Bydlení v Čakovicích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
313
7.1.24 15:13
@Cuddy píše: Že zameckeho parku má tebou zmíněnou Tupolevovu to pěšky 30 minut bude.

Ja o tupolevove nic nepsala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.24 15:54

Zakladatelko, víc informací najdeš na cakovice. cz, příp. zscakovice cz.
Pro menší děti tady fungoval cirkus, cvičení v sokolovně nebo něco v blízkém okolí, kroužky přes školku nebo pěvecký sbor.
Starší děti zase hodně chodí na kroužky přes školu, fotbal - Třeboradice nebo Čakovice, florbal, házená, tenis, sokolovna, karate, gymnastika nebo kroužky přes DDM. Je tady i ZUŠ nebo angličtina hellen doron, pěvecký sbor.
Ještě k tomu složení obyvatelstva- syn za celou dobu studia na ZŠ měl jednoho roma za spolužáka asi 2 roky, pak už nic. Z cizinců jsou tady spíše Ukrajinci, Slováci.
Jinak, když se v zimě zadaří a nasněží, tak se bobuje na kopci před zámkem v parku nebo když jsou mrazy, tak se zase bruslí na rybníku v parku. Jinak v dojezdové vzdálenosti stadion a bazén v Letňanech. Čakovice jsou prostě větší vesnice, kde se zná spousta lidí minimálně od vidění, z hřiště, že školy.
Jo a je tu hluk, pokud ti nevadí v létě děti běhající pod okny, sekačky trávy, protože je tu tolik ploch na sekání, přelétávající letadla, psy na procházce.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
7.1.24 16:57

Jenom dodám, ze moje dvě děti chodily celých devet let do čakovické základky a ani jedno dítě nemělo spolužáka Roma. Ja chodila na cakovickou zakladku a tenkrat byla v Čako jedna celkem slušná cikánská rodina. Takze tady napsane, ze je Čako černo a zme je to romská čtvrť jsou nesmysly. Jinak spousta kroužku je v ramci školy a krom vyse jmenovaného je v Čakovicich DDM a taky lezecka stěna.

• Citovat
  • Upravit
18626
8.1.24 13:38

No já teda čumím na lokalni odborníky :lol: :lol: bydlím na tom novém sídlišti u parku 7 let a cikán tu není ani jeden 8o jedine kde je potkám jsou v lete na koupališti a to nechapu odkud jsou, protože po Cako jsem nikdy žádný ani particky nepotkala. Jsou tu 2 ubytovny už léta a ani tam není žádný bordel. Nějaký Ukacka a Slováci za praci. Denně a klidně i v noci chodím okolo s ditkem na vlak, do školky, na procházky s kočárem… za me je to tu super a příjemná komunita. S malymu dětmi ideál - plno kroužku, škola má mít po dostavení budovy kapacitu 1700 žáků od září 24. Do školky se dostanou i podzimní triletaci. A za me tu skvěle funguje samospráva a lidi co sedí na radnici. Za tu dobu se to tu neskutečne pohnulo. Samozřejmě to má mouchy, ale já to tu mám rada. Nějaký plácání o tom jak je to tu hnusne a černé :lol: to je vidět, ze ti lidi o tom ví prd. Napr tohle bylo tocene u nás na sídlišti https://youtu.be/Gj2FdQbJ_Qg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 13:39
@Hanka1 píše:
Jenom dodám, ze moje dvě děti chodily celých devet let do čakovické základky a ani jedno dítě nemělo spolužáka Roma. Ja chodila na cakovickou zakladku a tenkrat byla v Čako jedna celkem slušná cikánská rodina. Takze tady napsane, ze je Čako černo a zme je to romská čtvrť jsou nesmysly. Jinak spousta kroužku je v ramci školy a krom vyse jmenovaného je v Čakovicich DDM a taky lezecka stěna.

Tady je snad všechno. Bezne odsud nevytahnu paty. Někdo zmiňoval doktory, ale ti se blbě shání snad všude, takže to je jen takový vykrik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.1.24 14:03

@hospodki no jsou tady odborníci na Čakovice, co tvrdí, že Čakovice jsou na Tupolevově a ze jsou Letňany s Čako propojené a hned vedle… :roll:

• Citovat
  • Upravit
313
8.1.24 15:33
@Hanka1 píše:
@hospodki no jsou tady odborníci na Čakovice, co tvrdí, že Čakovice jsou na Tupolevově a ze jsou Letňany s Čako propojené a hned vedle… :roll:

Jak se tedy jmenuje cast mezi cakovicema a letnanama, kdyz teda dle tebe nejsou propojene a hned vedle sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 15:58
@Maky9887 píše:
Jak se tedy jmenuje cast mezi cakovicema a letnanama, kdyz teda dle tebe nejsou propojene a hned vedle sebe?

Ty mluvíš o zbytku Avia Letnany, která spadá pod Letnany. Podivej se na rozlohu jak velká plocha je realne odděluje. Ty to zahrnujes do jednoho sídliště a to je pitomost. Jako kdybych rikala, ze Žižkov a Malesice je to same a naprosto ignorovala Nákladové nádraží, které je rozlohou polovicni :lol: O tomhle místě víš úplný kulový tak jdi radši soupat nohama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 16:00
@Tichošlápek píše:
Ale je to kousek a propojené.

Ty jsi úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 16:01
@Maky9887 píše:
Mela jsem kousek skolu a bydlela na P9.
Do cakovic bych nikdy nesla. I kdyz pujdete do novy zastavby tak si nepomuzete - skoly, skolky atd. Je to romska cast

A jaka ze Praha 9? Jako Cernak? kolbenka? Vysocany? Prosek? Tohle jsou zas pro me lokality úplně mimo s silenyma existencema :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
8.1.24 16:04
@hospodki píše:
A jaka ze Praha 9? Jako Cernak? kolbenka? Vysocany? Prosek? Tohle jsou zas pro me lokality úplně mimo s silenyma existencema :nevim:

Balabenka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.24 16:06
@hospodki píše:
A jaka ze Praha 9? Jako Cernak? kolbenka? Vysocany? Prosek? Tohle jsou zas pro me lokality úplně mimo s silenyma existencema :nevim:

Pod P9 nespada jen tohle. 8o Kazdopadne na volbe rodicu uz nic nezmenim, holt me prinesli tam a nez clovek odejde do sveho podle svych predstav tak to chvilku trva. Byt v cakovicich bych nikdy nekoupila, ale asi uz jste zvykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 16:06
@Havlova píše:
Balabenka. :mrgreen:

To je hranice 8… no jako úroveň informaci má jako já o Brně, kde jsem byla tak 5× když do toho počítám i jízdu po okruhu cestou na dovcu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.1.24 16:07
@Maky9887 píše:
Pod P9 nespada jen tohle. 8o Kazdopadne na volbe rodicu uz nic nezmenim, holt me prinesli tam a nez clovek odejde do sveho podle svych predstav tak to chvilku trva. Byt v cakovicich bych nikdy nekoupila, ale asi uz jste zvykly.

No víš prd, to jsem si jistá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
8.1.24 16:09
@hospodki píše:
No víš prd, to jsem si jistá :lol:

Možná ani neví, kde to nové sídliště a škola je. :nevim:
Balabenka je fakt osmička?

• načítám...
  • Citovat