Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky
mám dotaz, vím, že se všude píše, že se do příkrmů nemá dávat sůl a koření, ale jak se to s bylinkami ze zahrádky ? mám petržel, pažitku, libeček, meduňku a tak podobně, je možné je přidat třeba jen vyvařit, třeba k bramborám nebo tak ![]()
Ahoj urcite, zacala sem petrzelovou nati a pak libeckem. To co je moc aromaticke nedavam. S pazitkou opatrne, mala ji vzala na milost tento tyden, pote co si sama kousek utrhla a ozuzlala ![]()
kozisek píše: *šóš** mimo diskusi: ty máš krásná data narození dětí![]()
![]()
děkuji zadařilo se ![]()
Ginche děkuji ![]()
Ahoj, dostala jsem krásný květník na bylinky, ale neorientuju se, co je tak dobré vypěstovat si doma v květináči? Je velký, na více bylinek, co používáte rády za bylinky a na co?
@terinka4444 Taky jsem takový dostala a většina mi toho pochcípala. Mnou pěstované bylinky potřebují různý režim zalévání a slunce.
Jinak doma mívám bazalku, rozmarýn, tymián, petržel kudrnku a majoránku.
Ahoj holky, dostala jsem bylinky v květináči, bazalku, šalvěj a tymián. Můžu nějakou z nich dát na okno kam nesvítí vůbec sluníčko? Světla dost ale je to okno na západ a sluníčko se do něj vůbec nedostane
a na oknech na východ mám už plno ![]()
Ony tyhle typy rostlin nepotřebují přímé slunce, pokud je tam světlo, tak to pro ně bude fajn.. Spíš bych poradila něco jiného - hned je přesaď do kvalitnější hlíny a většího květináče.
A pozor, salvia nema rada nohy v mokrom. Skor Ti umrie na preliatie nez na vyschnutie.
A nemáte tu holky zkušenost s vypěstováním levandule ze semínka?
Omlouvám se za OT
@Kaspinka Už potřetí a na posled musím říct, že mám zaseto. Jednou jsem zasela a vyrostla, přepíchala a dala mimo pařníček a pomalu zešedla až zčernala a chcípla. Tak jsem zasela znova. Vyrostla, nechala jsem aby vyrostla, byla asi 5 - 10cm a výsledek stejný.. Tak nevím… JInak problém nemám ![]()
@DeTer já jsem ji nika nepřepihovala. Zasel jsem do truhlíku na balkoně (i na záhon) a vždycky vyrostla. Kam jsi ji pak přesazovala?