Byl při UPT partner s vámi?

Anonymní
9.9.23 18:56

Byl při UPT partner s vámi?

Ahoj.

Čeká nás UPT v 16tt, kvůli vážné VVV..

Prosím o zkušenosti ty z vás, které potkalo také takové neštěstí a musely jste si projít vyvoláním porodu/potratu ve 2. trimestru..

Co mě také velmi zajímá..Partner u všeho (kromě revize) mohl být s vámi?

Nám prakticky krom toho, že máme být v 8 ráno v nemocnici a s sebou vzít punčochy, neřekli nic. A já se v daný moment nebyla schopna tázat..
Takže jsem o průběhu něco aspoň četla.

Nevím, s čím počítat.. na jak dlouho to může být..

Děkuji za všechny příspěvky..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
9.9.23 19:25

Ahoj, moc mě mrzí čím si procházíte :(. Nás tohle potkalo loni, kdy jsem byla ve 24tt. Zaplatila jsem si nadstandard a muž byl se mnou během vyvolávání, během “porodu” i po, zůstal se mnou i přes dvě noci. Nedovedu si představit, že by tam nebyl a byla bych tam sama, popř. s PA.. nebyl u usmrcení srdíčka a během dočištění dělohy.. pokud tvůj partner chce být s tebou, tak toho využij, bude si vzájemně velkou oporou. Když by jsi měla jakékoli otázky, klidně napiš SZ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
9.9.23 19:34

Kamarádka tam měla sestru. Moc mě mrzí že tím musíš projít :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
9.9.23 19:41

Prosla jsem si tim loni, ve stejnem tydnu jako ty. manzel se mnou byt mohl na pokoji, kde jsem rodila - jednoluzak.
ale ja ho tam nechtela, do nemocncie jsem odjela vlakem. dalsi den me vyzvedl. a niceho nelituju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
9.9.23 19:43

Jinak jsem mela dorazit nejak na 7, okolo 9 zacli vyvolavat, na obed mi praskla voda a zaclo to. pozde jsem vecer jsem rodila - maly ze me odchazel po castech, pak me vycistili a rano propustili
rikali, ze vetsina zem to zvladne do dalsi dne jako ja, max jeste jeden den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 19:52

@korn123 @kavenka @Anonymka1230

Děkuju za příspěvky a slova podpory.

• Citovat
  • Upravit
4385
9.9.23 19:56
@Anonymní píše:
@korn123 @kavenka @Anonymka1230Děkuju za příspěvky a slova podpory.

Moc mě pomohla FB skupina - Dítě v srdci, mrkni i na jejich web, dozvíš se tam mnoho informací např. jak je to s pohřbením miminka, apod.. :hug: v porodnici jsem dostala i jejich memorybox a je to velice cenná památka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.9.23 20:14

Podstupovala jsem v 21tt. Manžel tam být mohl, ale já ho nechtěla ani nikoho jinýho. Počítej s tím, že to bude nějakou dobu trvat, u mě tři dny než se porod spustil, takže tam manžel nebude celou dobu s tebou. Na tohle je lepší volit menší porodnice, kde ti na gynekologii dají nadstandard a budou mít víc prostoru se ti věnovat.

• Citovat
  • Upravit
239
9.9.23 20:26

Ahoj, mrzí me to, my si tím prosli loni.

U me to proběhlo asi tak:
Z gyndy jsem šla rovnou do nemocnice, kde si me zrovna nechali (jsem ani necekala, ze to bude tak rychle, takže jsem myslela, ze se ten den vrátím do práce).

Příteli jsem pak po nastoupení volala, ať mi doveze veci, pak jel někam pracovne a na vecer se za mnou ještě stavil.
Kolem poledne se zacalo vyvolávat, nejdřív se pokusí dat tři tycinky do čípku. Dali mi amalganove kapky predtim, takže nevím jestli i díky tomu, ale nebylo to hrozne. Teda mi tam strcila paní doktorka jen jeden nebo dva, vůbec to neslo. Takže mi dali na rozevreni balonek, který naplnili tekutinou. Taky se dalo.
A pravidelne (až na pauzu v noci) mi davali tablety na vyvolání.

“Porodila” druhy den cca 17:30, přítele jsem u toho nechtěla. Ne ze by nebyl pro me v tom celém podporou, ale potrebovala jsem po něm aby se spis postaral o psy a převzal nakup z Rohliku😅 (jinak bychom nemeli nic k jídlu na Stedry den). Ale hlavně jsem měla sama v sobě to, ze nechci aby u toho byl, a to spis taková snaha ho ochránit.

Já se na plod nedivala a ani se s nim nechtěla loučit a to v zájmu své psychiky. Nicméně za chvíli me stejne vezli na revizi, a pritel dorazil akorát po tom, co už jsem byla z revize na pokoji (nechaly ho tam sestřičky cca do desíti vecer).

Jinak v průběhu a od samého začátku jsem si říkala o tisici léky vc. i toho, ze jsem měla podepsany epidural, ale k tomu nedoslo.

Jinak jsem na pokoji byla sama, a cely ten akt vlastně probíhal tam. Velmi musím ocenit přístup veškerého personálu, co tam na chirurgii byl (byla jsem v Podoli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
9.9.23 20:34

Byl se mnou celou dobu. Zamlklé v 19 TT. Ráno příjem, testy, večer rupla voda a převoz na sál, nakonec i narkóza, nešla placenta. Celou dobu byl se mnou. Pustili mě druhý den dopoledne. Automaticky nám dali nadstandardní pokoj na gynde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
9.9.23 20:38

Po testech mi dali v 9 tabletu, pak v 15h další, a po té se to rozjelo. Nechala jsem si v 16h dát injekci na bolest a fungovala až do revize. Necítila jsem nic. S manželem to pro nás bylo těžké, ale hodně jsme si povídali, a v době čekání naplánovali svatbu. Brali jsme se půl roku po potratu. Byla jsem na konci 1 trimestru. Všechno bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
9.9.23 20:58

Jo jeste pocitej, ze v teto dobe telo nedokaze vypudit vse, takze se hned po porodu dela revize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
10.9.23 08:30

@Anonymka1230 není to stoprocentní, ale pravděpodobné jo. Mně na to upozorňovali, že možná to půjde bez, ale nakonec nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.9.23 08:31

Nebyl, protože byl se starším dítětem. Ale já ho tam ani nepotřebovala, byla jsem rada, že si odpocnu spíš o samotě. Určitě je jiné, když se to stane v prvním nebo dalším těhotenství. Hodně sil. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
10.9.23 09:20

@andelka83
tak 100% neni nikdy nic, ale na 99% to tak je. ani nevim, jestli ti vubec daji moznost, z me zkusenosti a i dalsich holek te proste hned po porodu odvezou na salek a vycisti
mozna, kdyby clovek rekl, ze si to nepreje, tak by se cekalo a telo by se za par dni/tydnu docistilo. ale take by nemuselo a hrozil by zanet :think:

ja osobne mela zbytky krve v deloze dost dlouho a asi 6 tydnu jsem chodila na injekce, aby se ta krev vypudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí