Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj všem.
Malému je 4 a 1/2 roku. Ve 2 letech prodělal zápal plic a od té doby neustále bojujeme s kašlem. Zkoušeli jsme naprosto všechno, všechny sirupy, všechny bylinky, vitamíny, kapky… všechno bez větších úspěchů.
Malý se léčil homeopaticky, chvíli to vypadalo dobře, ale poslední půlrok je to zase naprd.
Zkoušeli jsme i tradiční čínskou medicínu, také bez úspěchu.
Krevní testy, ORL, alergologie - vše bez nějakého jasného nálezu. Byly nám už před těmi 2,5 rokama doporučeny kortikoidy, ale těm se bráním zuby nehty. Jsem pro alternativní medicínu a kortikoidy bych sama osobně nasadila až jako totálně poslední fázi, když nebude zbytí.
Nechci, abyste mi zde doporučovali jakékoliv preparáty nebo medicínky ani nechci vést diskuzi na téma kortikoidy ano/ne. Zajímá mne, zda jste někdo prošel podobným problémem a zda vám nějaká klinika, léčitel nebo jiné zařízení pomohli tento problém vyřešit bez kortikoidů pomocí alternativní léčby (kromě homeopatie a TČM, kterou už jsem zkoušeli).
Díky moc.
Moje máma si pěstuje maurský sléz. Hodně jí pomáhá na astma a kašel taky. Je z toho takový modrý čaj. Akorát nevím, jestli jsi to chtěla slyšet, když už máš všechny bylinky vyzkoušené.
Ahojky..také možná záleží, co způsobilo zánět plic, co to bylo za bakterie? Např. chlamydie pneumonie -což jsou plicní bakterie tak těch se tělo zbavuje těžko, natož, když je to malé dítě a nemohou se žádná ATB než penicilinová. Každopádně jediné co lze, je co nejvíce posilovat imunitu - hodně vit. C, hodně ovoce, zeleniny, pohyb na čerstvém vzduchu, hodně spánku, málo stresu apod. Možná zkus zapátrat od MUDr. zjistit, co způsobilo tenkrát zánět plic. a jestli to byly plicní chlamydie, které také způsobují zápaly plic, tak jak říkám, těžko se to léčí..já je mám a vím co říkám..a to jsem dospělý člověk a mohu více věcí než malé dítě brát..
A mate potvrzene astma? Pokud ano, tak se ti kortikoidy asi nepodari obejit… Pokud ne, tak by to chtelo dovysetrit… Chron. kasel muze mit ruzne priciny napr. Gastrooesofagealni reflux nebo syndrom zadni rymy ( ale na to by ORL mel prijit) ![]()
Sléz bral.
Co způsobilo tenkrát zápal nám nikdo nikdy neřekl. Už tenkrát mu veškerá krev vyšla v pořádku, zápal mu diagnostikovali z poslechu a RTG. Krev dobrá.
Astma mu nediagnostikovali. Na vyšetření refluxu byl nedávno, vše v pořádku. ![]()
Např. chlamydie pneumonie (pneumonie znamená že způsobují zápaly plic), když jsou v chronicitě, tak už se jeví krev v pořádku, oni totiž hodnoty protilátek postupně za nějaký ten rok v těle prostě klesnou..je zajímavé, že třeba ty chlamydie plicní mají prostě klidně i na svědomí astma a další nežádoucí věci..jako jsou i např. ty častá nachlazení, časté rýmy..ucpaný nos, kašel apod. s oslabenou imunitou pak např. kašel opět propukne, a vrací se to během roku..malému bych se snažila co nejvíce podporovat imunitu, jíst i bylinky, které děti mohou..různé dětské průduškové čaje..pak nevím, zda děti mohou třeba lichořeřišnici která má protibakteriální a protivirové účinky..hodně česneku..přírodní antibiotikum a další léčivé bylinky s protibakteriálními a protivirovými účinky..prostě se snažit jíst zdravě, přírodní antibiotika..hodně vitamínů..ovoce, zeleniny, zdravého pohybu..dostatek spánku, odpočinku..a co nejméně stresu a všeho nepravidelného strresujícího se vyvarovat..Každopádně bych se zeptala MUDr. co tenkrát mohlo např. ten zápal plic způsobit..ono se o chlamydiích ví..jsou hodně mezi lidmi rozšířené, ale léčí se jen v akutní fázi, neléčí-li se zavčas a nepřijde-li se na ně zavčas, dostanou se do chronické perzistující infekce a může to některým lidem prostě v těle škodit a činit jim problémy, ale bohužel už se pak prostě neléčí..nikdo je neléčí..nejsou na to nějaké správné lékařské jednotné účinné postupy, tak i mnozí lékaři dělají, že to nevidí, a tvrdí, že to v těle způsobovat nic třeba nemůže..i když všude na webu a na wikipedii se dočtete pravý opak..ale do očí Vám to říci lékaři nechtějí..