Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Malaga děkuju
rozumíš bylinkám? jak se mám starat o oregáno? koupila jsem, přesadila do vrhlíku, ale když ho zaleju, tak propustí vodu, mám pocit že moc vody nepotřebuje, pár lístku už zhnědlo, mám málo zalévat? mám strach aby bylinka neodešla
@střepina jj dobromysl zalévat, aby neuschla, ale nepřelévat…má raději teplo a sucho (pak jsou silice výraznější) a spíš alkalické vápenaté půdy…
@střepina není zač. Včera jsem neodolala a koupila si rozmarýn a bobkový list ![]()
@Malaga rozmarýn jsem si koupila v kauflandu, měsíc vydržel, malinko i vyrostl, ale pak odešel, šla jsem ve čtvrtek do zahradnictví, tam mi bylo řečeno že z krámu je to na jedno použití, tak jsem si koupila sazeničku rozmarýnu a petržele kudrnky, přesadila, koupila jsem i hnojivo na bylinky, bohužel už byly bylinky rozebraný, tak jsem si včera koupila semínka bazalky a kopru, tak jsem zvědavá, jak mi to pujde, zkoušela jsem ze semínka pažitku, ale ta vypadá jako tráva, taková slaboučká a v tom zahradnictví vypadala stejně, hrozně tenoučký, vždycky to chlap zlikvidoval, že to nevypadá jako pažitka, tak ted jsem přesadila pažitku z marketu, prý je to plevel, tak jsem zvědavá jestli pujde, většinou odejde, dala jsem ji na chvíli do mrazáku, že prý se si myslí že je jaro a odrazí se, jinak vypadá ted jako koště, mátu, oregáno, tymián jsem koupila vypěstované v OBI, přesadila jsem, tak jsem zvědavá jestli mi to vydrží, koriandr mi hned odešel, jakmile jsem přesadila, jo a ta máta už je přesazená v záhoně, snad se jí bude dařit, tam je místo, tam se muže rozrust.
Ahoj taky mam dost problem s aftama, dalo by se to lečit kloktanim nějakych bylinkových čaju nebo tak? Vím že mam slabou imunitu-hlavně teď jak se pořád střida teplo a zima.