Trvalé bydliště v podnájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2436
20.1.11 18:20

Mám totiž dojem, že se to týká hlavně Prahy, to že smlouva o nájmu nestačí. No co už, teď už se mě to naštěstí netýká, už mám bydlení vyřešeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
20.1.11 19:12
Princess píše:
Mám totiž dojem, že se to týká hlavně Prahy, to že smlouva o nájmu nestačí. No co už, teď už se mě to naštěstí netýká, už mám bydlení vyřešeno :-)

Tak to je super, že to máš vyřešeno :wink: No nás se to asi bude týkat ještě hodně dlouho :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.1.11 20:32
Princess píše:
Mám totiž dojem, že se to týká hlavně Prahy, to že smlouva o nájmu nestačí. No co už, teď už se mě to naštěstí netýká, už mám bydlení vyřešeno :-)

Ale stačí, pokud ne, je to buzerace, nebo nevědomost ze strany úředníka.

Toto je ze stránek Prahy 4

". Jaké doklady je nutné mít s sebou

Při ohlášení změny místa trvalého pobytu je občan povinen:
vyplnit a podepsat přihlašovací lístek k trvalému pobytu,
předložit platný občanský průkaz, u něhož není v důsledku jiné změny místa trvalého pobytu oddělena jeho vyznačená část; občan po ukončení pobytu v cizině předkládá cestovní pas, občan po nabytí státního občanství České republiky předkládá doklad o nabytí státního občanství,
předložit doklad opravňující užívat byt nebo dům (např. výpis z katastru nemovitostí, nájemní smlouvu), anebo pokud doklad nevlastní, úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu a doklad, který oprávněnost osoby ze zákona dokazuje (např. výpis z katastru nemovitostí, nájemní smlouva)."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
22.1.11 15:19
Michaelam25 píše:
Raduš.ka44 píše:
Michaelam25 píše:
Ahoj o zrušení trvalého bydlyště musí požádat rodiče na Městě ale zvlastní zkušenosti vím že to rušit nechtějí pokud se nepřehlašuješ jinam než na město musí ktomu být vážný důvot,musíš být odstěhovoná dýl jak tři roky a musí tam ktomu být i svědci kteří nejsou z rodiny aby dosvědčily že tam už nabydlýš dýl jak tři roky
Ale to je jiná situace.. Ty píšeš o zrušení, které se většinou provádí bez vědomí odhlašovaného (třeba nájemník se odstěhuje, ale TP nezmění, tak mu ho majitel zruší). Lucky.O se ptala, jestli rodiče musí zrušit její TP, když si ho zařídí jinde, tak to nemusí, ale teď mě napadlo, že akorát by měli nahlásit změnu na družstvu (tam chtějí doložit, kam se dotyčný přestěhoval - alespoň u nás), nebo majiteli bytu.
Aha tak to sem špatně pochopila myslela sem žepotřebuje zrušit TP a dát si ho na Město

no jako jestli si ten trvalý pobyt nebudu moci dát podnájmu,tak se budu muset nahlásit na obec,už nechci mít trvalé bydliště u rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
22.1.11 15:22
elchirk píše:
Popelnice se platí jen jednou a to tam, kde máš trvalé bydliště. Já bydlím v jiném městě než rodiče, trv. bydliště mám u nich a popelnice platí oni a já už tady ne. A potom za mě ještě platí osvětlení společných prostor v domě.
Ale já už si letos bydliště přehlásím, echtělo se mi měnit občanku na dvakrát, takže si společně s příjmením změním i bydliště.
Vodné a stočné pokud vím se platí podle odběru na vodoměru, kolik se spotřebuje vody a nemělo by to záležet na tom, kolik tam je nahlášených lidí k trvalému pobytu. Aspoň my to tak máme. Ale možná je to různé, nechci tvrdit, že je to všude stejné.

hm u nás je to jinak s tím stočným se to platí na osobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
22.1.11 15:50
Lucky.O píše:
Michaelam25 píše:
Raduš.ka44 píše:
Michaelam25 píše:
Ahoj o zrušení trvalého bydlyště musí požádat rodiče na Městě ale zvlastní zkušenosti vím že to rušit nechtějí pokud se nepřehlašuješ jinam než na město musí ktomu být vážný důvot,musíš být odstěhovoná dýl jak tři roky a musí tam ktomu být i svědci kteří nejsou z rodiny aby dosvědčily že tam už nabydlýš dýl jak tři roky
Ale to je jiná situace.. Ty píšeš o zrušení, které se většinou provádí bez vědomí odhlašovaného (třeba nájemník se odstěhuje, ale TP nezmění, tak mu ho majitel zruší). Lucky.O se ptala, jestli rodiče musí zrušit její TP, když si ho zařídí jinde, tak to nemusí, ale teď mě napadlo, že akorát by měli nahlásit změnu na družstvu (tam chtějí doložit, kam se dotyčný přestěhoval - alespoň u nás), nebo majiteli bytu.
Aha tak to sem špatně pochopila myslela sem žepotřebuje zrušit TP a dát si ho na Město
no jako jestli si ten trvalý pobyt nebudu moci dát podnájmu,tak se budu muset nahlásit na obec,už nechci mít trvalé bydliště u rodičů

Sama se na město nahlásit nemůžeš, můžeš si pouze změnit TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
23.1.11 09:29
mag píše:
Lucky.O píše:
Michaelam25 píše:
Raduš.ka44 píše:
Michaelam25 píše:
Sama se na město nahlásit nemůžeš, můžeš si pouze změnit TP.

jojo to je mě jasné myslela jsem to jako tak,že naši budou muset zkusit napsat žádost na obec že mi chtějí zrušit bydliště,prostě to musíme nějakou udělat aby už neměla u rodiču trvalé bydliště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.11 11:19

Já teda nevím, ale raději bych měla bydliště u rodičů než na obci, jak nějaký bezdomovec. Hlavně si tam pak musíš chodit i pro nějakou poštu a tak. Ajak zapomeneš, tak může být průser. Navíc vaši k tomu musí mít nějaký závažný důvod, není to jen tak.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
23.1.11 15:02

Rodiče podají žádost o zrušení tvého trvalého bydliště, pokud tam skutečně nebydlíš a nejsi např. spoluvlastníkěm domu či bytu, město ti trvalý pobyt ve správním řízení zruší a zřídí ti ho na své ohlašovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vasekkk
26.3.12 14:22

poplatky

dobry den,chtel jsem se jen zeptat,jestlize si menim trvaly pobyt,musim odhlasovat nekde poplatky za popelnice,nebo se to rusi automaticky.ani na urade mi nebyly schopny nic poradit..dekuji.Vasek

• Citovat
  • Upravit
244
13.4.12 23:04
@vasekkk píše:
dobry den,chtel jsem se jen zeptat,jestlize si menim trvaly pobyt,musim odhlasovat nekde poplatky za popelnice,nebo se to rusi automaticky.ani na urade mi nebyly schopny nic poradit..dekuji.Vasek

Zdravím,já myslím,že tam kde máte trvalý pobyt tak se platí popelnice,to znamená pokud si přepisujete trv.bydliště tak bych se zajímala o zaplacení popelnic na novem trv.bydlisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vasekkk
14.4.12 09:30

poplatky

Dobry den,chtel jsem se jeste zeptat,jelikoz jsem se odstehoval na jinou adresu,ale trvaly pobyt zustal stejny,z druzstvem.kteremu patri barak jsem ukoncil smlouvu,musim zde jeste platit poplatky za popelnice,kdyz je platim jinde,tam kde jsem v podnajmu.

• Citovat
  • Upravit
vasekkk
14.4.12 09:35
@Lucky.O píše:
Zdravím,já myslím,že tam kde máte trvalý pobyt tak se platí popelnice,to znamená pokud si přepisujete trv.bydliště tak bych se zajímala o zaplacení popelnic na novem trv.bydlisti.

Dekuji,nakonec jsem si to trvale nechal,jen jako formalitu..

• Citovat
  • Upravit
Veru04
31.8.13 18:15

Zdravím..mám prosbicku..chci si změnit trvale bydliste z bytu a nahlásit zpět k rodičům, ale bydlet tam nebudu.Co k tomu potrebuji? Děkuji za informací..ať tam nechodím zbytecne..:)

• Citovat
  • Upravit
66800
31.8.13 18:21

Ke změně místa trvalého pobytu jakožto evidenčního údaje dochází už pouhým ohlášením obecnímu úřadu v místě nového trvalého pobytu, tzv. ohlašovně. Ohlašovatel však musí doložit buď vlastnictví předmětné nemovitosti, oprávnění ji užívat (např. na základě nájemní smlouvy) nebo souhlas vlastníka či nájemce s ohlášením této změny. Z přihlášení občana k trvalému pobytu žádná práva k dané nemovitosti ani k jejímu vlastníkovi nevyplývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí