Dcera (2 roky) asi zkouší, co naše fenka snese

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.9.25 14:37

@Ivan PPZ to mi je jasne. Ze se pes muze branit a uplne to chapu
@Snopy123 Tak nebere to uplne jako trest. kolikrat si tam jde lehnout sama od sebe.ale nekdy proste smutne kouka, a chce byt s nami.je hodne kontaktni

• Citovat
  • Upravit
3056
9.9.25 14:40

@Snopy123 No tou dobou jsem s tím u dětí začínala a i když je starší už skoro 9, stále tam vidím výhody.
I manžela prosím aby (třeba) nádobí začal dávat do myčky, místo přestal dávat do dřezu :)
Přijde mně to takové konstruktivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 14:50

@Kryptozoo zkusim tuto metodu ☺️

• Citovat
  • Upravit
6626
9.9.25 15:18

A zkusilas tomu dítěti někdy pořádně od plic vynadat? Ukázat pořadně, že se zlobíš? Děti nerozumí slovům, ale už od miminka umí moc dobře číst emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
9.9.25 16:10

Já bych děcko neoddělovala. Já bych mu dala na zadek! Nebo bych klidně seřvala.
Po dobrým to nejde, tak je někdy třeba trochu přitvrdit. ;)
Nebo z toho fakt rozmazlený smrad bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
9.9.25 16:40

Není to vůbec legrace a vtipné téma! Fenka se totiž jednoho dne může ze svého pudu ohnat a nepěkně kousnout a holčička může mít solidní jizvy třeba ve tváři!! a to jakékoliv plemeno! Takže jasné Ne, jen pohladit, podrbat, podat pamlsek, ale zarazit jakékoliv násilí. Může se to opravdu škaredě vymstít, fotek po útocích domácích mazlíčků, který přece - nikdy nikomu nic neudělal - je plný internet. Hele, fakt si na to dávejte pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.9.25 16:41
@Anonymní píše: Více

Olizovani neni hra, je to “calming signal” (neco si o tom precti) a rozhodne bych to nebrala na lehkou vahu. Takhle male dite by nemelo byt se psem nikdy bez dozoru a pes by mel vzdycky mit moznost z neprijemne situace odejit na bezpecne misto, kde ho nikdo (a zejmena ne dite) nebude otravovat. Koledujete si o prusvih - kdyz ne rovnou kousnuti ditete, tak nesnasenlivost vuci detem u psa. Takze bez dozoru oddelovat (vim, nechces slyset, ale holt to tak je) a dusledne zabranovat a opravovat nezadouci chovani, kdy nasleduje naopak nazorne predvedeno chovani zadouci. Zkratka do zblbnuti: “tohle pejskovi nedelame (tahani za ocas), delame tohle (hlazeni)”. Vychova maleho ditete a psa se v principech od sebe zase tak nelisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
9.9.25 16:47

Je to normální, dítě roste, rozvíjí se mu myšlení a prostě zkouší. Některým dětem to stačí párkrát říct a přestanou, některým ne. Časem to určitě pochopí, ale do té doby je potřeba asi buď stát za zadkem a pořád hlídat nebo psovi umožnit, aby se mohl někam schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 17:01

@Janli @Šmoulice
Ano, dite jsem servala, ze to museli slyset i sousedi. akorat zacalo taky rvat a za chvili to jelo na novo. Na zadek jsem tez dala.
Dcera je jinak hodna, posloucha primerene ke svemu veku. Ale tady nas vylozene zkousi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.25 17:03

@alioth na lehkou vahu to urcite neberu. proto se to snazim resit.pes ma moznost odejit-nekdy to udela, ale nekdy si necha vse libit a jen cumi

• Citovat
  • Upravit
78489
9.9.25 19:18

tak pes je pes a dítě je malé dítě,
ty jediná tam bys měla mít rozum a nežádoucímu chování zamezit, a to rázně a důsledně,
než to omlouvat jakýmsi zkoušením mezí a podobně, až té fence rupnou nervy a kousne dceru do obličeje, tak bude dost pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
9.9.25 19:21
@stinga píše: Více

To by přece její pes NIKDY … dyť to znáš! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.9.25 19:40

To je dobre. Pak je dulezite jeste to b) a to je, ze pes umi resit jemu neprijemne situace tim, ze z nich odejde. To neni samozrejme. Nektery pes ma k tomu od prirody sklony, jiny se zatne a drzi az do chvile, kdy vypeni, a jiny startuje rovnou. Podle toho, co popisujes, bych nespolehala na to, ze pes z te situace odejde. Nastudovala bych calming signals a, jakmile zacne pes vykazovat diskomfort, resila bych to. Pozor ale na to, ze, pokud je pes kontaktni, snadno muze vnimat rizene odseparovani na bezpecne misto jako trest. A to taky nechces. Takze to musis vymyslet tak, aby to mel pes pozitivni - separovat plutkem nebo kleci, pokud chce byt s vami, dat dobrotu, cvik.. zavisi, co funguje. A samozrejme na pelech psovi se neleze, to je jasny, to musi dite ve psi domacnosti bezpodminecne ovladat. Vychovalala jsem spolu batole a o pul roku mladsiho malinaka, mohla bych psat knizky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.9.25 20:33
@Šmoulice píše: Více

jo, jo, znám - pak dají psa odstřelit, protože „von zákeřně z ničehož nic napadl malé dítě a prokousl mu hlavu“, že ho to dítě půl roku před tím denně otravovalo a nikdo dospělý nezakročil, to už nikde říkat nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.9.25 20:35
@alioth píše: Více

jo, to píšeš správně, ty jsi VYCHOVALA psa a dítě,
zakladatelka jen přihlíží, jak dítě psa neustále provokuje a otravuje, holčička zkouší meze :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí