Začátek těhotenství a létání

9.9.23 13:09

Začátek těhotenství a létání

Ahoj, jsem na začátku těhotenství 6tt, k lékaři jsem objednána v týdnu, kde to samozřejmě proberu, ale na víkend máme letět krátký let do 2hodin, další let máme v příštím měsíci. Jaké máte zkušenosti s létáním v 1.trimestru. Jsem zvyklá cestovat pravidelně, ale přece jen jsem s velkým respektem, achjo! Létaly jste v začátku těhotenství bez problému? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
651
9.9.23 13:15

Ja jsem letala v prvnim i ve druhem trimestru bez problemu, hodinove lety i nekolikrat do mesice, nikdy se nic nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.23 13:20

@alynch děkuji za tvou zkušenost :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1323
12.9.23 04:22

Ja letela na zacatku tehu na Madeiru (cca 5hodin), cestu jsem mela posvecenou od doktora. Po priletu na kontrole vse v poradku, do par dni pozitivni na c19 a na dalsi kontrole konec - ZT. Tezko rici, proc tehotenstvi skoncilo, zda covid ci jen shoda nahod? Nikdy se to nedozvim. Letela bych s respiratorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
12.9.23 09:14

Podle toho co mi říkala moje doktorka, tak nějaký vliv na tělo to má, ale jestli to těhotenství ublíží to ti nikdo neřekne. Může i nemusí. Moje doktorka mi akorát říkla, že co má zkušenosti od pacientek, tak v některých zemích může pak být problém když začneš třeba krvácet. Což se ti v prvním trimestru může stát. 6e tě tedy ošetří, ale ta úrověn péče nemusí být stejná jako tady v ČR. Takže na dovču doporučoval spíš okolní státy než třeba Egypt, Tunisko atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.9.23 09:50

@Lotte_Lissa určitě prokonzultuj s gynekologem. Já jsem letěla ke konci 1. trimestru, ale raději mi lekarka napsala skrze let (a zejména ty změny tlaku) Fraxiparin na ředění krve (a to jsem neměla nějaké potíže), ale proste pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí