Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uvažujeme o této lokalitě, je tu někdo, kdo tam bydlí? Nebo neznáte někoho? Jak se tam žije? Je to malá vesnice, co je v okolí? Podle mapy jenom pole:( ale budeme mobilní, tak se mi zdá, že Čelákovice už toho mají dost, i nějakou tu přírodu.
V Nehvizdech není nic
, jen ta pole, to sis správně našla
, já tedy bydlím v Čelákovích, uznávám, taky žádná hitparáda
, ale máme tady vše… školky, školy, obchody, vlak přímo na Masaryčku do Prahy za 30 min… takže nemusím pořád jezdit autem
.. To když budeš muset na nákup, vždy autem.. ale někomu to nevadí…
![]()
Není to takový drama, autem jsi za chvíli v HP a tam je všechno.¨
Teda teď nevím, jak dlouho přesně ta chvíle je, ale nebude to moc.
Mě se v Nehvizdech líbilo, také jsme tam měli vybraný bydlení, ale bohužel jsme se s realitkou nedohodli a tak bydlíme v Čelákovicích
a jsem tu spokojená. je tu fakt vše, dostupné obchody, školy, školky, vlakem dojíždím do práce a je to pohodlné - fakt za 30 min v centru Prahy dá se říct.
V nehvizdech toho opravdu moc není, ale pokud jste mobilní, tak autem si můžete vždy popojet kam budete potřebovat ![]()
Děkuji za názory, s manželem jsme oba z malých vesnic, takže dojíždění moc nevadí, teď bydlíme na Černém Mostě- Praha na dlani a žeby jsme ji nějak využívali se říct nedá, manžel do večera v práci, já teď na RD- využívám víc na nějaké aktivity s malou, ale to si dvakrát týdně dojedu i z Nehvizd. Tak snad si tam zvykneme, i když s lidma „domorodcama“ moc nepočítám, žeby jsme se skamarádili, to je asi tak všude na vesnicích. Jsem ráda, že jste odpověděly v pozitivním duchu:) Bydlet v Čelákovicích je asi lepší než takhle uplně v poli, máte všechno na skok, ale momentálně jsme v Čelákovicích nic vhodné nenašli. Docela se teším až vypadneme z Prahy, i když třeba pak se staršími dětmi to bude zase jiné. Děkuji za názory
Ahoj my bydlíme v Nehvizdech necelé tři roky, zatím jen v pronájmu neboť čekáme na dostavení RD též Nehvizdy a ať si každý říká co chce jsme hrozně spokojený, prcek ve třech letech přijat ve školce, do Prahy kousek, zdravotní středisko Jirny autem max 5 min. kde najdeš vše za naší rodinu mohu Nehvizdy jen doporučit a i domorodci nás přijali velmi velmi kladně ![]()
Diky za reakci, nakonec jsme se preci jen prestehovali jinam, ale jenom proto, ze jsme se nakonec nedohodli se stav. firmou v tech Nehvizdech, jinak sa mi ta lokalita taky lbila.
Aktuálně, někdo z Nehvizd? Také zvažujeme koupi RD, tak sháníme nějaké info. Mobilní jsme, stěhovali bychom se cca příští rok, malému bude 2,5 roku. Děkuji za informaci.
@Sarka83 - pocházím z Čelákovic, bydlím v Zelenči, v Nehvizdech jsem dlouhé roky pracovala… Můj pohled - hodně se toho tam změnilo, dřív to byla vesnice s jednou hospodou a smíšenkou, dnes už je vybavenost lepší. Se školkou problém není, je nová, velká, problém vidím se základkou, je to jednotřídka, navíc na úplně špatném místě, ale třeba bude v plánu obce nějaká změna, to netuším… Na můj vkus šílená dopravní obslužnost, pokud nemáš auto, musíš spoléhat jen na autobus. Příroda tam není, na procházku jedině mezi pole a domy
Ale zase v čelákovicíh je vše, škola, gympl, střední, učňák… bazén, obchody, doktoři, hřiště, spousta sportovního vyžití (tenisové kurty, volejbal, basket, beach, atletika, fotbal, florbal, nohejbal, aerobik…) ![]()
@Verkom píše:
@Sarka83 - pocházím z Čelákovic, bydlím v Zelenči, v Nehvizdech jsem dlouhé roky pracovala… Můj pohled - hodně se toho tam změnilo, dřív to byla vesnice s jednou hospodou a smíšenkou, dnes už je vybavenost lepší. Se školkou problém není, je nová, velká, problém vidím se základkou, je to jednotřídka, navíc na úplně špatném místě, ale třeba bude v plánu obce nějaká změna, to netuším… Na můj vkus šílená dopravní obslužnost, pokud nemáš auto, musíš spoléhat jen na autobus. Příroda tam není, na procházku jedině mezi pole a domyAle zase v čelákovicíh je vše, škola, gympl, střední, učňák… bazén, obchody, doktoři, hřiště, spousta sportovního vyžití (tenisové kurty, volejbal, basket, beach, atletika, fotbal, florbal, nohejbal, aerobik…)
Tak tohle již není pravda, máme v Nehvizdech novou školu - již ne v jedné třídě (následovat bude rozšíření do 9té třídy), školka zaručuje od 3 let 100% přijetí, na kraji obce se staví Lidl a je tady vše, co mladé rodiny s dětmi potřebují. Luxusní bydlení, skate park, spoustu nových hřišť, 3 x obchod (večerka), 1 x samoobsluha Enapo a staví se zmiňovaný Lidl, pošta, mateřské centrum Dráček se spoustu kroužků, aktivit, volná hernička už pro maminky od miminek, omládlá nová generace v satelitu, kde je opravdu fajn…rozhodně tisíckrát lepší Nehvizdy, než feťácké Čelákovice (z Čelákovic jsme se stěhovali právě do Nehvizd, protože nám se tam fakt nelíbilo). Za mě úžasná lokalita a supr lidi ![]()
Příspěvek upraven 02.09.14 v 13:16
@simona.b. - jé tak to je super, ta původní byla příšerná… A kde je ta nová?
Jinak nemyslela jsem to špatně, jen můj názor ![]()
@Sarka83 píše:
Aktuálně, někdo z Nehvizd? Také zvažujeme koupi RD, tak sháníme nějaké info. Mobilní jsme, stěhovali bychom se cca příští rok, malému bude 2,5 roku. Děkuji za informaci.
Za mě bydlení na jedničku, obec drží pohromadě, pro děti se na hřišti pořádají neustálé akce, tradiční máme zabijačkové hody, minimálně 3 x dětské dny, jako maminka oceníš dráček (www.dcdracek.cz), kde je vyžití s dětmi, tak i čas pro sebe (večerní cvičení aerobic, jóga atd…), bydlíme tady od roku 2007 a jsme spokojení, spoustu mladých rodin s dětmi, kde si najdeš spřízněnou duši ![]()
@Verkom píše:
@simona.b. - jé tak to je super, ta původní byla příšerná… A kde je ta nová?
Jinak nemyslela jsem to špatně, jen můj názor
Kousek za starou školou a je výborná
v pohodě, nebrala jsem to nějak zle ![]()
@simona.b. Díky za povzbuzení, v sobotu se jedem do Nehvizd podívat, tak snad se nám budou líbit.
Už jsme sjezdili kde co a všude byl nějaký zádrhel
.
@Sarka83 Dejte prosím vědět, jak se vám líbilo. Pokud manžel postoupí v práci, tak se snad konečně pohneme ku Praze a Nehvizdy mi přijdou jako dobrá volba na bydlení, abych za to nedala závratné milionové částky. Díky