Chránila jsem své dítě na hřišti: Byla moje reakce za hranou?

Anonymní
10.9.25 12:20

Byla moje reakce za hranou?

Po delší době jsem se potkala s kámoškou, kterou mám moc ráda, ale upřímně nepotkáváme se moc často, protože její dítě je dost temperamentní a já to moc nedávám. Nechci napsat nevychované, protože kámoška se snaží mu dát nějaké mantinely, ale asi by to chtělo víc…nevím nežiju s nimi, tak nechci soudit.
Ale k věci. Moje i její děti se rozběhly po hřišti, hrály si a to její najednou začalo předvádět svůj temperament…strčilo do jiného dítěte, pak ječelo, házelo písek po děckách, no všechno co si jen dovedete představit…kámoška se to snažila vždy hned řešit, ale prostě furt byl nějaký konflikt. Já ji do toho nezasahovala, jen jsem vždy chránila/bránila své děti, pokud byly zrovna terčem.
No a to se stalo taky k závěru setkání. Ten její se vrhnul na mého mladšího a vzal ho pod krkem a strhával na zem. Obě jsme k nim přiskočily a snažily se je odtrhnout. A já asi toho jejího nějak silněji skřípla za ruku (snažila jsem se uvolnit krk tomu mému, aby mohl dýchat), ten začal ječet a ukazoval ruku své mámě (jo, uznávám, byl na ní červený flek). Kámoška po mě vrhla pohled, ale nekomentovala to, věnovala se dítěti, já svému, a ona po chvilce naše setkání ukončila, že už musí domů. Když jsem jí pak poslala fotky z hřiště, nereagovala. Má právo na mě být naštvaná (asi je)? Měla jsem to řešit jinak? Protože mě jiná reakce nenapadá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1418
10.9.25 12:29

Kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 12:30

Nescházela bych se s ní…mně jen teď stačilo u moře, když si moje dvě holčičky konečně klidně hrály samy s panenkami a jinou ženskou nenapadlo nic lepšího, než k nim poslat malého kluka, ať si jde hrát, přišel a vše bylo špatně…malá se bála a velké bral hračky a vše dělal jinak, než chtěla…vyprovodili jsme ho zpět k rodičům…přeci si nebudou oni válet šunky a my jim dělat animátora a řešit samé spory…z toho už jsem vyrostla, s první dcerou jsme byli hodně družní a všem se chtěli zavděčit a s druhou dcerou už si vybíráme a scházíme se raději s méně lidmi, ale kvalitními, kde si sednou rodiče, i děti a vše proběhne bez stresu… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 12:33
@tevl píše: Více

Všechny jsou pod 4 roky.

• Citovat
  • Upravit
4092
10.9.25 12:40

A ty s ni chces zase nekdy na hriste jit? Mne by se do toho tedy uz nechtelo, takze by mi ticho na drate ani nevadilo. Jako prijde mi tezko uveritelne, ze by dite pod ctyri dokazalo nejake jine dite vylozene skrtit, jak to popisujes, na druhou stranu jestli jsi mela pocit, ze je tve mladsi dite v ohrozeni, tak proste pripadna ujma agresora pri zachrane obeti je collateral damage, treba se z toho trochu pouci. Otazka je, jestli jsi podvedome tu ruku neskripla ze vzteku schvalne trochu moc, to musis vedet jen ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11213
10.9.25 12:41

Já bych to jinak neřešila. Nebo bys chtěla nechat ublížit svému dítěti? Pokud měla kamarádka problém, můžete to probrat a následně upravit formu stykani se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
10.9.25 12:47
@Anonymní píše: Více

takže klučíkovi je 3+? :think: to máš těžký, aby zůstal fakt červenej flek musela jsi ho chytnout opravdu dost silně a v tom bude asi ten problém…Asi bych ji ted nějakou dobu nevyhledávala, ona potřebuje přijít na to, co na klučíka platí a on potřebuje dozrát, pořád je to maloš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
10.9.25 12:51

Ne, nemá právo být na tebe naštvaná a ještě se Vám měla omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
10.9.25 12:54

Já si myslím, že jsi za celou tu dobu byla vystresovaná a třeba jsi tu ruku i víc zmáčkla. Ale na místě Tvojí kamarádky bych se na Tebe rozhodně nezlobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.9.25 12:56

Nechala bych to vyhnít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 12:56

On ho vzal zezadu jako celou paží pod krkem a stahoval ho dozadu. Jo, mám trochu černé svědomí, že jsem ho asi zmáčkla víc, ale rozhodně jsem mu nechtěla ublížit, mohla jsem být i drsnější. Ale byla jsem už naštvaná, můj maloš od něj dostal sadu víckrát a vždy jsme mu vysvětlovaly, že to nesmí. Můj dělá první krůčky, tak je i nestabilní a prostě musela jsem ho bránit sám by to nezvládl.
Mě to právě hrozně mrzí, kámošku znám dlouho a mám ji ráda, nechci se s ní přestat vídat.

• Citovat
  • Upravit
3800
10.9.25 12:57

Tvoje reakce za hranou nebyla. Většina matek by nenechala škrtit svoje dítě od jiného dítěte. Skoro ses spíš měla urazit ty, a ne kamarádka. Ta by se měla nad svým dítětem a jeho chováním zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35893
10.9.25 13:06

Bych ho ještě propleskla smrada. :cert: Ne, dělám si srandu. Ale ji bych seřvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
10.9.25 13:14
@Anonymní píše: Více

To je za mě asi ok. Navíc pokud ten tvůj je prcek. V ten moment se to blbě kontroluje no. Pokud tam bude mít modřinu, omluvila bych se za silnější reakci, ale ne za to, že jsem ho chytla a odtáhla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
10.9.25 13:14

Nechtěl ho treba obejmout, posunout jinam atp? Že by tříletý dite cíleně chtělo škrtit sotva chodící mimino? Tak ci tak, tvoje rekace dost mozna přehnaná byla, protoze si nedovedu představit, jak moc jsi ho musela chytit, aby mu zustal na ruce rudy flek. Rozhanela jsem nejednu rvacku deti různého věku, zabranovala jsem nebezpecnym situacim, leckdy jsem je musela chytit fakt pevně, rychle, ale otlak melo jen jednou jedno dite, a to par vteřin.. chápu, ze ses asi lekla a taky jsi toho mela uz dost, ale ty pochop kamarádku, ze se ji to nelíbilo. Matky klidných nebo jeste malých dětí nikdy nemůžou pochopit, jaké to je s těmi živými. Úplně jinej level. Čímž neobhajuju nebychovance, nevim, jak to bylo. Jen ze ten pohled někoho, kdo to nezažil, muze byt zkreslený. Pokud matka nesedí na lavicce a nenechá dite zlobit ostatní, tak bych ji neodsuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí