Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
radúno mě je úplně jedno do kolika má kdo UM, jen píši že mi to přijde divné…(čistě můj názor) ať si ho mají klidně do 20let, je to jejich věc! Ale vadí mi, že se tu navážíte do nás, co nedáva-jí/li UM ale dávali jsme knedlík!
kačí jen musím reagovat na tvou větu „nemám rakovinu tlustého střeva“ … jelikož mám doma lékaře, který se často setkává s rakovinou ať tlustého nebo tenkého střeva a ta se opravdu nepozná ve 20ti letech. Rakovinu si člověk v sobě pěstuje celý život vlivem špatného stravování a hlavně nedostatkem vlákniny a až na stará kolena pozná toho velkého strašáka. Jenže pak je pozdě ![]()
Jinak diskuzi jsem celou nečetla, to by bylo na dlouho …
Sladkosti já od mala byla vychována na sladkostech. V půl roce čokoláda i zmrzlina, do sunaru sušenka, slazené čajíky, omáčky atd. Žiju, to jo, ale svou dceru vychovávám v jiném stylu. Sladké jí nechci dát pěkně dlouho. Začínám přikrmovat ačkoliv kojím a nejsou jí plné 4 měsíce, ale držím se zdravé výživy - mrkvev, první kaše, zeleninka. Žádný cukr, žádná sůl, žádné koření …
Já osobně jsem závislák na čoko, čokoholik ![]()
Jinak pro pobavení - osobně znám jednu dotyčnou, která rvala třítýdenímu dítku bramborovou kaši a děsně se divila, že nechce párek. Později do něj tlačila buřtguláš
No dítko skončilov nemocnici se zkaženým trávením
kačenka89 píše:Eemii píše:pardón jsem zapoměla… vy jste nejlepší matky!!! Radši dám na radu mojí mamky, než na Váši! Byla jsem vychována stejným způsobem a nejsem ani nemocná ani TLUSTÁ ani nemám rakovinu tlustého střeva
A me nejvice pobavilo vykani na emiminu![]()
A pak take maminy,kterym neprijde vubec,ale vubec nic divneho na tom,kdyz miminecko poobedva knedlicky s majdou,za to ale vubec nechapou a snad se i pohorsuji nad tim,jak je mozne,ze dvouletak pije Sunar
Holky,poradte se se svym pediatrem,jiste vam za vase nazory zatleska![]()
zatím…
Miarei tak to je drsný s tou Tvou známou, to je jako extrém …
Ahoj,
jejeje,to se fakt hádáte kvůli tomu,jestli někdo dává dítku sladké a někdo nee?Já sladkosti dávám,je to i tím,že starší sourozenci jsou už opravdu starší a já se rozhodla,že mně to tak nevadí,že si od roka mladší přijdou sem tam taky na něco na zub,když vidí mlsat starší.
Ale nemyslím si,že by to pro ně bylo supr zdravé,prostě jim dopřeju,nepovažuju to za takový prohřešek,hlavu si s tím nelámu.
Nutrilon pila moje skoro čtyřletá dcerka ještě před půl rokem z lahve,je to takový večerní rituál a nebudu jí ho brát,myslím,že si tím částečně kompenzuje příchod miminka domů,kdy jsem při držení jí lahve opravdu pořád jenom její.A ta nejmladší je také na Nutrilonu a bude na něm,dokud jí bude chutnat.Děti mám drobínky.
Když měla moje Ema žaludeční problémy v 2,5roce a stála v nemocnici(vykaděná a vyblitá z podoby s nechutí jíst další rýži a mrkev…) před automatem se sušenkama,sama doktorka jí polomáčené s čokoládou koupila a dala.
Opravdu všeho s mírou,přepokládám,že ty z nás co se rozhodly dítku sem tam dopřát nějakou tu sladkot jí necpou do dítka pořád a dbají pak o to víc o dětské zoubky a ty které se rozhodly dětem sladkosti nedávat,zase nebudou přes sílu řvoucí tříleťáky nutit vrátit nabízený bonbon od vrstevníků.Vše tak nějak s rozumem,nepochybuju o tom,že naše děti milujeme a děláme všechno v tom nejlepším přesvědčení,ať už bez sladkostí a nebo se sladkostma.
Miarei píše:
Jinak pro pobavení - osobně znám jednu dotyčnou, která rvala třítýdenímu dítku bramborovou kaši a děsně se divila, že nechce párek. Později do něj tlačila buřtgulášNo dítko skončilov nemocnici se zkaženým trávením
Jóóó tos mi připomněla moji tchýni. Jako porodní a zdrav. sestra kdysi dávno chodila po vesnicích v okolí - kontrolovat matky po porodu a 6-tinedělky. Prý se to tak dělávalo.
Taky mi vyprávěla zážitky… jak nejedna taková „maminka“ krmila své tříměsíční dítko chlebem se sádlem a strášně se divila, proč to jako nechce jíst
. A podobné „špeky“. Jenomže je pravda, že 30 let zpátky byla jiná doba, bez informací třeba. Ale i tak je to k pobavení…
Stanuš, vždyť jo. Je to fuk a já osobně taky myslím, že ty děti to nemají často. Jen jde o to, jak tu některé dotyčné tu svou pravdu prezentují. Urážky tu přece nepatří a je mi úplně jedno, jestli uráží jedna nebo druhá strana.
radúna píše:Miarei píše:Jóóó tos mi připomněla moji tchýni. Jako porodní a zdrav. sestra kdysi dávno chodila po vesnicích v okolí - kontrolovat matky po porodu a 6-tinedělky. Prý se to tak dělávalo.
Jinak pro pobavení - osobně znám jednu dotyčnou, která rvala třítýdenímu dítku bramborovou kaši a děsně se divila, že nechce párek. Později do něj tlačila buřtgulášNo dítko skončilov nemocnici se zkaženým trávením
Taky mi vyprávěla zážitky… jak nejedna taková „maminka“ krmila své tříměsíční dítko chlebem se sádlem a strášně se divila, proč to jako nechce jíst![]()
![]()
![]()
. A podobné „špeky“. Jenomže je pravda, že 30 let zpátky byla jiná doba, bez informací třeba. Ale i tak je to k pobavení…
Ježkovi oči
, chudáci děti… Já snědla něco blbého při kojení a hned malej plakal, bříško bolelo a dát mu chleba se sádlem, tak bych ho snad totálně ucpala …
Ale je fakt, že dřív to bylo všechno jiné, rodili na polích, kojili do x let a k tomu dávali co uvařili …
Mě prababička jednou vyprávěla, jak na babičku spadl takový to ze dřeva do áčka - sušili na tom seno, tak vybírali brambory, babička na zemi na poli a spadlo to na ní, prý plakala, vytáhla jí, očistila a šla dál zbírat brambory
![]()
Jde prostě o to, že když to někdo podá tak příjemně jako Ty, jde na tom nevidět nic zlého. Pokud ovšem někdo zvolí formu urážení stylem: …"Jé, ty jsi ale blbá, neinformovaná,…Jak to můžeš svému dítku dát?.....Nebo, že děti bez čokolády jsou chudáci,…apod.
Tak tohle logicky nadzvedává vždycky tu druhou stranu a hádky jsou na světě.
radúna píše:
Jde prostě o to, že když to někdo podá tak příjemně jako Ty, jde na tom nevidět nic zlého. Pokud ovšem někdo zvolí formu urážení stylem: …"Jé, ty jsi ale blbá, neinformovaná,…Jak to můžeš svému dítku dát?.....Nebo, že děti bez čokolády jsou chudáci,…apod.
Tak tohle logicky nadzvedává vždycky tu druhou stranu a hádky jsou na světě.
tak s tim musim souhlasit …
marcelka88 píše:radúna píše:Ježkovi očiMiarei píše:Jóóó tos mi připomněla moji tchýni. Jako porodní a zdrav. sestra kdysi dávno chodila po vesnicích v okolí - kontrolovat matky po porodu a 6-tinedělky. Prý se to tak dělávalo.
Taky mi vyprávěla zážitky… jak nejedna taková „maminka“ krmila své tříměsíční dítko chlebem se sádlem a strášně se divila, proč to jako nechce jíst![]()
![]()
![]()
, chudáci děti… Já snědla něco blbého při kojení a hned malej plakal, bříško bolelo a dát mu chleba se sádlem, tak bych ho snad totálně ucpala …
Ale je fakt, že dřív to bylo všechno jiné, rodili na polích, kojili do x let a k tomu dávali co uvařili …
Mě prababička jednou vyprávěla, jak na babičku spadl takový to ze dřeva do áčka - sušili na tom seno, tak vybírali brambory, babička na zemi na poli a spadlo to na ní, prý plakala, vytáhla jí, očistila a šla dál zbírat brambory![]()
![]()
Jéé, boraska babička…ale zasmála jsem se
.
radúno-souhlasím,jsou tu výroky na obou stranách „barikád“,které jsou zbytečně hnané do extrému a vyhrocují celou diskuzi. ![]()
Uff, dočteno - nedalo mi to ![]()
Já se připojím k větě ŽE JE KAŽDÉHO VĚC, ČÍM KRMÍ DÍTĚ. Tak jako já valím oči na kamarádku, když 9ti měsíční dítě krmí americkýma bramborama, nebo další kamarádku, která dá napít roční holčičce extra sladké ledové třišti … tak i některé civí na mě, když své skoro čtyřměsíční dceři dávám příkrmy (mrkev, brambor, první kaši) a říkám, že jí nechci dát sladkost ještě alespoň rok. Mimochodem, kamarádkám do toho nekecám a vám do toho taky kecat nechci ![]()
Nesnáším věty typu „my jsme to jedli a jsme zdravé“, nebo „znám děti z okolí, které se cpou sladkým a jsou v pohodě“. To je to samé jako věta „znám ženský, co kouřili v těhu a dítě je zdravé“.
Takže krmte děti čím chcete, ale neodsuzujte ty, co je krmí jinak. HAWK, DOMLUVILA JSEM ![]()
Tak či onak,
Ahoj,
starší jsem čokoládu dávala, né moc, ale dostala jí. Mladší dvojčátka jí nedostávají, protože jsou alergický na mlíko, ale sladký dostanou, v těhle vedrech to jsou vodový zmrzliny ( nebo doma udělaný ), nebo občas gumový medvídky, nepřeháním to, ale dostanou, jedí mi všechny výborně, takže nevidím problém, proč je jednou za čas neodměnit ![]()