:07
@Veru04 píše:
Zdravím..mám prosbicku..chci si změnit trvale bydliste z bytu a nahlásit zpět k rodičům, ale bydlet tam nebudu.Co k tomu potrebuji? Děkuji za informací..ať tam nechodím zbytecne..:)

souhlas rodičů a platit tam odpady :mrgreen: stačí zajít na měú s jedním s rodičů, když dokážou, že mají vlastnická práva, podepíše se papír a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
13.11.13 10:18

Mám trvalé bydliště u rodičů, a moje novorozená dcera má automaticky trvalé bydliště po mě, tedy taky u mých rodičů.
S partnerem žijeme v podnájmu a nelze si zde zařídit trvalé bydliště.

Důvodem proč píši je, že dcera má příjmení po svém otci. Bude jí chodit nějaká pošta, je potřeba aby rodiče na dopisní schránku i zvonek přidali její jméno?
8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.11.13 10:28

Záleží na tom kde bydlíte a jaká je pošťačka. Já se taky jmenuju jinak než zbytek rodiny a nemáme na domě číslo, ani jméno. Pošťačka nás zná, jsme tu sedm let a nikdy nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
13.11.13 10:32
@Katchus píše:
Záleží na tom kde bydlíte a jaká je pošťačka. Já se taky jmenuju jinak než zbytek rodiny a nemáme na domě číslo, ani jméno. Pošťačka nás zná, jsme tu sedm let a nikdy nebyl problém.

V Brně v paneláku bydlíme…
Ale to je irelevantní.
Jde mi o to, že jestli bude mojí dceři chodit nějaká pošta, tak na její jméno nebo na moje jméno jako zákonného zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
13.11.13 10:37
@zvědavá borůvka píše:
V Brně v paneláku bydlíme…
Ale to je irelevantní.
Jde mi o to, že jestli bude mojí dceři chodit nějaká pošta, tak na její jméno nebo na moje jméno jako zákonného zástupce.
Úřední dopisy budou určeny vám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.11.13 10:48
@zvědavá borůvka píše:

No mi přišly kaartičky zdravotní pojišťovny na jména dětí (po otci) jné než moje. Taky složenka na popelice na jejihc jméno.
Pozvánka na vítání občánků byla na „zákonný zástupce jméno a jméno příjmní“ takže taky vlastně jejich jméno.
Ale to vše Ostrava, v Brně to může být jiné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
13.11.13 10:54

Tak mně přišla kartička zdr. pojišťovny na jméno dcerky na adresu trv. pobytu, a to i přesto, žýe jsme výslovně žádali VZP o zaslání na jinou adresu - kde bydlíme. Šla jsme si náhodou pro poštu do trv. bydliště, a dopis s kartičkou VPZ mojí dcery, se váell nad schránkami.

• Citovat
  • Upravit
6157
13.11.13 10:55

@subsomi

Dík, to jsem potřebovala vědět.
Zařídím aby si mí rodiče dali na dopisní schránku i její jméno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
13.11.13 10:56

@sad 1

Nehoráznost od nich, taky jsme u VZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
13.11.13 10:58
@zvědavá borůvka píše:Důvodem proč píši je, že dcera má příjmení po svém otci. Bude jí chodit nějaká pošta, je potřeba aby rodiče na dopisní schránku i zvonek přidali její jméno?
8o :nevim:

A mě bude chodit nějaká pošta? Mám si dát jméno na schránku? Nevíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
31672
13.11.13 11:29

Pošta určitě chodí na jméno dětí, od pojišťoven, a tak..takže bych tam to jméno dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
13.11.13 11:30
@zvědavá borůvka píše:
@sad 1Nehoráznost od nich, taky jsme u VZP.

no taky jsme se divili, proč pořád nepřichází kartička, pak jsem jela pro poštu, a ejhle. Škoda mluvit :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
1121
20.11.13 08:59

Hokky, nevíte, jak je to s Mongoly? Pokud budou mít nájemní smlouvu na byt, jak to je u nich s místěm trvalého pobytu, pokud majitel bytu nechce, aby byli hlášeni u něho v bytě? díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.11.13 09:55

@Vojtula tak ať s nimi neuzavírá smlouvu…
Jinak u cizinců se nejedná o trvalý pobyt ve smyslu zákona o evidenci obyvatel, ale o místo pobytu pro cizineckou policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
3.8.16 17:54

Jak se mění trvalé bydliště?
Bývalý majitel nemovitosti, později oprávněný k spoluužívání nemovitosti na základě věcného břemena má stále trvalé bydliště uvedeno na adrese nemovitosti. Nyní tam již nemá žádný majetek, věcné břemeno je zrušeno. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí