Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No jéje, sladkosti dávám cca od roka, ale s mírou. Jsem zastáncem toho názoru, že odříkaného největší krajíc, takže si raději malého naučím, že sladkosti se jedí v rozumném množství a jen jako zpestření, než abych mu je zakazovala a on se mi pak jimi jednou ládoval tajně venku s kamarády ve velkém. Ale my teď máme období, kdy mu vadí špinavé ruce, takže dostane čokoládu, dvakrát si kousne, zjistí, že má špinavé ruce, vrazí mi tu čokoládu a letí do koupelny. Je mu dvacet měsíců. Jinak jí všechno, ovoce, zeleninu, bílé jogurty a podobně, kdyby mi odmítal normální a zdravé jídlo, tak by sladkosti nedostával. Co nedávám, tak to jsou sladké nápoje, tatínek mu občas dělá slabou šťávu, ale to jen výjimečně, když to neuhlídám.
stanuska píše:
Opravdu všeho s mírou,přepokládám,že ty z nás co se rozhodly dítku sem tam dopřát nějakou tu sladkot jí necpou do dítka pořád a dbají pak o to víc o dětské zoubky …
Trochu OT, ale k „pobavení“. Byla jsem s malým u zubařky (já na preventivní kontrole a on nakonec jen „omrknout“, protože pusu otevřít nechtěl a zubařka ho nenutila). Já jsem se omlouvala, že má teď bázlivé období, ale že nedávám sladké a pije vodu, takže by vše mělo být OK, i když při čištění zubů se se mnou pere. A ona na to: „Teď jsem tu měla maminku s 2 letým dítětem. Dávala mu v čekárně před prohlídkou lentilky.
Tak jsem jí řekla, že takto mu zuby kontrolovat nebudu, dala jí kartáček a ať mu jde ty zuby vyčistit. Řev bylo slyšet přes 2 zavřené dveře! Ale ten váš je starší, ten bude určitě v pohodě…“(malej vypadá větší, než jaký má věk, takže jsem musela zubařku vyvést z omylu a nakonec z toho nic nebylo)
Takže tolik k tomu, jak může maminka dávající čokoládu dbát zvýšené péče o zoubky… ![]()
Wiollo,to je sice případ nad kterým zůstává rozum stát,ale ještě to nemusí znamenat,že když tahle maminka dává dítěti sladké a nestará se o jeho chrup,že jsou takové všechny maminky,které sladké dětem dávají ![]()
Stejně jako jsem slyšela,že objevili novou chorobu a to je přehnané lpění na zdravém jídle až z toho člověk dostane fobii a není schopen pozřít cokoliv nezdravého a existují jedinci,kteří kvůli tomu skončili i v nemocnici,ale stejně neříkám,že to je kterákoliv z vás,nedá se paušalizovat.
I když věřím,že jsi to asi nemyslela tak jak to vyznělo ![]()
Paradise píše:
Wiollo,to je sice případ nad kterým zůstává rozum stát,ale ještě to nemusí znamenat,že když tahle maminka dává dítěti sladké a nestará se o jeho chrup,že jsou takové všechny maminky,které sladké dětem dávají
No ale to jistě! Já jsem to nechtěla zevšeobecňovat. Byla to jen reakce na velmi všeobecné prohlášení, že ty co dávají sladké pak dbají více o dětské zoubky. Prostě tak to není, ta „přímá úměra“ tam být nemusí…
Stejně jako jsem slyšela,že objevili novou chorobu a to je přehnané lpění na zdravém jídle až z toho člověk dostane fobii a není schopen pozřít cokoliv nezdravého a existují jedinci,kteří kvůli tomu skončili i v nemocnici,ale stejně neříkám,že to je kterákoliv z vás,nedá se paušalizovat.
Já jsem proti jakémukoliv extremismu.
To je vždy špatně. Ať už se pokoušet narvat do 3-měsíčního kojeného dítěte vepřo-knedlo-zelo nebo naopak nechat dítě jen „na zrní“.
Teda fakt se bavím… my maminy co nechceme cpát své dítka extra sladkostma, i když sem tam jim něco dáme jsme hned maminy, co cpou dítka zrním…hi hi
![]()
PS: vím, že to tady není tak konkrétně řečeno, ale tu diskuzi to sem zavedlo ![]()
Misula.vdf píše: …my maminy co nechceme cpát své dítka extra sladkostma, i když sem tam jim něco dáme jsme hned maminy, co cpou dítka zrním…hi hi![]()
…
Nééé. Tady v diskuzi není ani jedna maminka, co nechává dítko „na zrní“.
Já myslela extremismus obecně (hlavou mi bleskly asketické vegetariánky apod.). ![]()
Jo já to myslím v žertu
…jen někdy koukám, kde různé diskuze končí…
ja jsem zastancem zadne sladkosti ale my mame alergie i na kukurici takze zadne nahrazky, varim zdrave, voda misto tuku, zeleninka, bramburky, ryze, jahly vse co mam doma, pridavam olivovy olej, trosku vyzkouseneho koreni po kterem nejsou reakce no a sladkou teckou je pro nas vzdy jen ovoce. Omacky nedelam mozna abmk & v knedli je lepek i vajicko. Nicmne proti gustu zadny
disputat doprejte si vseho co vasem mimcum vyhovuje.
Nikynka86 píše:sladke proste neji!!!Zadne sladke jidlo nesni,ovocne knedliky,krupicnou kasi,instatni kasi pro deti,dokonce ani rajskou kterou jsme meli nedavno…ani piskoty,nic sladkeho nechce!!!
ale jedine,co sni je od Milky,ty male cokoladky,koupila jsem je sobe,loudil tak jsem mu dala a ejhle… chutnalo mu,takze nedavam,ale kdyz mam ja,kousek dostane vzhledem k tomu,ze nic sladkeho neji…ale ovoce mu chutna…
To mi vůbec zvláštní nepřipadá, já to tak mám odmala. Nesním žádné sladké jídlo jako opravdové jídlo, připadá mi to fakt jako dost velký hnus (ani krupičku, ani ovocné knedlíky ani buchtičky se šódou), odmala jsem raději o hladu (ani tu rajskou nesním a nikdy jsem nejedla), ale čokoládu si dám s velkou radostí, a byly doby, kdy jsem na ní byla téměř závislá … takže tady pozor … to, že dítě nemá rádo ovocné knedlíky a spol. ještě nutně neznamená, že není a nebude v budoucnosti na sladké …
Ještě dodám, že já nemám ráda ani sladké pečivo (koblihy, loupáky …) ani buchty ani bonbóny či lízátka, ani jsem nikdy neměla, jen ta čokoláda nebo čokoládová sušenka … takže jedna věc je závislost na sladkém a jiná závislost na čokoládě …
nas prcek ma v anameze v rodine cukrovku z obou stran takze ani znackova cokolada se u neobjevi na to ja dohlizim! Nejsem exremista jen zastance zasad v stravovani. Sladkosti nejsou vyziva ani jidlo dle meho nazoru spise doplnek za odmenu kdyz to uz musi byt. Ja sama jsem je prestala jist uz vic jak rok.
Já jsem tedy na čokoládě závislá a malá to má po mě. Nedávno jsem se zlekla, že si rozbalila plínu a pomazala se celá hovínky. A ona mi jenom ukradla čokošku. A ne, fakt jsem to nezkoušela, akorát prostě hovínka „voní“ jinak než Milka.
![]()
montchitchi píše:
Já jsem tedy na čokoládě závislá a malá to má po mě. Nedávno jsem se zlekla, že si rozbalila plínu a pomazala se celá hovínky. A ona mi jenom ukradla čokošku. A ne, fakt jsem to nezkoušela, akorát prostě hovínka „voní“ jinak než Milka.![]()
ahojky
synovi je 16 mesicu-neni alergicky na nic,jen rajcata,ale mam to ulehcene…
sladke proste neji!!!Zadne sladke jidlo nesni,ovocne knedliky,krupicnou kasi,instatni kasi pro deti,dokonce ani rajskou kterou jsme meli nedavno…ani piskoty,nic sladkeho nechce!!!
ale jedine,co sni je od Milky,ty male cokoladky,koupila jsem je sobe,loudil tak jsem mu dala a ejhle… chutnalo mu,takze nedavam,ale kdyz mam ja,kousek dostane vzhledem k tomu,ze nic sladkeho neji…ale ovoce mu chutna…
My mame spis opacny problem,chce jist porad maso,sunky,syry,dokonce parky kdyz mame my
nechci mu to davat,ale co s nim…zeleninu take ji dobre,vlastne vsechno slane,atd… sladke ani tuk 
UM nastesti pije,ale mame Bebu a ta moc sladka neni