Čokoláda a batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5697
22.7.10 10:07

holky já vám neberu, že dáváte dětem knedlíky v půl roce, to je každého věc, akorát škoda, že už si na tomhle diskusním fóru nepopovídáme za 15,20let… docela by mě to zajímalo…
a proč ne sladkosti? třeba kvůli zubům… každý zubař vám řekne, že dnešní děti mají z těch sladkostí zuby prožrané „červíky“. Tak už abyste začly šetřit na nové zuby… jsou totiž pěkně drahé a bude hůř. A jehorší je myslet si, že po zkažených mléčných zoubcích narostou trvalé krásné jako perličky… závidím všem dětem, kterým budou čistit a rozšiřovat kanálky, opravovat rozbořené zoubky… :potlesk: :mavam:
jinak mi nepřísluší vás kritizovat, takže to dělat nebudu, stejně tu budou dva tábory, jedni řeknou ano a druhzí ne. Proto je to diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.7.10 10:08

ono se to tu schyluje k nejaky bitve :)))) ale ja myslim ze proste kazdy davame detem to co si myslime ze je pro ne nejlepsi…ja treba cokoladu nedavam zatim…to az tak v roce je pro me prijatelny…ale klidne davam sladky caje..buchtu nebo med.
a verte ze treba tady v okoli na me koukaji jako na vraha ze nechcu dat male krenovku s uzenym nebo cokoladu…a maji me za fanatika…a to si myslim ze sem co se vyzivy tyka hodne benevolentni…takze opravdu co clovek to nazor…a samozrejme kazdeho nazor je ten spravny…protoze kazdy davame diteti jen to nejlepsi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.7.10 10:09

ZuzaM a je dcera bila a nemocna, prosimte??? :mrgreen:
Moje dcera je krasna - ma 96 cm a 14,5 kg a to sladkosti a knedliky a omacku neji a podivej, jak krasne prospiva…je svalnata, ma huste dlouhe vlasy a celkove vypada zdrave…takze lydieelina verze o tech chudacich na zdravem jidle nejak pokulhava :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.07.10 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.7.10 10:10

Já si tedy nedovedu vysvětlit, nač dávat třeba ročnímu dítěti sladkosti, ale když už je tedy někdo dává, důvod si jistě najde.
Pro mě to nemá význam. Čokoládu můj 20měsíční syn ochutnal nedávno, koupila jsem mu čokošku s 90% kakaa, spíš jsem jen chtěla zkusit, jak se na to bude tvářit.
Pokud už někdo sladkosti dávat chce, volila bych ty spíše méně sladké nebo ovoce.

Neuznávám ty úměry, že děti, které se od sladkostí drží dlouho zkrátka, jsou v pozdějším věku nenasytné.

Taky si myslím, že v tomto útlém věku vytváříme dítěti stravovací návyky na celý život, což je pro mě dost velký důvod, abych si dala sakra velký pozor, co svému synovi dám.

Není pravda, že neslané a nesladké jídlo je hnusné, já když vařím synovi jídlo, tak mi to chodí ujídat i můj drahý a já se toho taky můžu užrat.

Vůbec se mi nelíbí to, jak se tady zmiňuje, že dítě, které nepoznalo knedlík , je vlastně chudák.
Dámy, já na vaše stravovací návyky mám taky vyhraněný názor, ale mám v sobě tolik slušnosti a snažím se být tolerantní, tak to nekomentuji. O to samé chci požádat vás.

Na nějaké závěry, co je lepší (zda zdravá či nezdravá strava) je ještě brzy. To si tady budeme moci napsat až za několik desítek let, tedy ovšem za předpokladu, že se toho vůbec dožijeme (vzhledem k tomu, jak mladí lidé umírají na rakovinu zažívacího traktu - čím to asi bude :think: 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.7.10 10:10

a vim ze nemate radi reci typu ze za nas to bylo a ted…ale treba ja su po sladkym jak utrzena..do mala sem cokoladu dostavala a kokina pac proste se tim decku ucpala huba a rodice mohli makat…i ted snim na posezeni studentskou pecet…a mam jeden jedinej kaz kterej se mi udelal behem tehu…takze tezko rict…ale kazdy delejme dle sveho nejlepsiho uvazeni..to je jasny :) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
22.7.10 10:18
mikitaa píše:
a vim ze nemate radi reci typu ze za nas to bylo a ted…ale treba ja su po sladkym jak utrzena..do mala sem cokoladu dostavala a kokina pac proste se tim decku ucpala huba a rodice mohli makat…i ted snim na posezeni studentskou pecet…a mam jeden jedinej kaz kterej se mi udelal behem tehu…takze tezko rict…ale kazdy delejme dle sveho nejlepsiho uvazeni..to je jasny :) :wink:

Sama to píšeš, sladké jsi dostávala od mala, vytvořila sis takové stravovací návyky a celý život se čokoládou ráda cpeš. Pokud jsi při tom od přírody štíhlá a nemusíš držet diety, je to fajn. Ale jsi ještě mladá, spousta nemocí se může projevit v průběhu let.
Já osobně tedy svému dítěti „ucpávat hubu“ aby dalo pokoj, rozhodně nechci, radši se mu budu věnovat, stíhám při tom práci i koníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
22.7.10 10:21

Hrozně se mi líbí, jak tu všichni píšeme, že je to každého věc, jak si to udělá, ale nakonec svého názoru tu každý napíše něco na podrýpnutí, co nenechá jiné chladné a tak opět napíšou, co si myslí :lol: :palec: To, že si dá občas malé knedlík nebo čokoládu určitě nezpůsobí rakovinu střeva a nevypadají mu z toho všechny zuby :-). Jíst se má všechno ale s rozumem :-)) a teď se do mě pustí předpokládám ostatní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.7.10 10:27
anlii píše:
Hrozně se mi líbí, jak tu všichni píšeme, že je to každého věc, jak si to udělá, ale nakonec svého názoru tu každý napíše něco na podrýpnutí, co nenechá jiné chladné a tak opět napíšou, co si myslí :lol: :palec: To, že si dá občas malé knedlík nebo čokoládu určitě nezpůsobí rakovinu střeva a nevypadají mu z toho všechny zuby :-). Jíst se má všechno ale s rozumem :-)) a teď se do mě pustí předpokládám ostatní :-D

Jestli ti hnědé nahnilé zuby u 4-letých dětí nebo rakovina, na kterou umírají v dnešní době i 30-letí lidé, přijde jako rýpnutí, je to tvůj problém :nevim:
Pro mě jsou to velmi smutná fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.7.10 10:29

Tak ja si nemyslim, ze je to kazdyho vec…me to primo vytaci a nechapu :cert: …ale je jasne, ze gaussova krivka proste funguje i u IQ :roll: …a hele, me uz to nebavi, odchazim z diskuze, hadat se tady s matkama, se kteryma bych v realnem svete neprohodila ani slovo, protoze by nebylo o cem, fakt nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.7.10 10:58
MadGirlNancy píše:
Tak ja si nemyslim, ze je to kazdyho vec…me to primo vytaci a nechapu :cert: …ale je jasne, ze gaussova krivka proste funguje i u IQ :roll: …a hele, me uz to nebavi, odchazim z diskuze, hadat se tady s matkama, se kteryma bych v realnem svete neprohodila ani slovo, protoze by nebylo o cem, fakt nechci…

tak tohle mi prijde prinejmensim trochu zvlastni..hodnotit lidi podle toho cim krmi sve deti :lol: :lol: ale prosim..kazdy sme holt jiny…nekdo respektovat okoli umi…jiny ne :nevim:

zuzzy: ja mam ale trochu pocit ze za nas dostaval sladkosti kazdy a ani se moc neresilo kdy a od kdy…to az ted je ta resici doba..a treba muj pritel byl jako malej tlustej jako prase…mel v 10 mesicich 17kg pac ho cpali vsim mozny…ted je z nej normalni chlap a sladky ani moc nemusi. ja myslim ze na tom vubec nezalezi…jakoze ja nejsem z tech co davaji detem cokoladu a omacky od pul roku…ale ani je nazatracuju kvuli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
22.7.10 11:16

mikitoo nevím, jaký jsi ročník, netroufám si hádat, ale za nás těch sladkostí zdaleka tolik nebylo jako teď…? ale je to samozřejmě taky o jiných věcech - fastfoody a konzumní životní styl, myslím si ale že se to potáhne od dětství… stará známá pravda o metabolických procesech - určité cukry se mění v tuky a tak to je

jinak ti moc přeju, ať ti to tak vydrží - že můžeš jíst sladké a nemáš kazy ani problémy s váhou… bohužel když se rozhlédneš, většinou je to naopak, tak si toho važ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.7.10 11:40

ja jsem si toho vedoma ze mam vyhodu ze muzu sezrat cokoliv a neni to na me videt :mrgreen: …ale zase mi neprijde tragicky dat decku sem tam susenku nebo cokoladu - pokud teda neni tlusty…tam uz bych chapale omezeni prisunu cukru a tuku…to ze bylo za nas sladkosti min je pravda…ale dostavali jsme je taky :) ja nechcu nejak podryvat ruzne a one studie dnesni…jen mi prijde ze se veci trochu prehani a nafukujou…pak je tu nekdo schopen rict ze by se s tou onou maminkou nebavil jen kvuli tomu ze da decku knedlu nebo cokoladu. to uz mi prijde jako hodne stupidni :nevim: … samozrejme se snazim aby moje dite jedlo zdrave ale jak uz bylo receno nic se nema prehanet. a ta rakovina tlusteho streva…ono driv se na spoustu nemoci taky neumelo dojit…takze mozna ze je jen vetsi mnozstvi objevenych pripadu..ovsem to je jen spekulace…netroufam si nic tvrdit..ale tezko soudit jestli je to jidelnickem malych deti :nevim: ono tim jak je zdravitnictvi na lepsi a lepsi urovni tak lidstvo taky slusne degeneruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.7.10 11:44

Tak zase bitva,ale to je valstně vždy,když přijde na přetřes výživa.Každopádně každá máme svůj názor a i když se druhá strana postaví na hlavu těžko tu druhou přesvědčí o té své pravdě.Ale nemůžu si pomoct a musím podotknout,že výlevy madgirlnancy jsou na :poblion: Kvůli tomu,že matka nezastává tvůj názor výživy znamená,že je blbá a ty s ní neprohodíš ani slovo? 8-o no tak to mě dostalo :pocitac:

Já se řadím k těm,co dávají a dávaly,neberu vám vaše postoje a názory,věřím že jim věříte a klidně je mějte nevadí mi to.

Ale podle mě rakovina,cukrovka,vysoký tlak,infarkt,apod civilizační choroby nejsou jen z jídla,ano může to být životosprávou,každopádně na to má vliv to nepopírám,ale má na to vliv i způsob života (teď nemluvím o jídle),dále sajrajty v potravinách (a věřte že se dá najít cukrovinka pro dítě s přírodníma barvivama,apod omáčka a knedle udělat doma a tudíž bez éček apod.)různé záření,které na nás odevšaď vyzařuje (tv,pc,rtg,které se dělá mnohdy zbytečně),velké množství léků často předepisovaných zbytečně a mohly bysme tady takhle vyčítat donekonečna.

Já a myslím i ty,které dávají se prostě jen striktně neřídí těma dnešními studiemi,kteýrm až tak moc (když budu mluvit raději jen za sebe) nevěřím a neztotožňuji se s nima,mám jiný názor ne jen na výživu,ale i na výchovu,ale jen proto neznamená,že to je špatně,protože za pět let,to co vy dnes děláte nebo neděláte může být taky špatně a pak si budou maminky zase klepat na čelo,co vy jste dělaly se svými dětmi jak jste mohly,vždyť ty studie,které budou za pět let budou zase třeba úplně někde jinde.

Jen si myslím,že takový racionální názor.Každý si to dělejme podle svého vědomí a svědomí,můžeme o tom diskutovat,ale neurážejme se a pokusme se pochopit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.7.10 12:28

tak „dámy“ promiňte mi to oslovení, ale na téma rakovina jsem opravdu chytlavá a citlivá. V 31letech mi onemcněl manžel rakovinou, zhoubný nádor na mandli. Prosostlo to do pusy. Už je v pohodě. Jen pro Vaši informaci, nikdy nidko neví co zpustí v těle zhoubné bujení, dokonce ani onkologové ne a hlavně oni nedoporučují jak se uvádí v tel. „zdravé jídlo“, především zeleninu a ovoce a bílé maso. Kuřata jsou vyhnaná antibiotikama, zelenina chem.ošetřená, takže co je zdravého? Prosím nepište, že když dáte dítku knedlík, nebo čoko, tak bude nemocné, to je přece „kravina“.
Jinak souhlasím se všemi, co se přidávají ke knedlíkám a čokoládě - stručně řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.10 12:39

A proč se to tu zas tak vyhání do extrému? Proč se zase z toho dělá téma, kde se to musí pohádat za každou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí