Bydlení v řadovce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15796
2.9.26 09:06
@Snopy123 píše: Více

Treba nema kazdy na to aby si koupil barák.. Me by zase nevyhovovalo bydlet nekde v zapadákově. Nebydlíme na sídlišti, ale v byte ano, ve městě, dite chodi ven samo uplne běžně, hřišť v okolí několik. Vsude si dojde, do školy, na kroužky, ke kamarádkám. V případě zakladatelky bych se rozhodovala podle toho co je v okolí toho domu. Jestli je to někde ve vystrkově, vsechno daleko, nesla bych tam bydlet:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
2.9.26 09:11

@Alušáček Můj příspěvek byla reakce na zdejší příspěvky jak v takovém baráku ani omylem ani zadarmo, atd… a jak byt je lepší.
O finanční situaci nebyla vůbec řeč.

Každý ať uzná a bydlí jak se mu chce ne?
Ona se neptala jestli si to má koupit, ani neřešila místo kde to je, ptala se jak je v tom slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
2.9.26 09:15

Ale tak vidíš, že se to dá použít na každé bydlení.
Někdo ani zdarma do řadového domu a někdo ani zdarma do bytu. Jiný by zas nechtěl na vesnici a někdo nesnese trvale život ve městě. Někdo nesnese nové a chce starší, že to má pro něj víc ducha.
Bohu díky, že je možnost volby. Že nikdo nemusí žít, jak nechce, neuznává, nesnese. Jen někoho teda můžou brzdit finance. Ale předpokládám, když se tady ptá autorka na možnost koupit, že finance pořešené má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
2.9.26 09:19

Tohle je dvojdomek, ne řadovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
2.9.26 09:27

Mě vždycky baví jak ty názory jaký to je hnus a že by v tom nebydleli mají nejčastěji lidé, kteří buď mají ratejnu s nevyužitým pozemkem v Horní Dolní nebo bydlí v paneláku na sídlišti a ještě mají ten ekologický koncept, jako že přesně ví, že za humny se bude chemicky hnojit :mrgreen:

Raději než bydlet v paneláku s lodžií, do které mi pere slunce, budu za stejnou cenu bydlet tady, kde můžu vypustit děti na zahradu, od jara do podzimu si večer sednout s knížkou na terasu a v 35 stupních se jít vykoupat do vlastního bazénu než se koupat na koupališti spolu s potem a močí ostatních lidí. :think:

Zakladatelko, spíš řeš občanskou vybavenost v obci a dostupnost k městu a vzdálenost škol a školek. Přeji ať se Vám hezky bydlí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25508
2.9.26 09:59
@Pirek píše: Více

jo tááák, já jsem trubka :zed: narychlo jsem to viděla jako jeden velký barák pro větší rodinu…
ony jsou to dva domy pro dvě rodiny, tak to dost mění situaci, protože ty vchody jsou skoro těsně u sebe, plot mezi tím bude vypadat úplně na houby… soukromí nulové..
já že co všichni proti tomu mají, mně se to pro jednu velkou rodinu líbilo, člověk si musí představit pěknou zahradu k tomu, vzrostlejší stromy, keře u plotu, pergolu…
Ale do dvojdomku bych nešla ani za zlaté prase.. to už je krůček ke dvougeneračnímu bydlení, tady si uvidí do talíře centimetry, v přímém přenosu a uslyší úplně každé slovo.. nemluvě o nulovém soukromí na zahradě!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
2.9.26 10:00
@Kelsey1 píše: Více

Jo naprosto vždy. Proto jsem to i psala.
Někdy je to třeba i o nutném kompromisu, atd… Ale na to se zakladatelka vůbec neptala. Jen psala s jakým bydlením má zkušenost a jestli tady je to slyšet jako v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
2.9.26 10:01

Ono je výrazně jednodušší napsat, že bych tam nebydlel ani zadarmo, ale speciálně pro tebe to tedy rozepíšu: ten barák je naprosto šílený, na první pohled nemá požárně oddělenou střechu, ta atika neodpovídá normě, takže to už jaksi vypovídá o tom, jak to bude asi s celou stavbou. Podobně mě děsí hromosvod. Podle umístěni FV na sousedním domě je to nejspíše focené z jihu, takže ta velká okna (a proč proboha v druhém patře?) budou slušně vytápět dům, což se hlavně v létě hodí. Téměř nulový přesah střechy, chybějící terasa, chybějící sklep je už bezmozkových baráků standardem, takže to nemá cenu rozepisovat. Pozemek zcela jistě na bývalém poli, takže je zamořený. Společný pozemek se sousedem v kombinaci s prosklenou zdí znamená naprosto nulové soukromí. Takže opravdu takovouhle zrůdnost bych nechtěl k bydlení ani zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
2.9.26 10:02
@Zumpa píše: Více

Ale ona tam bydlet chce a na tohle se vůbec neptala. :nevim:

Pokud máš postřeh k hluku bylo fajn ji to rezepsat. :kytka:

Příspěvek upraven 02.09.26 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35130
2.9.26 10:03
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

To je dům pro dvě rodiny že? No, nevypadá to vůbec špatně, ale je tam asi vše slyšet. Kousek od nás je nová zástavba, kde jsou tyhle dvojdomky. Co vím, tak hodně lidí nadává, že od sousedů je vše slyšet, prý snad víc než v paneláku. Ale těžko říct co je na tom pravdy. Ten pozemek by tedy byl pro dvě rodiny? To by bylo na prd. Jestli pro jednu tak asi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25508
2.9.26 10:05

a já že co proti tomu máš…
já narychlo přehlídla, že je to pro dvě rodiny :zed: no tak hlavně když si představím tu půlku pozemku (že by se to dělilo kvůli soukromí), tak z toho vznikne naprosto otřesná uzoučká nudlička… jsem prva myslela, že je to velká vila pro velkou famílii :oops:
to by mi přišlo ok, i ty okna v patře se mi líbí kvůli světlu, ale když píšeš ty technické věci, tak bych ti věřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
2.9.26 10:07

Ano, pokud je dům špatně navržený a postavený, bude nejspíše i špatně odizolovaný. To potvrzuje i to, že to je postavený na kšeft, tzn co nejlevněji postavit a co nejdráž prodat. Absolutní absenci soukromí na pozemku jsem již popsal v předchozím příspěvku. Tenhle barák je past.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
2.9.26 10:11

Tak lidi si kupují různé domy :-)
Osobně bych tedy předpokládala, že před koupí si tam pozve nějakého odborníka (my tahali stavaře a statika - máme je tedy v rodině -) a dali na jejich názor.
Ale každý kupuje nemovitost dle svého. :kytka:
A my tedy nikdy nekupovali novostavbu, nevím jestli tam je pak rozdíl.

Příspěvek upraven 02.09.26 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
2.9.26 10:12
@Lucy75 píše: Více

Abych byl objektivní, tak bych to chtěl vidět v reálu, ale obecně to bude nějaký satelit, takže barák vedle baráku a tenhle nad sousedy vyčnívá a má na min. dvou stěnách okna od podlahy. To je naprostý úlet, to je už od návrhu úplně špatně. Z ulice je pak vidět každý tvůj krok, jako tady bych fakt nebydlel nejen ani zadarmo, ale ani kdybych za to měl být placený. Absolutní ztráta soukromí jak uvnitř domu, tak na pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
2.9.26 10:16

Vždyť jo, já jen napsal svůj pohled na věc. Někomu moje poznatky třeba vadit nebudou, tak ať si to koupí, když mu to tak bude vyhovovat. Za mě to je na demolici.

Minimálně ta chybějící terasa je stejně dožene, buď si tam plesknou nějakou markýzu, nebo to budou řešit trošku chytřeji.

Příspěvek upraven 02.09.26 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1