Trvalé bydliště v podnájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
3.8.16 17:57

Vy ho chcete odhlásit? Nuceně? Je to ve správním řízení, 100,– Kč za 1 osobu a je to cca na 1 měsíc. Musíte doložit, že tam „nemá nárok“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
3.8.16 18:14

@Ivan PPZ Doufám, že se odhlásí sám. Ale pokud ne, tak zjišťuju, jestli nemůžeme mít nějaké potíže. Např. mi někdo říkal, že když má někdo někde trvalé bydliště, tak tam může bydlet. To se mi zdá jako blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
3.8.16 18:18

Trvalé bydliště neznamená, že má „nárok“ někde bydlet. Ale příslušný úřad zřídí trvalý pobyt na základě třeba nájemní smlouvy (nebo i podnájemní). A nejsem si jist (tedy vlastně jsem), že by někdo zkoumal pravost předložených smluv. Navíc nájemník může udělat podnájemní smlouvu a šup jdeme pro trvalák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
3.8.16 18:42

@Ivan PPZ Doufám, že si trvalé bydliště zruší. Ale jak to zjistím, jestli si to zrušil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.8.16 18:49
@Sára 1 píše:
Např. mi někdo říkal, že když má někdo někde trvalé bydliště, tak tam může bydlet. To se mi zdá jako blbost.

To taky je blbost. To, že úředník zaevidoval někde někomu trvalý pobyt, nezakládá nárok tam bydlet, ale naopak: Právo někde bydlet zakládá možnost přihlásit se tam k trvalému pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.8.16 18:52
@Sára 1 píše:
Jak se mění trvalé bydliště?
Bývalý majitel nemovitosti, později oprávněný k spoluužívání nemovitosti na základě věcného břemena má stále trvalé bydliště uvedeno na adrese nemovitosti. Nyní tam již nemá žádný majetek, věcné břemeno je zrušeno. Co s tím?

Je nyní oprávněný k spoluužívání na základě věcného břemene? O jaké spoluužívání jde? K bydlení? Jestli ano, tak s tím nic: To právo spoluužívání zakládá právo přihlásit se tam k trvalému pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
3.8.16 18:57
@Sára 1 píše:
@Ivan PPZ Doufám, že si trvalé bydliště zruší. Ale jak to zjistím, jestli si to zrušil?

Zajdeš si na městský úřad na evidenci obyvatel, tam Ti vyjedou všechny, kdo mají na dané adrese trvalé bydliště.
My za to platili 100,– poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
3.8.16 20:48
@eumedon píše:
Je nyní oprávněný k spoluužívání na základě věcného břemene? O jaké spoluužívání jde? K bydlení? Jestli ano, tak s tím nic: To právo spoluužívání zakládá právo přihlásit se tam k trvalému pobytu.

Psala jsem, že věcné břemeno je již zrušeno. Pouze si nezměnil trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
3.8.16 20:51
@Adinal píše:
Zajdeš si na městský úřad na evidenci obyvatel, tam Ti vyjedou všechny, kdo mají na dané adrese trvalé bydliště.
My za to platili 100,– poplatek.

Díky. Uvidíme, jak se k tomu postaví. Snad to zruší a řekne nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí