Čokoláda a batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
21.7.10 14:54
zandule píše: ........, všichni to jedí a málo maminek to přizná. My jsme to taky jedli a neublížilo nám to :lol:
8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.7.10 20:37

Zandule, náš Kubík na to sice nevypadá, ale sladkosti jsou u něj vyjímečné, říkám pravdu. Nevím, proč si myslíš, že to plno maminek popírá.
A po pravdě, nemám ráda hlášky typu: „my jsme to taky jedli a nic se nám nestalo“
Ale je to každé maminky věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
21.7.10 21:45

Starší dceru se mi podařilo poměrně úspěšně izolovat od sladkostí do 2let… vystačila si s kukuřičnýma křupkama, ovocem a obilnými chlebíčky. Od těch dvou let občas něco dostane - snažím se aspoň, aby babičky a blízké okolí respektovalo to, že je to naše rozhodnutí a není to tím, že bych jí chtěla něco upřít,a spíš naopak. Jak už bylo mnohokrát řečeno, ještě se v životě namlsá až až…
mladší syn tak to už je horší… stačí jedna vteřina a ukořistí skoro cokoliv… úmyslně jsem mu nedala nic, ale párkrát se mu povedlo - čokoládu teda ještě neměl… s těmi mladšími je to kolikrát složitější, vidí to us straších a člověku dá spoustu práce vysvělit… a co taky vysvětlit ročnímu batolátku že…

nemám taky ráda tu větu my jsme taky to a to a neublížilo nám to… stačí se rozhlédnout, kolik je obézních… o cukrovce nemluvě. To asi nebude jen tak samo sebou? Konzumní doba je zabiják… moji rodiče to taky nemysleli zle, když dovolili mé babičce, aby mě jako nedonošence narozeného předčasně, na procházkách krmila banánovým mlíčkem, abych to všechno dohnala. Nemyslely to zle ani jiné hlídací babičky a tety, které nám dopřávaly jídla do sytosti - Zuzanka pak neřvala a byla hodňoučká, že se kulatí no co se dá dělat…o kokinkách nemluvě…
ne nadarmo se říká, že stravovací návyky z dětství si člověk nese celý život. Je to každého věc, ale prosím myslete na zdraví svých dětí, které si to ponesou celý život v různých podobách.
Možná to je pro některé přehnané, ale já si za tím stojím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.7.10 07:42

Tak já zase zastávám názor, že zkusit se má vše a dítku to dopřát. Vše s Mírou, ale nedělám si hlavu, jestli sní kousek čokolády. Vzhledem k tomu, že malému čoko spouští atop, tak jí má vzácně (tedy u nás, co u babiček to nevím), ale nedělám z toho velkou vědu, nerozčiluji se. Prostě mu pak nedám doma nic sladkého pár dní a máme klídek. Jinak ze svého okolí vím, že maminky co nedávali dětem bonbonky, suši a čoko, tak děti pak k tomu"čuchly" někde v kolektivu a kulatily se a kulatily, mohly se toho ujíst, slušně napsáno:-) . Proto doma trošku všeho dám, nedělám z toho vědu. Myslím, že dvouleté dítko už je velké. Je to můj názor a každá maminka si to stejně bude dělat po svém a tak jak jí srdíčko říká, že je to to nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
22.7.10 09:12

Dloho jsem přemýšlela, jestli do téhlr diskuze něco napsat, protože vím, že s mým názorem snad žádná z Vás souhlasit nebude, stejně tak jako nesouhlasím já s Vámi. Mojí dceři byla teď v červnu dva roky a nedokážu si představit, kdybych jí nedala čokoládu nebo sušenku. V pěti měsících už měla knedlík a omáčku a začala jíst VŠECHNO!!!!! Nikdy jsem neměla problém s tím, že by byla vybíravá a něco mi nejedla. Vlastně nepapala přesnídávky a ty příkrmy ze skleničky, které jsou prý ,,zdravé''. :mrgreen: . Jednou jsem to ochutnala a nikdy bych to Elišce nedala!!! Takovej hnus neochucenej. Nebudu přece dávat dítěti něco, co chutná jak … nechci napsat radši co.Znám tolika lidí, co svému dítěti nedávají čokoládu a jiné sladkosti a ty děti jsou podle mně chudáci. Sedět venku na lavičce a koukat, ja mladší chlapeček se cpe sušenkou a já ani nevim pořádně co to je a už vůbec ne jak chutná?? Nedokážu si představit. Jinak mám zkušenosti s tím, že rodiče, kteří svým dětem dávájí samé zdravé věci a Sunárky do X let tak jsou pořád nemocný, bílý, bez nálady… Takže to chci zakončit tím, že lituju všechny děti, kteř mají takové rodiče, kteří jim nedopřejou to, co sami jedí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.7.10 09:20

hele a muze mi nekdo vlastne rict proc by se detem nemelo davat sladky…viz nazory tady ze caj ne pac je sladkej…susenky ne apod. apod.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
22.7.10 09:22

Taky nechápu!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
22.7.10 09:24
lydieel píše:
Dloho jsem přemýšlela, jestli do téhlr diskuze něco napsat, protože vím, že s mým názorem snad žádná z Vás souhlasit nebude, stejně tak jako nesouhlasím já s Vámi. Mojí dceři byla teď v červnu dva roky a nedokážu si představit, kdybych jí nedala čokoládu nebo sušenku. V pěti měsících už měla knedlík a omáčku a začala jíst VŠECHNO!!!!! Nikdy jsem neměla problém s tím, že by byla vybíravá a něco mi nejedla. Vlastně nepapala přesnídávky a ty příkrmy ze skleničky, které jsou prý ,,zdravé''. :mrgreen: . Jednou jsem to ochutnala a nikdy bych to Elišce nedala!!! Takovej hnus neochucenej. Nebudu přece dávat dítěti něco, co chutná jak … nechci napsat radši co.Znám tolika lidí, co svému dítěti nedávají čokoládu a jiné sladkosti a ty děti jsou podle mně chudáci. Sedět venku na lavičce a koukat, ja mladší chlapeček se cpe sušenkou a já ani nevim pořádně co to je a už vůbec ne jak chutná?? Nedokážu si představit. Jinak mám zkušenosti s tím, že rodiče, kteří svým dětem dávájí samé zdravé věci a Sunárky do X let tak jsou pořád nemocný, bílý, bez nálady… Takže to chci zakončit tím, že lituju všechny děti, kteř mají takové rodiče, kteří jim nedopřejou to, co sami jedí!!!

Líbí se mi, jak si to napsala. Myslím si, že horší je, když se děti od toho všeho drží co nejdéle a pak to vidí u ostatních a nemůžou se toho nabažit. Myslím, že dítko má papat všechno, ale samozřejmě rozumě … bratr má ročního syna a čokoládku mu dávají, nervou toho do něj moc, ale sem tam kousek ano a on je spokojenej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
22.7.10 09:27

děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
22.7.10 09:28
lydieel píše:
anlii píše:
lydieel píše:
Líbí se mi, jak si to napsala. Myslím si, že horší je, když se děti od toho všeho drží co nejdéle a pak to vidí u ostatních a nemůžou se toho nabažit. Myslím, že dítko má papat všechno, ale samozřejmě rozumě … bratr má ročního syna a čokoládku mu dávají, nervou toho do něj moc, ale sem tam kousek ano a on je spokojenej :-)

přesně tak… :pankac: a Liduš napsala jsi to přesně tak i za nás ostatní, co svým dětem dopřávají :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
22.7.10 09:41
zuzanasinova píše:
Starší dceru se mi podařilo poměrně úspěšně izolovat od sladkostí do 2let… vystačila si s kukuřičnýma křupkama, ovocem a obilnými chlebíčky. Od těch dvou let občas něco dostane - snažím se aspoň, aby babičky a blízké okolí respektovalo to, že je to naše rozhodnutí a není to tím, že bych jí chtěla něco upřít,a spíš naopak. Jak už bylo mnohokrát řečeno, ještě se v životě namlsá až až…
mladší syn tak to už je horší… stačí jedna vteřina a ukořistí skoro cokoliv… úmyslně jsem mu nedala nic, ale párkrát se mu povedlo - čokoládu teda ještě neměl… s těmi mladšími je to kolikrát složitější, vidí to us straších a člověku dá spoustu práce vysvělit… a co taky vysvětlit ročnímu batolátku že…nemám taky ráda tu větu my jsme taky to a to a neublížilo nám to… stačí se rozhlédnout, kolik je obézních… o cukrovce nemluvě. To asi nebude jen tak samo sebou? Konzumní doba je zabiják… moji rodiče to taky nemysleli zle, když dovolili mé babičce, aby mě jako nedonošence narozeného předčasně, na procházkách krmila banánovým mlíčkem, abych to všechno dohnala. Nemyslely to zle ani jiné hlídací babičky a tety, které nám dopřávaly jídla do sytosti - Zuzanka pak neřvala a byla hodňoučká, že se kulatí no co se dá dělat…o kokinkách nemluvě…
ne nadarmo se říká, že stravovací návyky z dětství si člověk nese celý život. Je to každého věc, ale prosím myslete na zdraví svých dětí, které si to ponesou celý život v různých podobách.
Možná to je pro některé přehnané, ale já si za tím stojím… :nevim:

Tak pod toto se můžu podepsat :palec: :potlesk:

A v 5 měsících knedlík s omáčkou…to je docela silné kafe, myslím, že by čuměl i kdejaký pediatr :roll:
Ale každý je přesvědčen o své pravdě že - a máme na to všechny právo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
22.7.10 09:48

Moje malá měla omáčku a knedlík ve čtyřech měsících a nestydím se za to, je spousta lidí, co svým dětem dávají takhle brzy omáčky, ale každého věc! Nevidím na tom nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
22.7.10 09:54

Od manžela sestra držela malého jenom na zdravých věcech, žádná čokoláda, sladkosti, nic nezdravého až do školky … jenže pak se stravoval i ve školce, kde byly k obědu řízky, těžké omáčky … prostě všechno a on z toho měl jen problémy s žaludkem, protože na to nebyl zvyklej … taky viděl u ostatních čokolády a sladkosti a chtěl taky, teďka, když vidí sladký, je jako utrženej z řetězu, je schopnej zbaštit na posezení celou studentskou pečeť a všude kde to jde, tak si schovává sladkosti, co dostal, aby mu to rodiče nenašly … tak nevím nevím, jestli nebylo lepší mu dávat od začátku trošku od všeho … 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.7.10 09:58

lydieel, tak to ja jen cumim 8-o 8-o a vidim, ze rady zde na emiminu dane mohou byt i od lidi jako ty, tudiz pro me nepouzitelne…nebudu chodit kolem horke kase, nejak se mi dneska nechce. Podle me jsi nenormalni a predstava tveho ditete, kterak se cpe v peti mesicich knedliky a omackou, a predpokladam, ze jsi jiste nezminila vsechny vybrane pochoutky, ktere jsi naservirovala…no potes koste, teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
22.7.10 10:05
lydieel píše:

Myslela jsem si, že v dnešní době už není problém najít informace o tom, proč není zdravé krmit miminka sladkostmi a knedlíky s omáčkami už v 5 měsících. :lol: Ale jak je vidět, stále se najdou lidé, které nijak nezajímá proč jsou Češi na prvním místě v rakovině tlustého střeva, proč je tolik lidí obézních, proč mají češi problémy s trávením, zuby… :-)
BTW, je to o životních prioritách a přístupu k jídlu. Moje dítě sladkosti prakticky nejí, bonbony vůbec, čokoládu vyjímečně, sušenky občas, sladké limonády vůbec, sama to ani nechce, není zvyklá a nechutná jí to a rozhodně si nemyslím, že by byla o něco ošizená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí