Bydlení v řadovce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5406
3.9.26 08:06
@Jazmine píše: Více

K bydlení?
Osobně bych tam nebydlela ani za zlaté prase /jdi se tam večer projít/, ale tedy je to díky Škodovce i poměrně drahé město na bydlení. Ale zase to okolí za mě opravdu pěkné a proti MB jinak celkově nic nemám. :kytka: A poslední roky se snaží. A ta dojezdová vzdálenost je i fajn, pokud nechytneš střídán směn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.9.26 08:24

Bydleli jsme v řadovce, když se narodila moje nejstarší dcera. Televizi nebo hudbu od sousedů jsme slyšeli, jakmile to měli trochu hlasitěji. Dokonce jsme v obýváku slyšeli i jejich zvonek. Dcera se kvůli tomu pořád budila a bylo to pro nás všechny dost otravné. Jsem ráda, že už tam nebydlíme. Za mě určitě radši samostatně stojící dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
3.9.26 08:38

@Zumpa Ale není to špatné. Pozemek není dokončeny, samozřejmě. Čili tam se bude soukromí teprve řešit. Okna od podlahy jako problém nevidím, co se týče soukromí, spíš bych měla obavy z přehřívání. Což mohou vyřešit žaluzie. Dokonce ani ten hluk bych neviděla nějak drasticky. Záleží na vnitřní dispozici. Žila jsem v radovce a nebyla to žádná tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4188
3.9.26 08:50

@Snopy123

Jj, je to přesně z těch důvodů, co píšeš. Mně se tam ale taky nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5477
3.9.26 11:25

@inkakřivák tahle řadovka, dvojdomek je dřevostavba. Tam bych si moc iluze o miminu hluku nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
3.9.26 18:05

Nevím, neprohlížela jsem. V dřevostavbě jsem nikdy nebyla, takže nevím. Skutečně záleží na dispozici, jak mají rozvržené prostory. A na provedení, jak moc to developer odflakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11744
3.9.26 18:44
@Alušáček píše: Více

To, že tebe nezajímají sousedi a nevadí ti hluk neznamená, že to tak mají všichni z paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
6.9.26 08:51
@Bytsamsebou píše: Více

Přesně, všichni rodiče a prarodiče mají klasický vesnický alespoň polozasklepený dům, kde sklep slouží tak maximálně jako odkladiště bordelu, pneumatik na přezutí aut a jízdních kol. Pneumatiky jsem třeba mámu přesvědčila, že si je od loňska za petikilo nechává uskladněné v pneuservisu u mého bývalého spolužáka - vytahat to ze sklepa byla vždy pěkná a špinavá posilovna.

Pro brambory si jak máma a obě tety a strýc, všichni vdovci chodí do Penny nebo do Lidlu pro kilový pytlík pro aktuální spotřebu. Strejda má ve sklepě na sedmým schodě lahváče a schovaný rum před tetou. Jablka nerodí, stromy nechávají na zahradě kvůli stínu, ořech plodí jednou za dva roky a to rozdávají, protože nemají sílu na louskání, resp. tety si vyloupaní par ořechů na cukroví, třešeň u mámy už čtvrtý rok zmrzla v dubnu/květnu a tetě to samý meruňka.

Sklepy se využívaly za komoušů na složení 30 metráků uhlí a briket, aby bylo přes zimu čím topit, v dnešní době plynu, elektřiny, solárů a fotovoltaiky mít sklep absolutně postrádá smysl :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10050
6.9.26 10:35

@Heduš Homolková nové baráky už se tak nestaví. Minimum jich má sklep. My máme kolaudováno 2013. Nový barák ve staré zástavbě. Nikdo kdo má nový na naší ulici. Taky sklep nemáme. Koupili jsme to jako hrubou stavbu od místního developera. On vždycky rozestaví barák. Pak ho prodává a zbytek dodělává na přání už kupců. To my jsme chtěli. Aby to bylo podle nás. Místo sklepa jdeme stavit zahradní domek. Budu tam mít svoji místnost na zavařeniny a uložení zeleniny. To stačí. Garáž + úložný prostor pod střechou a plus ten 40m2 zahradní domek, furt je to úložného prostoru jak téměř dva průměrné byty. Zatím to ani není zaplněno (bez zahradního). Nejsme sběratelé věcí. My bychom ani nemuseli mít zahradní domek. Kumbál na zavařeniny, zeleninu mohl být v garáži. Ale tam jsem si prosadila pracovní sprchu a záchod. Ať nechodí domů, když jsou mokří po bazénu nebo propocení po kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11744
6.9.26 10:48

@Kelsey1 spousta lidí má sklep jen a pouze kvůli skladování uhlí, či dřeva. Ve sklepě mají totiž kotel. My třeba máme kotel v přízemí baráku, hned u kotle uhelnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10050
6.9.26 10:56
@Bytsamsebou píše: Více

Sousedka měla ve sklepě pračku a sušičku. Oni mají udělanou za běžnou kuchyní přístavbu takové hospodářské kuchyně, kde zavařuje, chystají šlichty pro prasata a jinou jejich zvěř. Normálně vybavená kuchyň, ale je pracovní. Už mají asi šestý rok pračku a sušičku tam. Ani 50 neměli, když řekla, že nechce pračku a sušičku ve sklepě. Že to nebude tahat do sklepa. Do sklepa jde zapnout na sezonu kotel. A pro maso do mrazáků. Ty už se do pracovní kuchyně nevlezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
6.9.26 11:26
@Kelsey1 píše: Více

My kupovali před 18 lety základovou desku a vnitřní dispozice jsou dle nás - projektant je upravil podle požadavku a daných rozvodů. Se sklepem jsem vůbec nepočítala. Ted bych akorát na úkor velkého obýváku a kuchyni mela větší špajz s technickou místnost a nějak líp oddělila jídelní část v návaznosti na obývák. Nechtěli jsme garáž, jen zastřešené stání pro auto/auta a přiměřeně velký zahradní domek, který mi stejně časem přijde malý na všechny zahradní serepetičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5406
6.9.26 11:27

@Kelsey1 Naši tedy už uhlím taky netopí, ale ve sklepě mají tedy pračku a sušičku a mají tam kotel. Dřevo do krbu mají na zahradě. My tedy taky (to dřevo) do krbu.
Máme pere 1× za týden, tak to prý není problém si do toho sklepa dojít.
Mají starý klasický barák.
Spíš mají problém, že se jim nové auto nevejde do garáže, hodně kdysi se stavěli na škody 105 a podobné a ty byly užší. Tak na nové auto museli stavět přístřešek.
Na kola mají kůlnu na zahradě, kdo by to tahal ze sklepa. Gumy mají celoročky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
6.9.26 12:40

My máme ve sklepě 2 obrovské bojlery pro tepelné čerpadlo. Sklep máme velký, muž tam má dílnu, menší nábytek nám udělá sám. Máme tam pračku, sušičku, lyže, sáně, boby, střešní box na auto, před Vánoci spoustu cukroví, fakt nevím, kam bych to jinak narvala. Půdu máme obytnou, tam se nic skladovat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí