Dcera (2 roky) asi zkouší, co naše fenka snese

Anonymní
9.9.25 13:32

Pes a dite 2 roky

Ahoj,
Zijeme v RD se zahradou a s fenkou. Fenka pobyva doma i venku. Fence jsou tri roky, dceri dva, takze spolu jsou od narozeni.
Miluji se, ale posledni dobou asi dcera zkousi co ja a fena dovoli. Dcerku od jakziva ucime, ze se pes nesmi zlobit (tahat za ocas, sedat si na ni),ze se smi jen hladit. Ale posledni cca 2 mesice provadi se psem same kraviny. Kdyz vidim, ze ji neco provadi (napr taha za ocas),tak dceri jasne reknu NE a fyzicky ji od psa odtahnu nebo se snazim zabavit jinak.ale me prijde, ze cim vic ji to zakazuji, tim vic fenu zlobi. Fena to kolikrat bere jako hru, takze ji zacne oblizovat a tomu se dcera smeje.
Prosim, odpuste si rady typu, ze mame dite nebo psa nekam zavrit/oddelit je a ze je dite nevychovane.
Jak to odnaucit? mate nekdo zkusenost? je to jen obdobi, ktere prejde?
Diky, pekny den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
673
9.9.25 13:38

U nás pomáhalo říkat, že to psa bolí a au au se mu nedělá. A prostě hlídat no, nenechávat dítě bez dorozu u psa a pořád opakovat, že tohle se nedělá a pejska to bolí. I když to psa samozřejmě nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.9.25 13:40

Moc nevím co chceš číst, když radu, že oddělit nepomáhá. My tedy psům vždy poskytovali nějaké místo, kde pes měl naprosté soukromí.
Takže u malých dětí se používala zábrana do dveří - naši psi ji přeskočí, ale dítě nepřeleze, nebo dělící plůtky (klidně vyrobené doma) v místnosti.
A tedy dítě se psovi muselo omluvit, protože to psa bolí. Já taky dítě netahám za uši a to ani ve hře. A pak jsme klidně přerušili činnost - chování mělo nějaký následek vždy, aby dítě poznalo, že toto opravdu ne. Takže klidně si se psem hrát nebude, nebude mu pak házet hračku, nebude ho vodit na vodíku, atd… pokud se neumí / nechce chovat. Všechny děti zapojujeme do péče o psy.
Navíc máme poměrně kontaktní plemeno.

Dětí jsme měli několik a psů taky. :kytka:

Jinak za mě je tohle testování hranic rodiče za mě.
Kdyby měla soutozence, bude to testovat na něm.
Byla bych pevná a jasná v hranicích a trpělivá. :kytka:

Jedna z našich fen byla stará, nemocná a slepá a tam byla stopka naprosto. Ona by nejmladšího klidně pokousala, pokud by ji naštval. Měla své světlé chvilky, kdy pak nekousala i nás, ale ke konci jich už moc neměla. A taky se to nějak muselo zvládat.
:srdce:

Příspěvek upraven 09.09.25 v 13:46

• Citovat
  • Upravit
11560
9.9.25 13:42

No, nejsem úplně psí psycholog, ale pokud ji ta fena začne olizovat poté, co se jí dělo něco nepěkného, tak to nemusí být úplně znamka toho, že to bere jako hru…
Dá se v tom vidět podřízenost a naopak snaha o to, aby k tomu nedocházelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36401
9.9.25 13:44

Tak budeš muset stát dítěti pořád za zadkem a sledovat co dělá a hned zasáhnout. Říct, že se to nedělá a pejska to boli a ukázat ji jak se má chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
9.9.25 13:46

Jedine oddělit no, my mame stejny problem, dcera ma 3 roky a dela to samé, pes sice zvyklý od štěněte, ale uz to taky nedává. My je teda máme věkově naopak, dcera 3 roky a pes 2 roky. Nepomáhá nic, vysvětlování jde jedním uchem dovnitř, druhým ven. I jsem zkoušela třeba dělat to samé dceři, co ona udělá psovi, aby viděla že fakt není příjemné, když si na ni někdo sedne, nebo ji někam táhne, když nechce, ale i to je marné, má z toho srandu. Pes už se po ní párkrát ohnal, naštěstí je to flegmous a neublížila by, ale párkrát už ji došly nervy a chňapla po ní, jen tak výstražně, dcera se lekla, ale za chvíli to bylo nanovo :roll: pes už je z toho ve stresu, strašně ztrácela srst, jak ji mala furt pronásledovala a nenechala chvíli na pokoji, tak nezbylo, než je separovat, aby měl pes trochu klid a nedošlo k úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
9.9.25 13:47

Pes musí mít bezpodmínečně místo, kam za ním dítě nemůže. Mám psa, kočku, dvě malé děti a dětské zábrany ve dveřích. V případě potřeby oddeluji kohokoli. Nechat dítě trápit psa, který se nemá kam schovat, je koledovani si o průšvih.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.9.25 13:51

@Eva2610 Nejen o průs… ale i chudák pes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.25 14:11

@Pajjjina ano,to tak delame.
@Snopy123 Za me to je taky testovani hranic.ale proste se mi nelibi, ze to testuje na psovi.pes ma svuj koutek, ale musim ji tam pustit ja-nepreskoci zabranu mezi dvermi. a mam pocit, kdyz ji reknu, at je na mistecko, ze si fenka mysli, ze neco provedla. protoze tam chodi jen na noc. jinak s nami je tam, kde jsme my. takze pak smutne kouka pres tu zabranu, ze chce k nam :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.25 14:16

@Kriss Tina jejky, takze to samy jak u nas.
S dvouletou se moc nedomluvim, vim, ze mi rozumi.ale nic vic.
nase fena nevypada, ze by z toho byla vynervovana.ale do hlavy ji nevidim

• Citovat
  • Upravit
11560
9.9.25 14:26

Bez ohledu na povahu psa, tohle může vyústit v útok- a pak se řekne, že se ten pes zbláznil a zničehož nic zaútočil. Že tam jsou třeba i měsíce „týrání“ se tak nějak opomene.
Chudák pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
9.9.25 14:30

Já jsem velký zastánce dopředných pokynů místo zakazování.
NE jsem si nechávala jen na to závažné a jinak se vždy snažila místo „netahej ji za ocas“ říct třeba „podrbej ji radši bradičku“.
Prostě co nejvíc mluvit o tom co má dělat, než o tom co nesmí.
U nás to naštěstí netrvalo zas tak dlouho, takže jsem to těch několik měsíců zvládla moderovat chozením batoleti za zadkem když byl pes na dosah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.9.25 14:31

Tak dej za tu zábranu na chvíli to dítě :-) Třeba pochopí.

Jinak pes se učí na svůj pelíšek nebo místo odpočinku, ne aby to bral právě jako trest, ale místo, kde si má v klidu odpočinout. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.9.25 14:32

@Kryptozoo Tak toto se dělá mladším dětem, když se učí kontaktu ne?
Ne, pejsek se netahá, dálá se mu malá, malá a názorná ukázka. To tak okolo roku, roku a půl, kdy pes byl zájem objektu.

• Citovat
  • Upravit
37145
9.9.25 14:37
@Kryptozoo píše: Více

Našemu psovi je třeba fuk, jestli ho drbe nebo tahá za ocas, když nemá náladu, tak nechce dítě vůbec v blízkosti :nevim: kdyz si chce hrát, tak je ji jedno, když ji tahá jak plyšáka, ale kdyz chce klid, tak chce klid a nechce at ji nekdo i jen drbe na bradičce. Uz treba vrčí nebo se stahuje, i kdyz se dite jen přibližuje. Tak je nejlepší mít prostor, kam pes může a dite nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí