Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám 15 měsíční dvojčata a občas jim dám kinder chocolade nebo brumíka.Dáváte svým dítkům taky občas ňákou tu sladkost?
Ahoj, tak prvnímu synovi jsem v 15 měsících určitě nedávala. Víceméně si vystačil s různými křupkami a ovocem. Sladkosti jsem mu začala dávat, až když si sám uměl říct a „měl z toho rozum“. U tak malých dětí mi to připadá zbytečné. Druhý syn je alergik, takže tam to bude podobné.
Jasně
Dřív jsem nic sladkýho nedávala, ale kamarádka dávala svým dětem, naše to viděla a plakala. Tak potom něco malého dostla a od té doby co čuchla ke kokinám, je zbožňuje
Nepřecpávám, ale denně něco dostane (gumový medvídky, fidorku, tictac, lízátko…)
Já mám rok a půl letého chlapečka a snažím se mu sladkosti nedávat. Neříkám, že když dostane třeba od babičky malou čokoládku, že mu to nedám, ale fakt vyjímečně.
Myslím si, že takhle malé dítko to fakt nepotřebuje, až z toho bude mít rozum, tak to bude asi jiné, ale teď je to naprostá zbytečnost.
U staršího syna jsme do 2 let vydrželi bez sladkostí nebo se zdravýma alternativama - sušené ovoce, atd. V podstatě do 2 let sladké neznal, neviděl a nevyžadoval. Pak začal chodit do jeslí, kde byli občas odměněni bonbónkem a už začal chtít.
Mladší syn vidí sladkosti u staršího, takže ten s nimi začal mnohem dříve. Snažím se volit zdravější varianty a kvalitu a omezuju příděl.
Pokud to není nutné, tak bych sladké nechala až na později, však se ho za celý život nacpou dost …
Martina
Mám dvouleťáka a čokoládu zatím vyzkoušel 2×, občas dostane maximálně tak gumové medvídky (tak jednou za měsíc) a sladkosti celkově hodně omezuju. Ne, že bych mu nepřála, ale sama mám problémy s váhou a nerada bych, aby je měl také (je po mně jedlík). Kupodivu sladké zatím nijak extra nevyžaduje, raději sáhne po ovoci. Ale je to každého věc a každé dítko je jiné, kdyby mi doma dělal scény, že chce to či ono, tak bych možná taky povolila…
Tak já (ač nejsem nějaký extra „fanatik“ přes zdravou výživu) se snažím ještě nedávat. Starší dceru se mi podařilo udržet mimo tak do dvou let, u mladší se zatím taky držíme úspěšně mimo. Myslím si, že čím později s tím začne, tím líp - nic jí neuteče.
Souhlas s Radunou. Taky nedavam a blizke okoli to respektuje. Spis mam problem s neznamym okolim a naprosto to nechapu. Kdyz mu cizi maminka nabidne sladkost a ja ji reknu, at mu to nedava, tak mu jeste rekne, ale jo vezmi si. Rikam, at mu to nedava, ze to zatim neji. Ona mi klidne opaci, ze jednou se zacit musi. Takovy lidi nechapu
. Neni kam spechat, k zivotu tu sladkost nepotrebuje, jakmile si zvykne na prisun teto energie, tak neni cesty zpet.
Já taky sladkosti nedávám.Zastávám názor, že čím později tím líp.U nás, ale není problém.Markétka má nejraději to co je zdravé.Zatím… ![]()
V 15 měsících brumíka a kinder čokolády určitě ne. To se mi podařilo nedávat i u mladší.
Jinak v rozumné míře neřeším.
Tak já dávám brumíka a občas i Kinder čokoládku,ale tu fakt jen minimálně.A teda nevím co je na Brumíkovi špatného ![]()
tak starší (3,5) už samozřejmě víc co to sladkosti jsou a využívá toho:) ale tak do 2 let byla taky netknutá. doteď nám sladkosti vydržely jako odměna ( brumík za vyšlápnutý kopec na výletě, 2 gumový medvídci když pěkně jede na kole nebo dojí oběd atd…) bohužel mladší (1,5) už ví kde máme bonbony schované a jak jdu k dané skřínce, hned běží a chce bobo
no i když se to příčí mým zásadám, tak občas zkrátka 1/2 gumového medvídka dostane
lepší než ten řev, že ![]()
Našemu Kubíkovi je taky 15 měsíců. Párkrát ochutnal ode mě čokoládu (dostal kousnout), chutnala mu, ale nevyžaduje to. Brumíka ochutnal jednou a nechutnal mu.
KACUDKA - zřejmě jsi nečetla test o dětských sladkostech, brumík na svojí váhu obsahuje nejvíc cukru ze všech sladkostí, které se dětem běžně dávají, takže pro dítě je to naprosto nevhodné.
Jiné sladkosti nedávám, jsme na křupkách, pohankovém, kukuřičném a rýžovém chlebíku a je vidět, že si na tom pochutnává.
Dcera ji tyto sladkosti: pangamin potazeny cukrovou vrstvou(vypada to jako lentilka), gumove medvidky, gumova prasatka Percy piglets z M&S a Bebe brumik lodicka (piskot s marmeladou). Cokoladu jeste nemela. Nanuky ji delam ovocne, mam na to tvoritka z IKEA, ovoce + cukr + voda, muzu se po tom utlouct i ja…
Jo a ted jsem objevila v BIO koutku v Globusu genialni susenky Country life (slozeni: mouka, datlovy sirup, palmovy olej, hrozinky) Sice stoji 10 ks 56 Kc, ale je to bozske.
mám dvouletého klučíka a od roku dávám čokoládu a sladkosti. Ne moc, ale trošku ano. MIluje lízátka, čoko-minimálně, sušenky vanilkové často. Miluje zeleninu a ovoce, tak si myslím, že to má vyvážené. Hlavu si s tím nedělej, všichni to jedí a málo maminek to přizná. My jsme to taky jedli a neublížilo nám to ![]()