Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ano, byla jsem trochu zklamaná, ale nijak výrazně. Po půl roce „necháme to mu volný průběh“ jsem si načetla něco o ovulaci a plodných dnech. Další asi 3 cykly jsem to sledovala a pak rezignovaně řekla kašlu na to. Až se miminku bude chtít, ať přijde. Jsme připraveni a budeme ho mít rádi. No a asi za dva cykly se podařilo. Takže komplet rok „snažení“
@Anonymní píše:
Dobrý den. První měsíc s přítelem dáváme miminku volný průběh. Doposud jsme dělali prerusovane. Nesleduji plodne dny, děláme to jak se nám chce. Je mi jasný že to klidně může trvat půl roku i dyl než se povede. Ale i přesto s blížící se menstruaci začínám být nějaká smutná že tusim že se to teď nepovede… ráda bych se zeptala, jak jste ten první měsíc prožívali vy a jestli se i tak rychle třeba vám zadarilo nebo jak na vás působilo že to napoprvé nevyšlo?
4× mi to vyslo hned prvni mesic. Z toho 2× probehl jen jeden „pokus“. Kdyby to nevyslo, byla bych zklamana - i kdyz, vetsinou jsem mela pocit, ze to spis nevyjde. Bohuzel 2 ze 4 zamlkly.
Jo, první měsíc jsem si jen tak povzdechla, ten druhý už se zadarilo. Taky jsme neřešili nic, prostě jak jsme chtěli.
Já byla první měsíc zklamaná, věřila jsem, že to vyjde napoprvé. Nakonec k prvnímu dítěti vedla delší cesta plná očekávání, radosti i zklamání. Druhé dítě se nám podařilo o rok dřív. V tomhle věřím na vyšší řízení.
Popravdě taky věřím že vše je tak jak ma byt. I když je to někdy nespravedlivé přesto má vše svůj dobrý důvod který možná časem pochopíme. My teď dokoncujeme pomalu dům takže mám hodně nervy stresy a nemám moc čas myslet na miminko a ani nevím jestli by to bylo dobrý když se teď tolik stresuju ale zase by mě to třeba zklidnilo. No uvidíme. Všem okolo mě se podařilo hned tak jen tiše závidím zatím ale samozřejmě to všem přeji.
takže, u mě: vysazení HA srpen 2017, střídali se u mě pravidelně dlouhé (48-53) a krátké (28-32) cykly… v půli května přišla ms po 53 dnech, já byla přesvědčená, že bude následovat krátký cyklus a navíc to vycházelo i podle Jonáše, takže jsme se přestali chránit… jenže 28DC uplynul a nic, sem tam jsem testovala a stále se nic nedělo… byla jsem zoufalá z té nevědomosti, vadilo mi, že nevím, na čem jsem… ms dorazila po 44 dnech, jestli byla ovulace nevím, plodný hlen jsem nezaznamenala a nějak hrotit jsem to nechtěla s ovulačními testy… docela jsem věřila, že by se mohlo zadařit, manžel bere Selezin ACE, já od března listovku, od té doby jíme zdravě, oba máme dole pár kg, pak jsem místo listovky brala Superfolin.. a nevyšlo to… objednala jsem se za doktorkou a ta říkala, že ty dlouhé cykly jsou na dvě věci, takže teď beru 16-26DC Gynprodyl a uvidíme no… takže jsem byla celkem zklamaná, ale hlavně pro mě bylo hrozných těch asi 14 dní kdy jsem nevěděla, na čem jsem… když přišla ms, tak jsem se uklidnila, ale rozhodně jsem to třeba neobrečela… teď už to beru jinak, kdybych nešla k dr., ani nevím, jaký DC jsem… řekla bych, že jsem tak jako „vystřízlivěla“ ![]()
Já neberu HA už asi 6 let. Brala jsem ji asi dva roky a pak jsem se kousla že už ji nechci. Přítel mi říká že má strašně super spermie takže to vyjde napoprvé znáte to
máme se vlastně strašně super, vše nám vychází tak jak.ma tak.mam trošku strach že si tu smůlu vybereme právě na tom dítěti. Asi mě to bude docela mrzet že to nevyjde hned ale čeká nás dovolená,dodelame si domov tak snad nebudeme čekat moc dlouho abychom byli kompletní rodina
Tak první měsíc jsme to absolutně neřešila.. červíček začal hlodat po půl roce a řešit jsem to začala po roce snažení.. první syn se povedl po roce a půl.. teď se snažíme 2 roky o druhé a zatím se Maďaři .. kdybych to řešila od prvniho mesice kdy jsme si řekli že to zkusíme tak už jsme asi u Chocholouška
Ahoj holky, tak se chci jen svěřit.. Už je to třetí cyklus a zatím nám to nevyšlo. Je pravda že vůbec nehlidame plodne dny. Děláme to jak se nám zachce. Ale už to na mě začíná dolehat že pořád nic a jestli nebude nějaký problém v nás třeba.. začíná mi to být nějak líto že to nevychází.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak se chci jen svěřit.. Už je to třetí cyklus a zatím nám to nevyšlo. Je pravda že vůbec nehlidame plodne dny. Děláme to jak se nám zachce. Ale už to na mě začíná dolehat že pořád nic a jestli nebude nějaký problém v nás třeba.. začíná mi to být nějak líto že to nevychází..
My se snažili téměř 3roky. Po 3 cyklech jsem se opravdu nehroutila
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak se chci jen svěřit.. Už je to třetí cyklus a zatím nám to nevyšlo. Je pravda že vůbec nehlidame plodne dny. Děláme to jak se nám zachce. Ale už to na mě začíná dolehat že pořád nic a jestli nebude nějaký problém v nás třeba.. začíná mi to být nějak líto že to nevychází..
To já tě zase podpořím. My se snažíme o druhé a první tři neúspěšně pokusy byly hrozné. Čím déle to je,tím víc jsem klidnější. První nám vyšlo napoprvé,teď to nejde,protože ještě kojím.
Tak my jsme pocitali s tim, ze to potrva pul roku, rok treba a porad normalka. Sexovali jsme jako pred tim, kdy se nam chtelo..cca ob den.. nic jsme nesledovali. No a popravde jsem byla naprosto nepripravena a „vydesena“ kdyz to hned na podruhe vyslo.
takze zase pohled z jine strany..
tak u nás - 42 DC a NIC!!!! byla jsem u dr. že po vysazení Gynprodylu ms nepřišla a ona říkala, že na utz špatné, že není žádná sliznice, což vylučuje jak těhotenství tak otěhotnění tak mentruaci… Piju kontryhelový čaj a modlím se, aby co nejdřív začal 4. cyklus, protože jedu sice 3., ale snažíme se už od května…
Ja piju kontryhel dva měsíce. Tento měsíc zkouším i ovulacni test. Podle kalendáře by měla být už dnes a na testu snehobilo. Tak to asi budu muset vysledovat ať nečekáme do aleluja
Dobrý den. První měsíc s přítelem dáváme miminku volný průběh. Doposud jsme dělali prerusovane. Nesleduji plodne dny, děláme to jak se nám chce. Je mi jasný že to klidně může trvat půl roku i dyl než se povede. Ale i přesto s blížící se menstruaci začínám být nějaká smutná že tusim že se to teď nepovede… ráda bych se zeptala, jak jste ten první měsíc prožívali vy a jestli se i tak rychle třeba vám zadarilo nebo jak na vás působilo že to napoprvé nevyšlo?