Které bylinky na bolest hlavy?

473
14.7.14 19:17

bylinky - kdo rozumi?

Ahoj, vyzna se nekdo v bylinkach? Posledni dobou se necitim vubec dobre, trapi me divny tlak do hlavy a sem tam migrena.. Co bych z bylinek mohla zkusit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
14.7.14 19:26

Pokud nejsi zrovna těhotná, tak zkus zázvor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
14.7.14 19:27

Na migrénu výborně zabírá KOPRETINA ŘIMBABA /nevhodná ale pro těhotné a kojící ženy a lidi užívající léky na ředění krve – takže ani kombinace s kyselinou acetylsalicylovou/. Já při prvních příznacích piji čaj, moc mi pomáhá. Naštěstí již pár měsíců jsem migrénu neměla, ale dříve při vysazení HA každý měsíc a to hodně velkou.
Koupit se dá např. zde :
 http://bylinne-caje.heureka.cz/…aba-nat-50g/

Je i v tabletkách, tinktuře…ale to nemám vyzkoušené jak zabírá.

Příspěvek upraven 14.07.14 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
14.7.14 19:27

Tehotna nejsem, ale chtela bych byt.. vyzkousim.. dekuji :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.14 19:30
  • Citovat
  • Upravit
688
14.7.14 19:37

Kamarádka se v tom vyzná, takže něco od ní vím. Můžeš vyzkoušet heřmánek, dobromysl nebo meduňku. Zevně taky obklady nebo silice z levandule.
Ale především si dojdi za doktorem. Dokud nevíš, co ti přesně je, tak se nemůžeš „léčit“ a můžeš si bylinami i ublížit. I byliny jsou v podstatě přírodní léky, a proto by se měly používat rozvážně, s opatrností k dávkování a podle rady expertů, nejlépe po osobní návštěvě nebo s již zjištěnou diagnozou od lékaře.
Moje kámoška, když někomu radí, tak ho vyzpovídá na všechny možné obtíže včetně celé rodiny, jídla, stylu života i prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.14 22:04

Na bolesti hlavy doporučuji 1000 mg vitamínu C.. Nejlépe 2 tobolky s postupným uvolňováním (2×500 mg). :palec:

• Citovat
  • Upravit
286
14.7.14 22:10

A co máta? Jeste mi pomaha silna kava se sklenkou vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
15.7.14 20:59

Holky dekuji ta reakce.. v lekarne mi dala mlady jecmen.. hodne jsem zhubla a ted asi telo trpi :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.7.14 22:10
@sarah2011 píše:
Holky dekuji ta reakce.. v lekarne mi dala mlady jecmen.. hodne jsem zhubla a ted asi telo trpi :,(..

Právě jsem četla diskuzi „Hodně jsem zhubla“ a šla jsem si ověřit, jestli náhodou tuhle nezakládadala diskuzi nezakládala stejná uživatelka. A ono jo…
Dobře, že ti v lékárně poradili. A dobře, že jsi na mě nedala, protože podle té druhé diskuze, kde popisuješ o dost jiné potíže a hlavně uvádíš jejich pravděpodobnou příčinu, by ti zázvor nejpíš nepomohl, spíš naopak.
Poučení pro mě. Už nikdy nebudu nikomu radit se zdravotním problémem, protože si nemůžu být jistá, že když řekne „migréna“, nemyslí ve skutečnosti motání a nevolnost z přehnané diety. Fakt jsi mě vyděsila.

@hellivete Kámoška očividně ví, co dělá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.1.16 18:32

@BAZÁREK ANGIE
Kde se dá prosím koupit bylinný čaj? Klasicky v lékárně, nebo někde přes net? Odkaz už nefunguje… :(
Budu moc vděčná za odpověď! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
13.1.16 15:20

@Kaxtus Řimbaba se dá objednat přes net, ale určitě budou mít i v lékárně, já už to delší čas nekupovala, migrény už mi ustoupily. Existuje i tinktura a prášky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.1.18 08:11

Migreny

Taky jsem mela migreny nekolik let. Zvraceni, prujem atd… jelikoz nejsem moc zastance leku. Resila jsem to zazvorem, ale vetsinou to nepimohlo. Jelikoz jsem nemohla ani pit ani jist. Doktori stejne nikdy nerekli od ceho to je. Nakonec me tchyne privedla na myslenku. Mela to taky, nez byla na konizaci delozniho cipku. Nechtela jsem verit. Jsem po operaci take 4 mesice a migrena od te doby ani jednou. Mela jsem ji predtim kazdy mesic okolo menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.7.24 11:35

Ahoj, no mě na časté bolesti hlavy pomohla bylinná směs od jednoho výrobce. Ale na obalu píšou že to není vhodné pro těhotné :)https://www.quicktea.cz/…ylinna-smes/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.25 19:06

Ahoj, moc dobře chápu, jak ti je – migreny a ten divný tlak do hlavy dokážou pěkně potrápit. Co mi opravdu pomohlo a můžu doporučit, je zelený ječmen od Green Ways. 😊 Beru ho už roky a kromě toho, že mi dodává energii, pomáhá tělu s detoxikací a vyrovnáváním vnitřního prostředí. Mnoho lidí si pochvaluje, že jim to zlepšilo i stav s bolestmi hlavy nebo migrénami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková